ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα 10 κορυφαία νησιά του κόσμου για το 2016

Η διάσημη ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor, έβγαλε τη λίστα με τα 10 κορυφαία νησιά του κόσμου για το 2016. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, με την υπέροχη και μοναδική Σαντορίνη στη δεύτερη θέση!

1. Μάουι, Χαβάη
Εάν «παράδεισος» για εσάς είναι να βλέπετε την ανατολή από την κορυφή ενός ηφαιστείου ύψους 3 χιλιομέτρων, να κολυμπάτε κάτω από καταρράκτες, να κάνετε πεζοπορία σε κρατήρες και να χαλαρώνετε σε παραλίες λευκής, κόκκινης ή ακόμα και μαύρης άμμου, τότε το Μάουι σας περιμένει. Είναι το ιδανικό μέρος για σερφ!
Αν πάλι προτιμάτε τις καταδύσεις και το σνόρκελινγκ, επισκεφθείτε με το καταμαράν το νησί Molokini, έναν κρατήρα που αναδύεται από τη θάλασσα και φιλοξενεί μία τεράστια ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Το γκολφ, το εκλεκτό φαγητό, ένα ενδιαφέρον οινοποιείο και τα κοκτέιλ στην παραλία συνθέτουν τις τέλειες τροπικές διακοπές.

2. Σαντορίνη, Κυκλάδες
Η Σαντορίνη εκπέμπει μια διαφορετική, αλλά εξίσου θελκτική γοητεία. Αυτό το οφείλει εν μέρει στη γεωγραφική της ιδιομορφία. Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού, Περίσσα και Καμάρι, με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ελκύουν πολλούς τουρίστες όπως και η πασίγνωστη Κόκκινη Παραλία κοντά στο Ακρωτήρι (μία τοποθεσία που επιβάλλεται να επισκεφθούν οι λάτρεις των αρχαιολογικών ευρημάτων). 
Η Σαντορίνη, που απλώνεται περιφερειακά γύρω από μια τεράστια λιμνοθάλασσα στο σύμπλεγμα των κυκλαδίτικων νησιών, προσφέρει καταπληκτική θέα από τις πόλεις που είναι χτισμένες ψηλά στο βουνό, εκλεκτή κουζίνα, υπέροχες γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και εξαιρετικά κρασιά.

3. Τζαμάικα, Καραιβική
Η Τζαμάικα είναι το «χωνευτήρι» του αφρικανικού, ασιατικού, ευρωπαϊκού και μεσανατολικού πολιτισμού. Θα βιώσετε αυτή την ποικιλομορφία στην ισχυρή παράδοση χειροτεχνημάτων, τις παραστατικές τέχνες και τις ιδιαίτερες γευστικές επιλογές, όπως το «άκι» και το παστό ψάρι με ψημένο ψωμί με φρούτα. Για να δώστε μια συναρπαστική νότα στις διακοπές σας, επισκεφθείτε τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Negril, ένα δημοφιλές σημείο για εκείνους που τους αρέσει να βουτούν από βράχια μεγάλου ύψους. 
Η Τζαμάικα προσφέρει μεγάλες παραλίες, απάνεμους όρμους, βραχώδη βουνά, καταρράκτες, σπήλαια και λιακάδα, καθώς και ευκαιρίες για σέρφινγκ, ιππασία και κολύμβηση δίπλα σε δελφίνια.

4. Προβιντενσιάλες,  Turks and Caicos, Καραιβική
Καταδύσεις, ιππασία, ηλιοθεραπεία... η επιλογή είναι δική σας. Το Provo προσφέρει πολλές δραστηριότητες για ευτυχισμένα ζευγάρια, όπως π.χ. ρομαντικούς περιπάτους σε ειδυλλιακές ακτές. 
Το νησί είναι σχετικά ήρεμο. Επισκεφθείτε την παραλία Malcolm για να απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο από τα πλήθη.

