- 6-22 Νοεμβρίου 2015 - Μπάνσκο, Βουλγαρία
Το 4ο PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL διεξάγεται και φέτος στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, από το PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT HOTEL, που για μία ακόμα χρονιά αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης των πιο αυθεντικών και φίνων γεύσεων.
Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας σε συνεργασία με τον Petar Yorgov(President of BACC - Bulgarian Association of Culinary Culture) και τη Gastronomy Essentials, προσφέροντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες του και τη δυνατότητα γνωριμίας, με μενού υψηλής γαστρονομίας συνοδευόμενα από τις ανάλογες οινικές επιλογές.
Η συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής - κυρίως από Ισπανία και Ιταλία - καθιστά το φετινό πρόγραμμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL, δίνουν ιδιαίτερη βάση και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, με δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου για επαγγελματίες, με εισηγητές από διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές όπως η Le Cordon Bleu και τον βραβευμένο Ιταλό Chef Gianfranco Chiarini.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τις δύο μεσαίες εβδομάδες του Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τα εξής :
LE CORDON BLEU MADRID ''SPANISH FUSION CUISINE & MODERN TAPAS" 11 - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
3ήμερη εκπαίδευση από την Le Cordon Bleu της Μαδρίτης και τον Ισπανό Chef Victor Perez.
Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Δημιουργική Ισπανική Κουζίνα με πολλές τεχνικές και στα Μοντέρνα πασίγνωστα Tapas.
Το ενδιαφέρον κομμάτι, θα είναι σαφώς, ο συνδυασμός των Γαλλικών αλλά και των Ισπανικών τεχνικών, καθώς η Le Cordon Bleu, διδάσκει τις γαλλικές τεχνικές, μέσα από τις σχολές τους, σε όλο το κόσμο, αριθμώντας περίπου στις 60 σχολές σήμερα και στς 5 Ηπείρους, σε συνάρτηση με την Δημιουργική Ισπανική κουζίνα, η οποία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας δική της σχολή, σε τεχνικές μαγειρικής.
Ο συνδυασμός και των δύο αυτών ‘σχολών’ μαγειρικής, στην παγκόσμια γαστρονομία, αναμένεται πολύ δημιουργικός, με πολύ ενδιαφέρουσες και νέες ιδέες προς όλους τους επαγγελματίες, που θα το παρακολουθήσουν.
Χαρακτηριστικά Προγράμματος
Διάρκεια Προγράμματος: 3 ημέρες - 18 ώρες εκπαίδευσης
Ώρες Προγράμματος: 10.00 π.μ - 16.00 μ.μ
Τύπος Προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Γλώσσα Προγράμματος: Αγγλικά Κόστος Προγράμματος: 459€ (μόνο συμμετοχή)
GIANFRANCO CHIARINI ''ITALIAN FUSION CUISINE FOR BUFFET & A LA CARTE " 16 - 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
3ήμερη εκπαίδευση με τον Ιταλό Chef, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Gianfranco Chiarini. Το Πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην Ιταλική Δημιουργική Κουζίνα για εστιατόρια a la carte αλλά και για Μπουφέ πολυτελών και Resort ξενοδοχείων. Η Ιταλική κουζίνα θεωρείται από τις πιο διαδεμένες κουζίνες παγκοσμίως σήμερα, καθώς, εκτός τον μεγάλο αριθμό ιταλικών εστιατορίων που υπάρχει σε κάθε χώρα, σχεδόν πάντα, το ένα από τα 2 a la carte εστιατόρια 5άστερων ξενοδοχείων, είναι ‘Ιταλικό’.
Χαρακτηριστικά Προγράμματος
Διάρκεια Προγράμματος: 3 ημέρες - 18 ώρες εκπαίδευσης
Ώρες Προγράμματος: 10.00 π.μ - 16.00 μ.μ
Τύπος Προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Γλώσσα Προγράμματος: Αγγλικά Κόστος Προγράμματος: 410€ (μόνο συμμετοχή)
Μοναδικά Degustation Menu θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο ‘AMVROSIA’
• Παρασκευή 6 Νοεμβρίου OPENING PARTY με κρασί και finger food – Premier team
• Σαββάτο 7 Νοεμβρίου ΠΑΤΕΡ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ – Μοναστηριακή Κουζίνα Αγ. Όρους
• Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ΧΡΟΝΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ - Ιαπωνική Κουζίνα
• Σάββατο 14 Νοεμβρίου GIANFRANCO CHIARINI - Ιταλική Δημιουργική Κουζίνα
• Παρασκευή 20 Νοεμβρίου PETAR YORGOV – Theme TBA
• Σάββατο 21 Νοεμβρίου PREMIER’S EX. CHEF ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ – Οι παραδοσιακές συνταγές από την Κων/πολη συναντάνε τη fusion κουζίνα.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου