ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανδρέας Ανδρεάδης: Προβληματισμός για το 2016!!!


- Προς κλείσιμο (;) ξενοδοχείων από τα "κόκκινα δάνεια"
- Μεγάλος προβληματισμός για Ρωσία, ακόμη κι αν θα "πιάσουμε" τα περυσινά νούμερα 
- Μεγάλο το πρόβλημα με τις θεωρήσεις visa
- Δείτε εδώ την ομιλία Ανδρεάδη
- 5% αύξηση αεροπορικών θέσεων για Ελλάδα, το 2016, αλλά... 
- Εδώ και εδώ οι παρουσιάσεις

Ο προβληματισμός που «πλανάται στον κόσμο» από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, η εξέλιξη του προσφυγικού, οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας αλλά και η νέα διαδικασία βιομετρικών θεωρήσεων visa θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα. 
Σε σημερινή εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε ότι τον Μάρτιο θα φανεί πως θα εξελιχθεί το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό. 
Το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αυξήσει κατά 800.000 περίπου τις θέσεις για τη νέα χρονιά (χωρίς τη Ρωσία, αφού πέρυσι προσφέρθηκαν περισσότερες από 2 εκ. θέσεις και τελικά η ζήτηση ήταν για 600.000), σίγουρα είναι ένα θετικό γεγονός, ανάφερε ο κ. Ανδρέαδης, αλλά όλα, όπως τόνισε, θα εξαρτηθούν και από τους εξωγενείς παράγοντες που ανάφερε παραπάνω.
Σε αυτούς τους παράγοντες ο κ. Ανδρέαδης προσέθεσε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων της συμφωνίας, με το ασφαλιστικό και την εφαρμογή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. 
Όπως είπε, υπάρχει ανάγκη για θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που απαιτούν κεφαλαιουχική εξυγίανση να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους, ώστε να επανεκκινήσουν σε υγιή βάση στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου επειχειρηματικού σχεδίου, χωρίς να μεσολαβήσει "κλείσιμο" της επιχείρησης. 
Έτσι η παρέμβαση στα κόκκινα δάνεια θα αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα ανάκαμψης της ιδιωτικής οικονομίας, κατέληξε. 
Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κλείσιμο ή αφελληνισμός ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων.
Στα «συν» της επόμενης χρονιάς, η ισοτιμία του ευρώ, η χαμηλή τιμή πετρελαίου, η συλλογική ακατάπαυστη προσπάθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και η συνεχώς ενισχυόμενη εικόνα ποιότητας προϊόντος και ασφάλειας προορισμού, υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης. 
Σε ό,τι αφορά τέλος τη συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, τονίστηκε ότι το 2015 αυξήθηκε 6% τον όγκο απασχόληση των μισθωτών. 
Παράλληλα οι συνολικές αποδοχές των μισθωτών του τομέα θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ, αυξημένες σχεδόν κατά 200 εκατ. σε σχέση με το 2014. 
Τέλος οι συνολικές εισφορές του τομέα προς το ΙΚΑ θα αγγίξουν το 1,7 δισ. ευρώ. 
Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του προέδρου του ΣΕΤΕ, ακολουθούν:
 • Και φέτος ο τουρισμός υπήρξε ο τομέας καταλύτης για τη χώρα μας. Καταφέραμε με πολλές δυσκολίες να επιτύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Ξεπεράσαμε τον στόχο συνολικών αφίξεων – είναι βέβαιο ότι θα κλείσουμε το έτος με 26 εκατ. –και αγγίξαμε τα 14,5 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα, ενισχύοντας το ΑΕΠ με μια επιπλέον μονάδα. Επιπλέον αυτών, εκτίμησή μας είναι ότι το 2015: Αυξήσαμε 6% τον όγκο απασχόληση των μισθωτών. Οι συνολικές αποδοχές των μισθωτών του τομέα θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ, αυξημένες σχεδόν κατά 200 εκατ. σε σχέση με το 2014. Οι συνολικές εισφορές του τομέα προς το ΙΚΑ θα αγγίξουν το 1,7 δισ. ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ την άμεση συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας. 
 • Το SETE Intelligence έχει ήδη δημιουργήσει έναν πλούτο στοιχείων που επιτρέπουν πλέον, η εκπόνηση στρατηγικής και πολιτικών, αλλά και η αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, να βασίζονται σε έγκυρα και έγκαιρα στοιχεία. To SETE Intelligence ήδη διαθέτει λεπτομερή στοιχεία: 
1. Για τη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία και το εξωτερικό ισοζύγιο, την απασχόληση και την κοινωνική ασφάλιση. 