5. Μπαλί, Ινδονησία
Το Μπαλί, νησί της Ινδονησίας, αποτελεί αγαπημένο προορισμό τόσο για τους λάτρεις της περιπέτειας όσο και για όσους αποζητούν λίγη χαλάρωση. Τα νερά στις λευκές αμμουδιές του Μπαλί είναι ιδανικά για καταδύσεις, ενώ οι πυκνές ζούγκλες με τους πιθήκους και τους διάσπαρτους πέτρινους ναούς σάς προσκαλούν να τις εξερευνήσετε. 
Ανεβείτε το δύσκολο μονοπάτι μέχρι την κορυφή του όρους Batur, όπου η μαγευτική θέα θα ανταμείψει τις προσπάθειές σας. Στη συνέχεια, ξεκουράστε τους πονεμένους σας μύες με ένα μασάζ, σε ένα από τα πολλά πολυτελή σπα του Μπαλί. 

6. Μαγιόρκα, Ισπανία
Σήμερα, το ονειρικό νησί που ενέπνευσε τον Σοπέν και τον Μιρό είναι δημοφιλής παραθαλάσσιος προορισμός για τις φοιτητικές διακοπές. Αν, ωστόσο, έχετε επιλέξει να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, μην ανησυχείτε - υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και για τα μικρότερα παιδιά. 
Οι επιδείξεις δελφινιών και θαλάσσιων λιονταριών και η παιδική παραλία στο πάρκο Marineland προσελκύουν πολλές οικογένειες. Αν πάλι το μικρό σας έχει εμμονή με τον Τόμας το τρενάκι, δεν πρέπει να χάσετε το τρένο-αντίκα που ταξιδεύει μεταξύ Πάλμα και Soller.

7. Μαυρίκιος, Αφρική
O Μαυρίκιος είναι αναμφισβήτητα ο δημοφιλέστερος προορισμός της Αφρικής, ένας τροπικός παράδεισος που προσφέρει αμέτρητες δραστηριότητες. Το Πορτ Λούις, η μοντέρνα πρωτεύουσα αυτού του νησιού που έχει έκταση 61 x 46 χιλιόμετρα, είναι ένα πολύβουο, σύγχρονο λιμάνι με πολυσύχναστη αγορά. 
Oι περισσότεροι επισκέπτες, ωστόσο, επιλέγουν να μείνουν σε δημοφιλή θέρετρα, όπως το Mont Choisy, το ήσυχο Τrou-aux-Biches και το πολυσύχναστο Flic en Flac, ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των καταδύσεων.

8. Πουκέτ, Ταιλάνδη
Το Πουκέτ προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από εντυπωσιακά αξιοθέατα, από γαλάζιες λιμνοθάλασσες και ροζ ηλιοβασιλέματα μέχρι μοναχούς με πορτοκαλί ράσα. Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να επιλέξουν από μία ποικιλία μεταφορικών μέσων, που περιλαμβάνει τρίτροχα μοτοποδήλατα (τουκ τουκ), ταξί, λεωφορεία και μακρόστενες βάρκες. Στη νότια ακτή του Πουκέτ θα βρείτε τις δημοφιλέστερες παραλίες. 
Η βόρεια ακτή είναι πιο ήσυχη. Το νησί Koh Phi Phi, ο κόλπος Phang Nga και η παραλία Patong προσελκύουν αρκετούς τουρίστες. Οι καταδύσεις, το σνόρκελινγκ, το γουιντσέρφινγκ και η ιστιοπλοΐα είναι μερικές μόνο από τις διαθέσιμες δραστηριότητες της περιοχής. Η ενδοχώρα, οι δασώδεις λόφοι, τα βουνά και οι απόκρημνοι βράχοι περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

9. Μπόρα Μπόρα, Nήσοι Σοσιετέ, Γαλλική Πολυνησία
Στο πανέμορφο νησί Μπόρα Μπόρα, οι γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες, οι λευκές αμμουδιές και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα συνθέτουν μία άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Θαυμάστε τα τροπικά ψάρια στους κοραλλιογενείς ύφαλους ή επισκεφθείτε το ηφαιστειακό όρος Otemanu, για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα. 
Στο Laggonarium θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το τάισμα των καρχαριών αλλά και να κολυμπήσετε με θαλάσσιες χελώνες. