ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανησυχία για την αύξηση του ΦΠΑ (;) από το Μάνο Κόνσολα


-Η Ομιλία και οι Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα, στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ

 Την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν αλλά και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι: «η τεκμηριωμένη επισήμανση των κινδύνων έχει άλλη βάση και οπτική από την κινδυνολογία» 
Παράλληλα, διατύπωσε τη στήριξη και την εκτίμησή του στους ανθρώπους της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας, σε αυτούς που οικοδόμησαν και συντηρούν μια μακρόχρονη τουριστική ανάπτυξη.
Ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ τόνισε: «Η δυναμική που επέδειξε ο ελληνικός τουρισμός τα δύο τελευταία χρόνια, οφείλεται στο κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας που μέχρι πριν από λίγο διάστημα υπήρχε.
Η δυναμική που έδειξε ο τουρισμός μας οφείλεται σε ουσιαστικές παρεμβάσεις όπως:
-Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του μη μισθολογικού κόστους.
-Την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση και λειτουργία μιας επιχείρησης στον τομέα του τουρισμού.
-Την εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, όπως τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και τους οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων. Χρειάζεται ορθολογισμός σε ό,τι αφορά στις φορολογικές επιβαρύνσεις στον τομέα του τουρισμού. Κυριαρχεί σε κάποιους η αντίληψη ότι για μην αγγίξουμε το Βαθύ Κράτος θα πρέπει να υπερφορολογηθεί ο τουρισμός. Ο τουρισμός συνεισφέρει, όσο κανένας άλλος τομέας της οικονομίας, στην επίλύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Η άμεση συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε στο 9,5% του συνολικού ΑΕΠ και η έμμεση υπολογίζεται στο 20 με 25%. Σχεδόν δηλαδή το ένα τέταρτο του ΑΕΠ».
Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε ως παραλογισμό την αφαίρεση του στοιχείου της ανταγωνιστικότητας από τον τουρισμό, το μόνο τομέα της οικονομίας που, όχι μόνο έδειξε αντοχές στην κρίση, αλλά ανέπτυξε και μία αυτόνομη δυναμική. Τόνισε, ακόμη, ότι η οικονομική δραστηριότητα στον τουρισμό έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Ό, τι γίνεται θετικό ή αρνητικό, επηρεάζει άμεσα και άλλους τομείς της οικονομίας. 
Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε να απαλλαγούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με φόρο κύκλο εργασιών μέχρι 10.000 ευρώ από το ΦΠΑ, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 
«-Το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό είχε θετικές αναφορές. Χρειάζεται, όμως, επικαιροποίηση στα σημεία εκείνα που θα διασφαλίσουν συνθήκες αειφορίας του τουρισμού αλλά της ανάδειξης του τοπικού αναπτυξιακού προτύπου. - Χρειαζόμαστε έναν νέο Επενδυτικό Νόμο για τον τουρισμό, με σαφή και συγκεκριμένη στόχευση. Ποια είναι αυτή; Είναι η αντιμετώπιση της εποχικότητας, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού. Ένας νέος επενδυτικός νόμος πρέπει να υπηρετεί την ιδέα αυτού που εγώ έχω ονομάσει Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη. - Χρειαζόμαστε, επίσης, ευελιξία σε ό, τι αφορά στο κανονιστικό πλαίσιο διάρκειας και χορήγησης της Visa Shengen. Αναφέρομαι στη δυνατότητα πολλαπλών θεωρήσεων για αυτούς που επισκέπτονται για δεύτερη ή τρίτη χρονιά τη χώρα μας. - Είναι σημαντικό να συμβάλλουμε στη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Δεν αναφέρομαι σε μείωση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, αλλά σε μείωση του ενεργειακού κόστους. Αυτό συμβαίνει με τις βιομηχανίες, ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για το οποίο υπάρχει νομιμοποιητική βάση λόγω της εποχικότητας του τουρισμού και του υψηλού ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video