ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

H τουριστική εκπαίδευση στη Βουλή


Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Τσουκαλά, 18 βουλευτές, μέλη της επιτροπής, από τη Ν.Δ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία σε δήλωσή του επισημαίνει: «Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα αγγλόφωνα τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης αλλά και η ανησυχία μας ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρξει και για τα τμήματα διοίκησης τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο, και του Πανεπιστημίου Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή την κοινή πρωτοβουλία.
Δεν θα υπάρχουν στην ατζέντα μόνο αυτά τα ζητήματα αλλά όλα όσα αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση και ιδιαίτερα το θέμα των ΑΣΤΕ αλλά και της επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό. 
Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν αποτελεί μία τυπική ένδειξη αντιπολιτευτικής πρακτικής. 
Το αντίθετο. Επιδιώκουμε σύνθεση και συνεργασία. 
Η Παιδεία και ο Τουρισμός αποτελούν εθνική μας υπόθεση. Αποτελούν τομείς στους οποίους επιβάλλεται η συνεργασία. Πρέπει να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι το Κράτος έχει συνέχεια και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να γκρεμίζει, άκριτα, ό, τι θετικό έγινε». Το πλήρες κείμενο της κοινής παρέμβασης των 18 βουλευτών, έχει ως εξής: Κύριε Πρόεδρε, Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνεται η κατάργηση της διάταξης για τη λειτουργία των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης. 
Η κυβέρνηση, επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της για την ίδρυση των ελληνόφωνων τμημάτων διοίκησης τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο. Αποτέλεσε επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, στηρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες και έχει και τη σύμφωνη γνώμη των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Κρήτης. 
Είναι σαφές ότι επιβάλλεται η σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων προκειμένου να συζητηθούν όχι μόνο τα συγκεκριμένα ζητήματα αλλά τα ζητήματα που συνδέονται με όλες τις βαθμίδες και τις δομές της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Για τούς λόγους αυτούς, συνυπογράφουμε το σχετικό αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τα συγκεκριμένα ζητήματα". 
Πάντως και η Έλενα Κουντουρά έχει δηλώσει  ότι σκοπεύει να ανοίξει το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video