ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέες διακρίσεις για την Περιφέρεια Κρήτης

- Δυο πανελλήνια βραβεία στους τομείς της Κοινωνικής Μέριμνας και της Διοικητικής-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  

Δυο πανελλήνια βραβεία για την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της στην κοινωνική μέριμνα αλλά και στη διοικητική-ηλεκτρονική διακυβέρνηση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για τα βραβεία Bravo Sustainability Awards για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, τα οποία διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός QualityNet Foundation. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν, παραλαμβάνοντας τα βραβεία, ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου... 


Μέσα από μια διαδικασία διαλόγου με 120 κοινωνικούς εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 ενεργών πολιτών, διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας. 
Για τη διπλή βράβευση ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας σε μήνυμά του την ικανοποίησή του αλλά και τις ευχαριστίες του στη διοργανώτρια αρχή, ανέφερε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση παραλαμβάνουμε τα δύο βραβεία, σύμφωνα με την τελική κατάταξη, που διαμορφώθηκε με τη συμμετοχή σημαντικών κοινωνικών εταίρων, εμπειρογνωμόνων και χιλιάδων ενεργών πολιτών. Η σημερινή βράβευση αποτελεί μια επιπλέον δέσμευση για εμάς, ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προκειμένου να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και την εφαρμογή αποτελεσματικών κοινωνικών πολιτικών μέσα από ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά το QualityNet Foundation και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση Bravo Sustainability Awards 2015». 
Ο κ. Βαμβακάς παρέλαβε το πρώτο βραβείο για την υλοποίηση σειράς δράσεων της Περιφέρειας (Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας), με στόχο την «Προστασία παιδιών από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης», την υποστήριξη των παιδιών οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ειδικότερα για τα προγράμματα «Ενισχυτικής διδασκαλίας», του «Κοινωνικού Αθλητισμού», όπως επίσης για δράσεις που ανέπτυξε με σκοπό την προώθηση «εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας, όπως η αναδοχή-υιοθεσία. 
Τα προγράμματα «Ενισχυτικής διδασκαλίας», του «Κοινωνικού Αθλητισμού» υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, αθλητικούς συλλόγους, τον σύλλογο ιδιωτικών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών (Palso), τον σύλλογο ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και με την υποστήριξη εθελοντών εκπαιδευτικών που δίδαξαν σε τμήματα που λειτούργησαν σε δημόσια σχολεία. 
Ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου παρέλαβε το δεύτερο βραβείο, που αφορά την διοικητική-ηλεκτρονική διακυβέρνηση που υλοποιείται με επιτυχία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης. 
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη στους Στρατηγικούς Στόχους που έχει θέσει, ως προς τη Διαφάνεια, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Τεχνολογική Εξειδίκευση, αλλά, κυρίως, την «πελατοκεντρικότητα» των υπηρεσιών της, προχώρησε στην ψηφιοποίηση του αρχείου των Φακέλων Αδειών Οδήγησης, των Διπλωμάτων της Διεύθυνσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου. Ένα έργο που πέρα από τα μεγέθη του (300.000 διπλώματα), καταδεικνύει το γεγονός ότι πρωτοπορεί πέρα και πάνω από τις κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης, ενώ σε παράλληλο επίπεδο βελτιώνει τις υπηρεσίες της προς τον πολίτη και μεγιστοποιεί την τεχνογνωσία της. Το όλο εγχείρημα αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αφού έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων, με εργαζόμενους πεντάμηνης απασχόλησης. Με το παραπάνω έργο, βελτιώθηκαν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, μεγιστοποιήθηκε η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων πολιτών και εξασφαλίστηκε απόλυτα η εξοικονόμηση πόρων, η μείωση του κόστος και η ασφάλεια του αρχείου δεδομένων της υπηρεσίας στο μέλλον. 
Τα βραβεία αποφασίστηκαν να δοθούν μέσα από μια διαδικασία διαλόγου με 120 κοινωνικούς εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 ενεργών πολιτών, που αξιολόγησαν και ανέδειξαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video