ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σπάει κάθε ρεκόρ σε επιβατική κίνηση το «Ελ. Βενιζέλος»


- Τον Ιούλιο οι Έλληνες ταξίδεψαν χάρη στα φτηνά εισιτήρια 

Το καλύτερο επτάμηνο της ιστορίας του γνωρίζει το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς τα στοιχεία του Ιουλίου πιστοποιούν ένα διπλό ρεκόρ: το «σπάσιμο» του φράγματος των δύο εκατ. επιβατών μέσα σε έναν μήνα και των 10 εκατ. ταξιδιωτών σε ένα επτάμηνο. 
Παράλληλα, όπως γράφει ο πάντα έγκυρος Αχιλλέας Χεκίμογλου στο vima.gr, η πολιτική των χαμηλών ναύλων, που εφαρμόστηκε λόγω των capital controls και των κλειστών τραπεζών, απέδωσε καρπούς διότι διατήρησε ζωντανή την επιβατική κίνηση των ελλήνων ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» ξεπέρασε τα 2,1 εκατ. άτομα, καταγράφοντας αύξηση 20,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (1,7 εκατ.).
Στην κίνηση εσωτερικού, ο Διεθνής Αερολιμένας κατέγραψε 725 χιλιάδες επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 23,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014 (587 χιλιάδες). Στην κίνηση εξωτερικού κατεγράφησαν 1,4 εκατ. ταξιδιώτες και αύξηση κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (1,1 εκατ.). 
Τουριστικό ρεύμα 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένοι επιβάτες αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 31%, επίδοση που πιστοποιεί την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην πρωτεύουσα. 
Αντίθετα, το κλείσιμο των τραπεζών και οι περιορισμοί στην κίνηση των κεφαλαίων προκάλεσε καθίζηση στα ταξίδια των Ελλήνων, τάση η οποία συγκρατήθηκε με τη διάθεση χιλιάδων φτηνών ναύλων, επιτυγχάνοντας έτσι οριακή αύξηση στα ταξίδια ημεδαπών κατά 1%. 
Την περίοδο 9-26 Ιουλίου, όταν και διατέθηκαν χιλιάδες φτηνά εισιτήρια, οι Έλληνες που πέταξαν στο εσωτερικό αυξήθηκαν κατά 31%. 
Αντίθετα, οι ημεδαποί επιβάτες μειώθηκαν στις πτήσεις εξωτερικού κατά 25% την ίδια περίοδο. Βέβαια, τις πρώτες και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου η επιβατική κίνηση των Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα μειωμένη. 
Ρεκόρ 
Στο επτάμηνο του 2015 ο Διεθνής Αερολιμένας έσπασε το ρεκόρ του, καθώς ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατ. επιβατών, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 22,6% σε σχέση με πέρυσι (8,2 εκατ. επιβάτες). Στο εσωτερικό, το αεροδρόμιο κατέγραψε 3,6 εκατ. επιβάτες, αύξηση της τάξης του 26,5% σε σχέση με το επτάμηνο του 2014 (2,8 εκατ.). 
Στο εξωτερικό, η επιβατική κίνηση προσέγγισε τα 6,5 εκατ., επίδοση αυξημένη κατά 20,6% σε σχέση με πέρυσι (5,3 εκατ. επιβάτες). Οι έλληνες ταξιδώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15%, ενώ οι ξένοι κατά 29%, συνολικά. 
Αυξημένη κατά 17% ήταν και η κίνηση των αεροσκαφών, η οποία ξεπέρασε το όριο των 100 χιλιάδων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video