ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η κίνηση, οι κρατήσεις και τα πράσινα ...άλογα


Παρακολουθώ με μεγίστη προσοχή τα δρώμενα στον χώρο του Τουρισμού.
Ανάλογα με το πως ...ξυπνάει ο καθένας, την μια έχουμε καταστροφή, την άλλη έχουμε αναγέννηση, την μια έχουμε 25 εκ. τουρίστες, την άλλη 55 και πάει λέγοντας...
Παρά τα λάθη μας δεν μαθαίνουμε.
Τα ίδια και τα ίδια.
Και όπως έλεγε ο συγχωρεμένος Στράτος  Διονυσίου, "...κι όλο γυρίζουμε στα ίδια και τα ίδια και πριονίζουμε τα πριονίδια".
Μπορώ να σας αναφέρω 551 λόγους γιατί η χρονιά είναι "καταπληκτικότατη (sic)" και άλλους 551 λόγους για τους οποίους η χρονιά είναι  "καταστροφικότατη...".
Δε θα το κάνω.
 Θα συνιστούσα όμως, δεδομένου ότι η ταπεινότητά μου βιώνει τον ελληνικό Τουρισμό από το 1985, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Μέχρι σήμερα ένα δεδομένο υπάρχει:
Μια χρονιά που θα ήταν το απόλυτο ρεκόρ στον ελληνικό Τουρισμό, καταφέραμε να την καταστρέψουμε.
Το ποιοι ευθύνονται γι αυτό το ξέρουμε όλοι.
Από κει και πέρα, ούτε οι υπολογισμοί των αφίξεων είναι σοβαροί, καθώς είναι επιεικώς άστοχο κάθε εβδομάδα να "ανεβοκατεβάζουμε" το στόχο, ούτε και η καταστροφολογία ενδείκνυται.
Γνωρίζετε άριστα όλοι ότι όσα εκατομμύρια και να έρθουν, οι φορές που οι ξενοδόχοι έδιναν εκπτώσεις τον Αύγουστο, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 25%, δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ομοίως γνωρίζετε ότι τα γεμάτα ξενοδοχεία, έστω και με προσφορές, είναι "καλύτερα" από τα άδεια ξενοδοχεία.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δουλειά και ταμείο θα κάνουμε το Νοέμβρη.
Όλα τα υπόλοιπα είναι να' χαμε να λέγαμε...
Κλείνω το μικρό μου αυτό σημείωμα με μία ανάρτηση του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου στα social media, την οποία εγκρίνω και επαυξάνω απολύτως:
'Μαθαίνω από τις εφημερίδες ότι πάμε για χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό...
Ελπίζω οι συνάδελφοι να το βιώνουν στην πράξη.
Όσοι πάλι είχατε απανωτές χρονιές ρεκόρ και έχετε πρόβλημα με τις τράπεζες ενημερωθείτε για τις προθέσεις τους.
Θα είναι ένας ζεστός χειμώνας".

ΥΓ: Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι ονειρεύονται αλιευτικά καταφύγια, ξενοδοχεία κολχόζ, συνεταιριστικές μονάδες, και άλλα όμοια, ων ουκ έστιν αριθμός.
Θα συνιστούσα στους κυρίους αυτούς που ζητούν να "σταματήσει το ελληνικό κράτος να πριμοδοτεί την κατασκευή ξενοδοχείων σε νησιά που έχει ξεπεραστεί η φέρουσα ικανότητά τους, όπως η Κως και η Ρόδος" και "να δούμε την τουριστική ανάπτυξη σε άλλη κατεύθυνση που θα ωφελεί τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και όχι τους tour operators και τον τουρισμό του all inclusive. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να μένει το κέρδος στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης και μειωμένων αμοιβών", να ....επισκεφθούν την Κούβα, γιατί το μοντέλο που περιγράφουν δεν ξέρω αν υπάρχει καν στη Βόρειο Κορέα...
Αλλιώς την επόμενη φορά που θα πάνε για φαγητό να επιλέξουν μια ταβέρνα που έχει να ανακινιστεί από το 1940 και είναι τίγκα στις κατσαρίδες και τα ποντίκια και να πληρώσουν και 200 ευρώ το άτομο!!!
ΥΓ1: Καλές οι φιλόδοξες προσπάθειες.
Αλλά να πατάνε κάπου.
Όχι στα χρήματα των άλλων.
Α και να μην ξεχάσω.
Οι μισθοί δεν πρέπει να πληρώνονται από "συγγενικούς φορείς".
Και επίσης κάποιοι που το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως, καλό είναι να μαζευτούν.
Η συγγένεια με περιφερειάρχη δεν σημαίνει και κάτι....
Αν χρειαστεί θα επανέλθω.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video