ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γ. Χατζημάρκος: «Με εντατική δουλειά θα καθιερωθεί το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού»


Να δουλέψουν εντατικά για να καθιερωθεί το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού ζητά από τους επιχειρηματίες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας πως παραμένει ο στόχος για την έναρξη της θερινής σεζόν στις αρχές Μαρτίου. 
Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού ξεκίνησε πολύ καλά. 
Στη συνέχεια όμως είχαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που έγιναν η αιτία να χαθούν 130 άνθρωποι. Αυτό έδειξε για μια φορά ακόμη πόσο ευαίσθητο προϊόν είναι ο τουρισμός. 
Το αναφέρω αυτό γιατί το τραγικό συμβάν επηρέασε την ψυχολογία όλων των Ευρωπαίων και πάγωσε τις μετακινήσεις τους. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία των τουριστικών πρακτορείων και των αεροπορικών εταιρειών. Να μην ξεχνάμε πως είχε προηγηθεί και ένα τραγικό συμβάν στην Αίγυπτο. Αυτό προκάλεσε την κατάρρευση του τουρισμού εκεί. Ολα αυτά στοίχισαν και σε μας και επηρέασαν το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού»...
 
Ο περιφερειάρχης τόνισε πως έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την εφαρμογή προγραμμάτων χειμερινού τουρισμού τα τελευταία χρόνια. 
«Πιστεύω ότι τώρα είμαστε αρκετά ώριμοι για να δουλέψουμε σωστά μαζί με τους παράγοντες της αγοράς για το χειμερινό τουρισμό. Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για το χειμερινό τουρισμό στη Σαντορίνη. Επισημάναμε πως θα πρέπει οι πάντες να δουλέψουν εντατικά και επίμονα για τρία χρόνια και το αποτέλεσμα θα κριθεί το 2018. Είναι ώρα να σταματήσουμε την κοντόφθαλμη πολιτική. Δεν θέλουμε να εισπράξουμε πολιτικά οφέλη. Και η αγορά θα πρέπει να κατανοήσει πως για να έχει οικονομικά οφέλη θα πρέπει πρώτα να επενδύσει. Να ηρεμήσουμε όλοι, να σταματήσουμε το κυνήγι της εφήμερης δόξας και να επενδύσουμε σοβαρά στον συγκεκριμένο τομέα», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 
Σε ερώτηση αν έχει ληφθεί απόφαση από την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά για την επιμήκυνση της σεζόν, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Είχαμε πολλές συναντήσεις για το θέμα αυτό με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού. Το 2016 είναι έτος φιλίας με τη Ρωσία. Πρέπει στο διάστημα αυτό να υλοποιήσουμε αποτελεσματικές δράσεις για τη συγκεκριμένη αγορά και όχι μόνο. Εμείς έχουμε σχέδιο το οποίο επεξεργαζόμαστε. Δουλεύουμε για αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εσωτερικών . Στόχος μας είναι να έχουμε επισκέπτες στα νησιά μας από την 1η Μαρτίου». 
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Περιφέρειας για την προβολή. 
«Όλα εξελίσσονται ομαλά. Η παρουσίαση του σχεδίου θα γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Η πρώτη συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα γίνει την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του για το ακτοπλοϊκό. 
Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Blue Star Ferries. «Πρέπει να εξετάσουμε το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Είναι ανάγκη να αναζητούμε εγκαίρως λύσεις», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος. 
Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τη Ρόδο στις 7 Μαρτίου, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεσμεύθηκε ότι στις 7 Μαρτίου θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα. Μας αρκεί αυτό. Εμείς θέλουμε να βρίσκεται στο νομό που θα γιορτάζει την Ενσωμάτωσή του με την πατρίδα. Θα εξετάσουμε το πρόγραμμα της επισκέψεώς του με τους συνεργάτες του». 
Οι τσιγγάνοι 
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων από το «Κορακόνερο» με αφορμή την έναρξη των εργασιών για τον καθαρισμό της περιοχής όπου βρίσκεται το καρνάγιο. «Οι εργασίες καθαρισμού του ακινήτου, όπου βρίσκεται το καρνάγιο δεν οδηγούν στη λύση του προβλήματος. Θα επαναλάβω για μια φορά ακόμη ότι εμείς είμαστε έτοιμοι. Καταρτίσαμε πρόγραμμα το οποίο και θα υλοποιήσουμε. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και θα διαθέσουμε και περισσότερους πόρους αν χρειαστεί. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, υπερβαίνοντας κάθε εμπόδιο. Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός από την περιοχή “Κορακόνερο”. Με χαροποίησε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Ρόδου για τη μίσθωση κατοικιών. Ελπίζω το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που θα μας απασχολήσει το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος. 
Ο περιφερειάρχης ανέφερε πως δεν έχει λάβει ακόμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για την εγκατάσταση των τσιγγάνων σε χώρους που έχουν επιλεγεί από τη δημοτική αρχή. 
Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στη νέα προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και υπογράμμισε πως η εταιρεία λειτουργεί υποδειγματικά σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. 
«Προχθές υπεγράφη η νέα προγραμματική σύμβαση. Εμείς θέλουμε η εταιρεία να δουλεύει με τρόπο που να δίνει προστιθέμενη αξία στο περιβάλλον. Διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει πλέον το φαινόμενο της αργομισθίας στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. 
Πριν χρόνια και από άλλη θέση υπήρξα πολύ καυστικός για την συγκεκριμένη δομή. Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ των 200 ανθρώπων που απλά έπαιρναν μια αμοιβή και περνούσαν το χρόνο τους στις οικίες τους ή σε καφετέριες, έχει πεθάνει. Τώρα η εταιρεία διαθέτει τους εργαζόμενους που πρέπει. Όλοι τους εργάζονται εντατικά και το αποτέλεσμα φαίνεται στους δρόμους και γενικά στα σημεία, όπου έχουν κάνει παρεμβάσεις. Για τη λειτουργία της δομής φέρει την ευθύνη συγκεκριμένος περιφερειακός σύμβουλος που μας καταθέτει καθημερινά αναφορά. Η εταιρεία προσφέρει στον τόπο και το έργο της φαίνεται. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί σταθερά. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν βοηθά. Με προγραμματικές συμβάσεις προσπαθούμε να την κρατήσουμε σε λειτουργία. Όσο διαθέτουμε χρήματα θα τη στηρίζουμε», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 
Πηγή:www.dimokratiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video