ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και ανακοινώσεις περί τουριστικής περιθωριοποίησης


της Αντωνίας Μπούζα (*) 

Εντύπωση προξενεί ενέργεια του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ενός φορέα που ενώ δεν εκπροσωπεί το σύνολο των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου διότι π.χ η Μεσσηνία υποεκπροσωπείται καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας του Μοριά, να μιλά εξ ονόματος και όσων δεν εκπροσωπεί. 
Προέβη σε ανακοίνωση, μιλώντας για .... την περιθωριοποιημένη τουριστικά Πελοπόννησο, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αντίθετα από την πραγματικότητα που διαγράφεται πολύ θετική για το Μοριά, θέλοντας ως φαίνεται για δικούς τους λόγους, να ακυρώσουν τη σημαντική δουλειά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον τουριστικό τομέα. 
Αντιληπτό να υπάρχει αγωνιά και σκεπτικισμός. για τις πολιτικές εξελίξεις που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού , για την αβεβαιότητα στη φορολογία σε τρόφιμα και υπηρεσίες καθώς και στο εντεινόμενο κύμα προσφύγων και κάθε λογής λαθρομεταναστών.
Η Πελοπόννησος όμως, έγινε με κόπο και συντονισμένες προσπάθειες ο νέος ιδιαίτερος προορισμός της μόδας που ανεβαίνει δυναμικά , σταθερά και στοχευόμενα και κερδίζει νέες αγορές . 
Η πολιτική διαχείριση στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν πως για την αυτοδιοίκηση δεν εμπεριέχει στοιχεία οποιασδήποτε λογικής αποκλεισμών και λογικών αντιθέσεων. 
Επιδιωκόμενος σκοπός επιβάλλεται να είναι μόνο η αναζήτηση της υγιούς ανταγωνιστικότητας, που είναι αναγκαίο να υπάρχει στους επαγγελματίες του τουρισμού. 
Η αυτοδιοίκηση στηρίζει με σθένος την επιχειρηματικότητα, δίνει ευκαιρίες, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε νέες αγορές αλλά από εκεί και μετά, το ζήτημα περνά στα χέρια των επαγγελματιών. 
Με ποιότητα, καλές τιμές, καινοτομία, φιλική προσέγγιση και ενισχυμένη την συνείδηση επαγγελματιών και κατοίκων, κερδίζεται το στοίχημα στην κάθε περιοχή. 
Αντί να βλέπουν λοιπόν κάποιοι σκελετούς και φαντάσματα καλό θα είναι να προχωρήσουν σε ενδοσκόπηση και προσπάθεια βελτίωσης είτε των παρεχόμενων υπηρεσιών, είτε των ιδιωτικών υποδομών, επενδύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω της ανταγωνιστικότητας . 
Η συμπόρευση τους με την αυτοδιοίκηση και η ενίσχυση του έργου της με την ανάδειξη λεπτών σημείων και καινοτόμων ιδεών στην εξωστρέφεια του τόπου μας, που ίσως οι επαγγελματίες γνωρίζουν καλύτερα, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση, είναι θεμιτό και ζητούμενο. 
Η μεταβίβαση όμως, αρμοδιοτήτων της διοίκησης που ως φαίνεται κάποιοι επιζητούν, είναι σαφές ότι δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν. Αντί διαχωριστικών γραμμών, θεωρώ ότι πρέπει κάποιοι να επιλέξουν τη συμπόρευση και την ομαλότητα. 
(*)Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Εντεταλμένη τουρισμού Ν. Μεσσηνιας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video