ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτά είναι τα 38 προαπαιτούμενα για το τρίτο μνημόνιο


Κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τρίτης η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, μαζί με τη λίστα των προαπαιτούμενων μέτρων. 
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, καθώς ανέμενε την έγκριση της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Πρόκειται για το «Σχέδιο Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας Χρηματοδότησης», που κατατέθηκε προς κύρωση. 
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του προσχεδίου προτείνεται να εισαχθεί για συζήτηση και για ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος δεδομένου ότι εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Το σχέδιο προτείνεται να εισαχθεί για συζήτηση και για ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος ως τις 13 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και περιλαμβάνει 38 όρους «φωτιά» για να «κλειδώσει» η συμφωνία. Αποτελείται από δύο άρθρα, όπου στο πρώτο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα και στο άρθρο 2 παρέχονται οι εξουσιοδοτήσεις προς τον υπουργό Οικονομιών και στην διοίκηση του ΤΧΣ για την υπογραφή της συμφωνίας. Επίσης με τη παράγραφο Β κυρώνεται από τη Βουλή η σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ ESM, Ελληνικής κυβέρνησης, ΤΧΣ και Τράπεζας της Ελλάδος. 
Τα 38 προαπαιτούμενα για να έρθει το νέο δάνειο, θα πρέπει να ψηφιστούν συνολικά έως την Πέμπτη στη Βουλή και είναι τα εξής: 
1.Αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα 
2. Αλλαγές στον κώδικα είσπραξης και στους κανόνες δαγραφής χρεών προς το δημόσιο 
3. Μείωση ακατάσχετων ορίων για οφειλές στο δημόσιο 
4. Αλλαγές στις διώξεις για χρέη στο δημόσιο 
5. Αλλαγές στις 100 δόσεις 
6. Αλλαγές στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επχειρήσεων 
7. Αύξηση προκαταβολής φόρων σε επιχειρήσεις 
8. Κατάργηση της επιβολής φόρου 26% στς εισαγωγές προς αποφυγήν για τριγωνικές συναλλαγές μέσω Κύπρου, Βουλγαρίας κλπ 
9. Περιορισμός φοροαπαλλαγών για ναυτιλιακές επιχειρήσεις 
10. Κατάργηση φοροαπαλλαγών πρακτόρων ΟΠΑΠ 
11. Περιορισμός της φοροαπαλλαγής των αγροτών 
12. Κατάργηση έκπτωσης φόρου στο αγροτικό ντίζελ 
13. Μείωση ΦΠΑ από 23% σε 13% για το μοσχαρίσιο κρέας 
14. Αύξηση ΦΠΑ από 0% σε 23% για ιδιωτικά εκπαιδευτήρια 
15. Ηλεκτρονικά συστήματα καταπολέμησης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου 
16. Το ΣΔΟΕ συγχωνεύεται με την ημιανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργειου Οικονομικών 
17. Αυξημένες ελευθερίες σε φοροελεγκτές 
18. Περιορισμός της αποζημίωσης για εκτός έδρας στο δημόσιο 
19. Ημιαυτόματες περικοπές κρατικών δαπανών από το δημοσιονομικό συμβούλιο αν ο προϋπολογισμός ξεφεύγει των στόχων του 
20. Άμεση εφαρμογή όλων των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο για το δάνειο-γέφυρα 
21. Κατάργηση φόρων υπερ τρίτων 
22. Αλλαγές για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία 
23. Αλλαγές στις κατώτατες συντάξεις 
24. Ενοποίηση επικουρικών ταμείων 
25. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης 
26. Μειώσεις σε τιμές φαρμάκων 
27. Πλαφόν στις δαπάνες προμηθειών των κρατικών νοσοκομείων και αυτόματος μηχανισμός επιστροφών από επιχειρήσεις Υγείας προς το δημόσιο (claw back) 
28. Αλλαγές διοικήσεων στα κρατικά νοσοκομεία 
29. Αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων 
30. Μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας 
31. Διαχωρισμός της ΔΕΣΦΑ 
32. Μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς φορτηγών μεταφορών 
33. Μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος 
34. Μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού 
35. Μέτρα απελευθέρωσης στα τουριστικά λεωφορεία 
36. Μέτρα απελευθέρωσης στα τουριστικά επαγγέλματα 
37. Μέτρα απελευθέρωσης του επαγγέλματος των δικαστικών επιμελητών 
38. Μέτρα απελευθέρωσης του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων 

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση δαπάνης από τη διαφορά μεταξύ του ποσού που χορηγείται μέχρι το 67ο έτος ηλικίας συνταξιοδοτημένων και κατώτατης σύνταξης που χορηγείται μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω ηλικιακού ορίου (δηλαδή από τις αλλαγές στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης) εκτιμάται σε 3 εκατ. ευρώ για το 2015, σε 17,2 εκατ. ευρώ για το 2016 και σε 28,5 εκατ. ευρώ για το 2017 (και κάθε επόμενο έτος). 
Από την αύξηση των ορίων ηλικίας εκτιμάται σε 5 εκατ. ευρώ για το 2015, 29 εκατ. ευρώ για το 2016, 79 εκατ. ευρώ για το 2017, σε 157 εκατ. ευρώ για το 2018 και σε 263 εκατ. ευρώ για το 2019. 
Σύνολο 533 εκατ. ευρώ. 
Επίσης, επί του κρατικού προυπολογισμού υπολογίζεται ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη 8.100.000 εκατ. ευρώ από τη σύσταση 500 οργανικών θέσεων στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. 
Ετήσια μείωση εσόδων 28,6 εκατ. από την κατάργηση των οριζόμενων ειδικών φόρων, εισφορών, τελών, και κρατήσεων. 
Ετησια μείωση εσόδων 170 εκατ. ευρώ από την υπαγωγή στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% και των βοoειδών, όπου για ο 2015 υπολογίζεται στα 70,8 εκατ ευρώ. 
Σημειώνεται δε ότι μπορεί να υπάρξει απώλεια εσόδων από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων πτωχευτικού κώδικα. 
Αντίθετα υπολογίζεται ετήσια αύξηση εσόδων από την υπο προυποθέσεις απαλλαγή ΦΠΑ των μη δημόσιων οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης που εκτιμάται στα 240 εκατ. ευρώ από το 2016 και 168 εκατ. ευρώ για το 2015, την κατάργηση της απαλλαγής των ακινήτων του ΕΟΤ από τον ΕΝΦΙΑ στα 1,5 εκατ ευρω, την αύξηση του ΕΦΚ του diesel για τους αγρότες στα 13 εκατ. ευρώ το 2016, 66 εκατ. το 2017 και 105 εκατ. από το 2018, κατάργηση της έκπτωση 2% του φόρου εισοδήματος στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής αυτού στα 28, 6 εκατ. από το 2016, από τις τροποποιήσεις για τη προκαταβολή φόρου εισοδήματος 370 εκατ. ευρώ για το 2015, 15,4 εκατ. ευρώ το 2015 από τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου των οχημάτων. 
Επίσης, θα υπάρξει ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης για τις μειώσεις σε μισθολογικές παροχές των φορέων της γενικής κυβέρνησης στα 22 εκατ. ευρώ, αλλά και ετήσια αύξηση εσόδων από την προσαύξηση κατά 4% των ποσών εισφοράς των πλοίων ελληνικών συμφερόντων υπό ξένη σημαία τα οποία είναι ασφαλιστικώς συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video