ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Άνοιξε" ο Παρνασσός!!!


Με μεγάλη επιτυχία, με καλές καιρικές συνθήκες και αρκετά καλό χιόνι σε ποιότητα, ξεκίνησε η σαιζόν για τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα-Καϊμάκτσαλαν, που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ). 
Η έναρξη λειτουργίας και για τα δυο έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και ήδη μέσα στις 5 πρώτες ημέρες επισκέφθηκαν τον Παρνασσό περισσότερα από 8.000 άτομα και το Βόρα περίπου 1.000. 
Για το Βόρα καθοριστική ήταν η λειτουργία κανονιών τεχνητής χιόνωσης επί 20ήμερο, η οποία συνεχίζεται καθημερινά όταν η θερμοκρασία και η υγρασία το επιτρέπουν, ενώ οι ήπιες καιρικές συνθήκες έχουν επιτρέψει την καθημερινή λειτουργία του εναέριου αναβατήρα-καρέκλα. 
Στον Παρνασσό από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτούργησαν για τους χιονοδρόμους οι πίστες Αίολος, Περικλής, Δηιάνειρα σε μήκος 1.300 μ., ενώ πολλοί επισκέπτες απόλαυσαν τη βόλτα και την εξαιρετική θέα, με τους υπερσύγχρονους αναβατήρες. Από τις 26 Δεκεμβρίου λειτούργησαν έκαναν πρεμιέρα και οι νέοι αναβατήρες που παρέχουν άνετη και γρήγορη σύνδεση των Κελαριών με τη Φτερόλακα.
Οι επισκέπτες είδαν από κοντά τα νέα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αναβατήρων στον κόσμο, 40 χρόνια μετά την αρχική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. 
Σημειώνεται ότι, τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που δόθηκαν προς χρήση αποτελούν μια τεράστια προσπάθεια που υλοποίησε η ΕΤΑΔ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος” σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους όμορους Δήμους της Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αράχωβας – Διστόμου, Δελφών και Λιβαδειάς. 
Παράλληλα ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για την εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,8 MW που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία του Χιονοδρομικού. 
Με την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων επιτυγχάνεται η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video