ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα ωραιότερα κάστρα της Βοημίας

Η περιοχή της Βοημίας ανήκει στη Δημοκρατία της Τσεχίας και η ιστορική πρωτεύουσά της, η Πράγα, αποτελεί και πρωτεύουσα της Τσεχίας. Έχει έκταση 52.750 τετρ. χλμ. και σημερινό πληθυσμό περίπου 6,25 εκατομμυρίων κατοίκων, στο σύνολο σχεδόν 10 εκατομμυρίων Τσέχων. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια φυσική ομορφιά, τα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και πόλεις και κυρίως για τα αμέτρητα κάστρα και πύργους που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Εδώ παρουσιάζουμε τα πιο μεγάλα, πιο γνωστά και πιο εντυπωσιακά κάστρα της Βοημίας.  

Το κάστρο Κονοπίστε βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Πράγα, μόλις 45 χλμ νοτιοανατολικά. Χτισμένο πάνω από μία λίμνη, περιτριγυρίζεται από υπέροχα δάση.

 Το κάστρο χρονολογείται από το τέλος του 13ου αιώνα. Την σημερινή μορφή του την απέκτησε το 1887, οπότε και ανακατασκευάστηκε από τον διάδοχο του θρόνου των Αψβούργων, τον Φραγκίσκο Φερδινάνδο ντ’ Εστε, που η δολοφονία του στο Σαράγιεβο το 1914 στάθηκε η αφορμή για το ξεκίνημα του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου.
   
Περιλαμβάνει εκπληκτικές συλλογές κυνηγετικών όπλων και τροπαίων, πανοπλιών και επίπλων. 

Το εντυπωσιακό γοτθικό κάστρο Κάρλστεϊν βρίσκεται 40 χλμ νοτιοδυτικά της Πράγας, βουτηγμένο στα πυκνά δάση της Βοημίας, πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Berounka. Χτίστηκε το 14ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄. 
Ήταν η εξοχική κατοικία του, αλλά ο βασικός σκοπός του ήταν να φυλαχτούν εκεί τα κοσμήματα του στέμματος και η συλλογή των ιερών λειψάνων

Κάστρο Κρίβοκλατ
Το βασιλικό κάστρο Κρίβοκλατ βρίσκεται βαθιά στο δάσος, 50 χλμ δυτικά της Πράγας. Ανήκει στα παλιότερα και σημαντικότερα κάστρα των Τσέχων ηγεμόνων. Στη σημερινή του όψη αποτυπώνονται όλες οι φάσεις της γοτθικής αρχιτεκτονικής. 

        
Το θαυμάσιο παρεκκλήσι, η αίθουσα των ιπποτών με την έκθεση γοτθικής ζωγραφικής και γλυπτικής, η φημισμένη βιβλιοθήκη και η διάσημη φυλακή με όργανα βασανιστηρίων είναι μόνο μερικά από αυτά που θα δείτε στο ενδιαφέρον αυτό κάστρο.

Κάστρο Hluboka
 Το κάστρο Χλουμποκά βρίσκεται στην νότια Βοημία, 150 χλμ από την Πράγα. Η λαμπερή λευκή σιλουέτα του κάστρου αναδύεται δραματικά μέσα από το ανάγλυφο του τοπίου και το μαγευτικό κτίσμα θυμίζει κάστρο από τα παιδικά μας παραμύθια. Μιμείται το αγγλικό γοτθικό κάστρο Windsor και θεωρείται η πιο όμορφη εξοχική κατοικία της Τσεχίας. Εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη το όμορφο πάρκο με τη μεγάλη ποικιλία από λουλούδια και εξωτικά δένδρα. Το κάστρο άνηκε από τον 17ο αιώνα στην οικογένεια των Σβάρτσενμπεργκ και κρατικοποιήθηκε στην δεκαετία του 50’. Ακόμα και σήμερα διεκδικείται από τους απόγονους των κόμηδων.

Στο εσωτερικό του κάστρου, η πλούσια επίπλωσή του και οι μοναδικές συλλογές πορσελάνης, πινάκων, ιστορικών όπλων και ταπετσαριών, θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην εποχή των ευγενών. To χειμώνα το σκηνικό δεν περιγράφεται με λέξεις!

Κάστρο Cesky Sternberk
Το κάστρο Τσέσκυ Στέρνμπερκ βρίσκεται 55 χλμ νοτιοανατολικά της Πράγας. Δεσπόζει σε μία στενή βραχώδη κορυφή, πάνω από τον ποταμό Sázava. Ιδρύθηκε το 13ο αιώνα από τον κόμη Στέρνμπερκ και πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Βοημίας
Είναι ένα ζωντανό κάστρο με πλούσια διακόσμηση, έπιπλα εποχής και ενδιαφέρουσες συλλογές πολύτιμων έργων τέχνης.

        

Εσείς πιο θα επιλέξετε να επισκεφτείτε; 




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video