ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επενδύσεις ρεκόρ στην Ευρώπη σε ξενοδοχεία!!!


Τα χαμηλά επιτόκια αλλά και η αυξημένη προσφορά από χρεωμένους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους στρέφουν τους θεσμικούς επενδυτές και τα Ασιατικά κεφάλαια στα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, με τους αναλυτές να αναμένουν επενδύσεις-ρεκόρ στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ευρώπης το 2015. 
Ήδη κατά το πρώτο μισό του έτους, όπως αναφέρει η CBRE Hotels, οι επενδύσεις στον ευρωπαϊκό ξενοδοχειακό κλάδο έχουν φτάσει τα €10,73 δισ. ποσό που αντιστοιχεί στο 85% των συνολικών επενδύσεων που σημειώθηκαν το 2014. 
Και η τάση παραμένει ανοδική, καθώς το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο όγκος των επενδύσεων έφτασε τα €5,709 δισ. σημειώνοντας αύξηση 39% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι χώρες με ανεπτυγμένες ξενοδοχειακές υποδομές όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία αποτελούν τους πρώτους στόχους των διεθνών επενδυτών. 
Η Βρετανία, ειδικά, παραμένει η αγαπημένη τόσο των παραδοσιακών επενδυτών όσο και των νέων «παιχτών» στο χώρο με τις επενδύσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους να φτάνουν τα €2,693 δισ., περίπου €2 δισ. περισσότερες από τον τριμηνιαίο μέσο όρο.
Ωστόσο σημαντική είναι η αύξηση των επενδύσεων και σε χώρες όπως η Ιρλανδία που τους τελευταίους 24 μήνες μονοπωλεί τις ειδήσεις των deals στο ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς πολλά ακίνητα υπερχρεωμένων ιδιοκτητών αλλάξανε χέρια. Ο όγκος των επενδύσεων σε ξενοδοχεία στην χώρα κατά το πρώτο μισό του 2015 ξεπέρασε το σύνολο των επενδύσεων του 2014 κατά €442 εκατ. 
Επιπλέον, κεφάλαια από τη Β. Αμερική και την Ασία στοχεύουν στις αγορές της Ισπανίας αλλά και της Ιταλίας με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους δυνατούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Βενετία κα η Ρώμη. 
Ο όγκος των επενδύσεων στη γειτονική χώρα έφτασε το πρώτο εξάμηνο του έτους τα €236 εκατ. 
Έρχονται και άλλα deals 
Στο μεταξύ, το επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ασία παραμένει έντονο, καθώς οι ευρωπαϊκοί προορισμοί κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των Ασιατών τουριστών. 
Χαρακτηριστική είναι η κίνηση της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun που απέκτησε τα Club Med τον Φεβρουάριο και ετοιμάζεται μαζί με την Thomas Cook να αγοράσει 30 έως 50 ξενοδοχεία σε μεσογειακούς προορισμούς, όπως είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, Ισπανία και Τουρκία μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια. 
Ήδη υπάρχουν διεργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργείται η κοινή εταιρεία που θα αναλάβει τις επενδύσεις και αναζητούνται τοπικοί συνεργάτες με βαθειά γνώση τόσο της αγοράς ακινήτων, όσο και του τουρισμού στις χώρες-στόχους. 
ΠΗΓΗ: ered.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video