ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέο κατόρθωμα: Απαγορεύσαμε τα αφορολόγητα στα σκάφη!!!


Την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει αφορολόγητες τουριστικές ζώνες, στα παράλια απέναντι από τα ελληνικά νησιά, εμείς καταργήσαμε το προνόμιο που είχαν οι ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών να αγοράζουν ακριβά είδη από τα νησιά σε καθεστώς Tax Free και Duty Free! 
Το γεγονός είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική πολιτεία, “υπονομεύει” στην ουσία την ανάπτυξη των νησιών, με αποφάσεις που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. 
Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα, σε βάρος των νησιών, όπως αναφέρει σε διαμαρτυρία του το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, που τονίζει τα εξής: “Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι καταργήθηκε με πρόσφατες εγκυκλίους της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών ένα σημαντικό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες πολυτελών ιδιωτικών σκαφών να αγοράζουν ακριβά είδη (κοσμήματα, ρολόγια, είδη ένδυσης και άλλα προσωπικά είδη) από τα νησιά μας σε καθεστώς Tax Free και περαιτέρω από τσιγάρα μέχρι αλκοολούχα ποτά σε καθεστώς Duty Free.
Στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία μετά την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, την αύξηση από 1.10.2015 του Φ.Π.Α στα ξενοδοχεία και την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας ο τουρισμός που αποτελεί την σημαντικότερη πηγή εσόδων της περιοχής μας δυστυχώς δέχεται ένα ακόμη καίριο πλήγμα και μάλιστα στη μέση της εφετεινής τουριστικής περιόδου. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη στοχοποίηση και υποβάθμιση του τουρισμού της περιοχής μας και επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη άμεσης στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της Δωδεκανήσου πριν να είναι πολύ αργά, υπενθυμίζοντας παράλληλα στην Πολιτεία ότι ανταγωνιστικοί προορισμοί της περιοχής μας ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία αφορολόγητων τουριστικών ζωνών στα παράλιά τους. Παράλληλα θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας για το νέο φορολογικό καθεστώς και να τους επιστήσουμε την προσοχή να προβαίνουν στη σχετική ενημέρωση των πελατών τους για την αλλαγή του καθεστώς πωλήσεων TAX FREE-DUTY FREE στη χώρα μας”. 
ΟΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
Η Τουρκία δημιουργεί στα τουρκικά παράλια “Αφορολόγητες Τουριστικές Ζώνες”, όπου μαρίνες, ξενοδοχεία, χώροι διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και άλλα καταστήματα θα έχουν μηδενική φορολογία, με στόχο την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, ειδικά από το χώρο της κρουαζιέρας και του yachting. Το πρόγραμμα εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci, με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Habertürk. 
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι οι “Αφορολόγητες Τουριστικές Ζώνες” να δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον σε τουριστικά θέρετρα όπως η Κρήνη (Çeşme), που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο, τα Δίδυμα (Didim) απέναντι από τη Σάμο, η Αλικαρνασσός (Bodrum) απέναντι από την Κω, η Μαρμαρίδα (Marmaris), απέναντι από τη Ρόδο και άλλες περιοχές δυτικά της Αττάλειας (Antalya). Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι με το σχέδιο αυτό θα τονωθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός στην Τουρκία, λέγοντας ότι και η Ελλάδα έχει κάνει κάτι ανάλογο με διαφορετική concept. 
Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η σχετική συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού και Δασών, για την ταχεία υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα αποτελέσει πηγή πλούτου για την Τουρκία. Σε αυτό που παρουσιάζεται να είναι μια τουριστική έκδοση ζωνών Duty Free, ο τουρίστας δε θα πατά ουσιαστικά σε τουρκικό έδαφος, κάτι που μειώνει τη γραφειοκρατία. 
Ο Zeybekci δήλωσε ότι το Δημόσιο θα καθορίσει τη ζώνη, κατόπιν θα το αναθέσει σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι θα επενδύσουν στη ζώνη και στη συνέχεια να αναλάβουν τα δικαιώματα διαχείρισης και λειτουργίας. “Θα πραγματοποιηθεί μικρό ποσοστό κατασκευών και όλα θα γίνουν στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου” δήλωσε ο Zeybekci. “Θα υπάρξει μηδενικός φόρος για ψώνια και διαμονή” τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όσοι εργάζονται εκεί θα έχουν το ίδιο πλεονέκτημα. Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι πολίτες θα εισέρχονται στη ζώνη σαν να ήταν οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού, θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν το διαβατήριό τους και να υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς. 
Πηγή : Νέο πλήγμα σε βάρος των νησιών μας | Η ΡΟΔΙΑΚΗ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video