ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δ. Πολλάλης: Καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού...


...οι επαπειλούμενες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις 


Το ενδεχόμενο επιβολής δυσβάσταχτα υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. στη διαμονή, καθώς επίσης και οι όποιες άλλες τροποποιήσεις ή πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τομέα του τουρισμού, πόσο μάλλον εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, αναμένονται να είναι άκρως καταστροφικές για τις επιχειρήσεις, εφόσον πλήττεται καίρια η ανταγωνιστικότητά τους. 
Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Ε. Πολλάλης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξ.Ε.Ε. και Α’ αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.
Και συνεχίζει: "Συγκεκριμένα από την επικράτηση τέτοιων μέτρων, θα κριθεί καθοριστικά το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού και της Ελληνικής Ξενοδοχίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες μοιραία και θα καταρρεύσουν, μη δυνάμενες να απορροφήσουν τον επερχόμενο τριπλασιασμό του Φ.Π.Α.
Μια πιθανή αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α., θα προκαλέσει δραστική συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή αλλά και θα γίνει αιτία σημαντικότατης μείωσης της απασχόλησης με ανυπολόγιστη απώλεια θέσεων εργασίας. 
Παράλληλα, η συνεχιζόμενη καθυστέρηση συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, συντηρεί ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την πορεία των κρατήσεων. Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη για την πατρίδα μας ώρα, που κανένας απολύτως δεν περισσεύει, οφείλουμε να δείξουμε συνέπεια, ωριμότητα, εθνική ενότητα, αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και να προστατεύσουμε τον Ελληνικό Τουρισμό, διατηρώντας το ρεκόρ των αφίξεων των τελευταίων χρόνων". 
Και καταλήγει: "Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να αποσύρει κάθε συζήτηση για επικείμενες αυξήσεις στο συντελεστή Φ.Π.Α. και πολύ περισσότερο, να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας, ανησυχίας και ασάφειας. Επιπλέον, θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση που αφορά όλους μας, λειτουργεί δε ως κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και χρειάζεται σταθερότητα".


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video