ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αξιόλογες οι προοπτικές ανάπτυξης των ταξιδιών πόλεων

  
 - Χονγκ Κονγκ, Παρίσι και Νέα Υόρκη στην κορυφή των προτιμήσεων 

Αυξημένα κατά 82% την επταετία 2007-2014, τα ταξίδια πόλεων, κατέχουν μερίδιο 22% στο σύνολο των εξερχόμενων ταξιδιών, αποτελώντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της διεθνούς αγοράς ταξιδιών αναψυχής. Οι προοπτικές δε του τομέα παραμένουν θετικές, παρά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. 
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού «οδηγεί» την ανάπτυξη του τομέα των ταξιδιών πόλεων, ενώ εντυπωσιακή είναι η πορεία του τομέα στην Ευρώπη, ο οποίος πέρυσι κατέγραψε αύξηση περίπου κατά 20% στο σύνολο των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών. 
 

Τα ταξίδια πόλεων αποτελούν την πλέον αναπτυσσόμενη αγορά ταξιδιών αναψυχής για Ευρωπαίους, Ασιάτες, νοτιο-Αμερικανούς και βορειο-Αμερικανούς, οι οποίοι πολύ συχνά επιλέγουν να επισκέπτονται γειτονικές χώρες, αλλά και προορισμούς στο εξωτερικό. Οι προοπτικές για το τμήμα αυτό της τουριστικής αγοράς παραμένουν θετικές παρά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του κλάδου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης ΙΤΒ World Travel Trends, η οποία διεξάγεται από την εταιρία συμβούλων τουρισμού IPK International για λογαριασμό της έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, εντείνονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της υπερσυγκέντρωσης τουριστών σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς, 

Ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές 

Η ανάπτυξη των ταξιδιών πόλεων στηρίχθηκε στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όπου τα ταξίδια πόλεων αυξήθηκαν από περίπου 15% του συνόλου των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών το 2007 σε περίπου 25% το περασμένο έτος. Αυτή η ισχυρή αύξηση αντανακλά κυρίως τη δυναμική αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών, πολλοί από τους οποίους επιλέγουν σύντομα ταξίδια σε πόλεις της Ασίας. Οι νοτιοαμερικανοί, επίσης, πραγματοποίησαν περισσότερα διεθνή ταξίδια πόλεων, ως επί το πλείστον εντός της ηπείρου. 
Τα ταξίδια πόλεων αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά των εξερχόμενων ταξιδιών αναψυχής κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ένα πέμπτο του περασμένου έτους, ενισχυόμενα από τα ταξίδια σε πόλεις της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. 
Στην Ευρώπη, τα ταξίδια πόλεων αυξήθηκαν περίπου κατά 20% στο σύνολο των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών το περασμένο έτος από περίπου 15% το 2007. 
Στη Βόρεια Αμερική, τα ταξίδια πόλεων αντιστοιχούσαν σε μερίδιο μικρότερο από το ένα πέμπτο της αγοράς των εξερχόμενων ταξιδιών αναψυχής το 2014. Οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε Αμερικανούς και Καναδούς τουρίστες. «Η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς των ταξιδιών πόλεων οφείλεται στις φτηνές πτήσεις κα στα καταλύματα χαμηλού κόστους», λέει ο πρόεδρος της IPK, Rolf Freitag. 
 Το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη αποτέλεσαν το 2014 τους τρεις κορυφαίους «μητροπολιτικούς» ταξιδιωτικούς προορισμούς (η πόλη συν τα περίχωρά της). Το Χονγκ Κονγκ παρέμεινε νούμερο ένα προορισμός, τον οποίο επισκέπτονται Κινέζοι τουρίστες. 
Τη δεκάδα των προορισμών συμπλήρωσαν το Λονδίνο, το Μακάο, η Μπανγκόκ, η Βαρκελώνη, η Σιγκαπούρη, η Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο. 

Προβληματισμός από την υπερσυγκέντρωση τουριστών σε κάποιες περιοχές

Εν τω μεταξύ, ειδικοί σε θέματα τουρισμού ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις επιπτώσεις της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τουριστών, ταυτόχρονα, σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς. Στη Βενετία, για παράδειγμα, προβληματισμός προκύπτει για τον υψηλό αριθμό επιβατών κρουαζιέρας που φτάνουν ταυτόχρονα και στη συνέχεια «πλημμυρίζουν» τα στενά δρομάκια της πόλης στην προσπάθειά τους να δουν τα κυριότερα αξιοθέατα. 
Επίσης, στη Βαρκελώνη, υπήρξε ευρεία κριτική από τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της πόλης για τον αριθμό των τουριστών που συνωστίζονται στις γειτονιές τους, επιχειρώντας να γνωρίσουν την περιοχή. «Αυτός ο συνωστισμός αποτελεί πρόβλημα σε ορισμένες πόλεις. Ειδικότερα, τα κρουαζιερόπλοια», σχολιάζει ο πρόεδρος της IPK, Rolf Freitag. Προέβλεψε δε ότι ορισμένες πόλεις θα μπορούσαν να επιβάλλουν όρια στον αριθμό των επισκεπτών τους, τα επόμενα λίγα χρόνια. 
Από την πλευρά του ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Messe Berlin και διευθυντής του τομέα Ταξιδιών και Logistics της έκθεσης ΙΤΒ, λέει: «Τα ταξίδια πόλεων αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης για την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Διεθνείς έρευνες αποδεικνύουν ότι, οι τρομοκρατικές επιθέσεις συχνά έχουν περιορισμένο σχετικά βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο, ενώ η τουριστική βιομηχανία εξακολουθεί να είναι πολύ ανθεκτική απέναντι στις κρίσεις».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video