2. Για το ποσοστό του εισοδήματος από τον εισαγόμενο τουρισμό που παραμένει στην χώρα 
3. Για την περιφερειακή κατανομή του εισοδήματος 
4. Για το προφίλ των πελατών, περιλαμβανομένων στοιχείων δαπανών, των δραστηριοτήτων των τουριστών στην Ελλάδα, κοινωνικοοικονομικού προφίλ κ.ά 
5. Για το προφίλ των πελατών διεθνώς για τους κλάδους που ενδιαφέρουν τον ελληνικό τουρισμό 
6. Για την ικανοποίηση των πελατών των ελληνικών ξενοδοχείων και σε σχέση με τον ανταγωνισμό 
7. Για την οικονομική κατάσταση των τουριστικών επιχειρήσεων 
8. Για την φορολογική επιβάρυνση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και των αντίστοιχων σε ανταγωνιστικές χώρες 
9. Για τον ετήσιο προγραμματισμό αεροπορικών αφίξεων, την εξέλιξη των κρατήσεων και την πορεία των αφίξεων ανά αεροδρόμιο προορισμού και αγορά προέλευσης 
 • Η Marketing Greece, ενίσχυσε και επέκτεινε τη δραστηριότητά της κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, υλοποιώντας ένα πολύ σημαντικό έργο. 
• Το Discovergreece.com έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους κόμβους πληροφόρησης για τη τουριστική Ελλάδα, με σχεδόν 2 εκατ. μοναδικούς χρήστες και μια ψηφιακή κοινότητα που απαριθμεί περισσότερα από 600.000 μέλη. 
• Η Marketing Greece έχει ήδη ολοκληρώσει το στρατηγικό σχέδιο Marketing για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται αυτό της Πελοποννήσου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
• Ο ΣΕΤΕ συνεχίζει να υλοποιεί με προσήλωση το έργο του ως σύγχρονος κοινωνικός εταίρος. Η δημιουργία των 5 περιφερειακών μας γραφείων, στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσω των γραφείων έχουμε άμεση επαφή και πρόσβαση τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τα μέλη του ΣΕΤΕ. 
• Είναι δεδομένο ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία και αυτό γιατί εκδηλώνεται μια σειρά εξωγενών παραγόντων που μας κάνει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Οι εξωγενείς αυτοί παράγοντες, είναι: 
1. Ο διεθνής προβληματισμός νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, ιδιαίτερα σε μέσα μεταφοράς, 
2. Η σχέση Ρωσίας – Τουρκίας και η βελτίωση ή η περαιτέρω επιδείνωσή της, 
3. Η διαχείριση του κρισιμότατου προσφυγικού ζητήματος, η εξέλιξη των προσφυγικών ροών και η διαχείρισή τους - ιδιαίτερα στη περίπτωση περαιτέρω ανάφλεξης στη Συρία 
4. Η νέα διαδικασία χορήγησης βιομετρικών θεωρήσεων βίζα Σένγκεν για τους πολίτες σημαντικών αγορών, όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα κ.α. Είναι μία νέα κατάσταση στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν οι κρατικές μας υπηρεσίες επειγόντως - έχουμε ήδη αργήσει πολύ! 
• Σε αυτούς τους παράγοντες θα πρέπει να προσθέσουμε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων της συμφωνίας, με το ασφαλιστικό και την εφαρμογή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. 
Ήδη από τον Οκτώβριο ζητήσαμε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους, με όρους απολύτως συμβατούς με τα διεθνή χρηματο-οικονομικά πρότυπα. Υπάρχει ανάγκη για θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που απαιτούν κεφαλαιουχική εξυγίανση να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους, ώστε να επανεκκινήσουν σε υγιή βάση στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου επειχειρηματικού σχεδίου, χωρίς να μεσολαβήσει "κλείσιμο" της επιχείρησης. Έτσι η παρέμβαση στα κόκκινα δάνεια θα αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα ανάκαμψης της ιδιωτικής οικονομίας. 
• Η συνεχής αύξηση φόρων είναι μια πολιτική που αποδεδειγμένα, πλέον, ενθαρρύνει τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή και οδηγεί σε χαμηλότερα δημόσια έσοδα. 
• Για την επόμενη χρονιά θα συμβάλλουν θετικά, η ισοτιμία του Ευρώ, η χαμηλή τιμή πετρελαίου, η συλλογική ακατάπαυστη προσπάθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και η συνεχώς ενισχυόμενη εικόνα ποιότητας προϊόντος και ασφάλειας προορισμού. 
• Επίσης, αν και χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία, τα πρώτα στοιχεία του προγραμματισμού των αεροπορικών θέσεων για το 2016, δείχνουν μια αύξηση τάξης μεγέθους 5% σε σχέση με το 2014. 
 • Για την στοχοθέτηση της επόμενης τουριστικής περιόδου, θεωρούμε ότι θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στις αρχές Μαρτίου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video