ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Κερδίζει έδαφος» ο τουρισμός πόλεων στην Ευρώπη


 - Μεγάλα τα περιθώρια ανάπτυξης της Κωνσταντινούπολης 

Τα σύντομα ταξίδια και οι επισκέψεις σε πόλεις κερδίζουν διαρκώς «έδαφος» στην Ευρώπη. Τη δεκαετία 2005 - 2015, η τουριστική βιομηχανία αυξήθηκε κατά 14%, με τον τουρισμό πόλεων να εμφανίζει αύξηση 38%. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρίας συμβούλων Roland Berger, με τίτλο «Ευρωπαϊκός Τουρισμός Πόλεων 2015», η οποία εξετάζει προσεκτικά 45 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η οικονομία της ηπείρου αυξήθηκε μόνο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες...
«Η έρευνα επιβεβαιώνει τη συντηρούμενη άνθηση στον τομέα του τουρισμού», λέει ο Vladimir Preveden, συνεργάτης της Roland Berger. «Αυτό δείχνει ότι ο τουρισμός πόλων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης». 
Στη μελέτη οι ευρωπαϊκές πόλεις χωρίζονται σε τρεις ομάδες με βάση ορισμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων είναι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ανά επισκέπτη και η σημασία της πόλης ως συνεδριούπολη.
Το πρώτο cluster αποτελούν μεγάλες πόλεις με περισσότερες από 10 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ετησίως, όπως: η Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, ακολουθούμενες από τις γερμανικές πόλεις Βερολίνο (24 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις), Μόναχο (13,4 εκατομμύρια) και Αμβούργο (12 εκατομμύριο). 
Στην Κωνσταντινούπολη παρατηρείται ισχυρή αύξηση των διανυκτερεύσεων και της χωρητικότητας σε κλίνες, ενώ πόλεις όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ και η Πράγα εγείρουν ανησυχίες, αφού, όπως εξηγεί ο Preveden, η πυκνότητα του τουρισμού στις περιοχές αυτές, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση του πληθυσμού, είναι εξαιρετικά υψηλή. 
Στο δεύτερο cluster ανήκουν πόλεις με 2 - 10 εκατ. διανυκτερεύσεις ανά έτος. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, κυρίως λόγω του χαρακτηρισμού τους ως γνήσια συνεδριούπολη και της βέλτιστης προσβασιμότητας με αεροπλάνο. Η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη ακολουθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα. 
Την τρίτη ομάδα αποτελούν τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες έχουν λιγότερες από 2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ετησίως, με πρώτη το Ντουμπρόβνικ, δεύτερο το Λουξεμβούργο και επόμενη τη Λοζάνη. Σε αυτή την ομάδα, το Ντουμπρόβνικ εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στις διανυκτερεύσεις. Η πόλη έχει φτάσει στα όριά της όσον αφορά την αναλογία ανάπτυξης του τουρισμού με το μέγεθός της. Επιπλέον, το λιμάνι της Αδριατικής έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από την υψηλή εισροή κρουαζιερόπλοιων. 
Η Κωνσταντινούπολη είναι ο νικητής-έκπληξη της πρώτης ομάδας. Η πόλη του Βοσπόρου συνδυάζει τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και την ασιατική κουλτούρα με το υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και το ευνοϊκό κλίμα. Η πυκνότητα του τουρισμού είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. 
Το Λονδίνο (57 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) και το Παρίσι (36 εκατομμύρια) έχουν σημαντικό προβάδισμα στις διανυκτερεύσεις στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλα τουριστικά κέντρα αυτές οι ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζουν τη χαμηλότερη ανάπτυξη, με προφανή απόσταση από την επόμενη που είναι η Ρώμη (25,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) και το Βερολίνο (24 εκατομμύρια). Ακόμη και αν η γερμανική πρωτεύουσα εμφανίζει την πιο δυναμική ανάπτυξη μετά την Κωνσταντινούπολη, κατατάσσεται μόλις στην έβδομη θέση. Δυστυχώς, η σχετικά κακή προσβασιμότητα του Βερολίνου μέσω αεροπλάνου αρνείται στην πόλη μια καλύτερη θέση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video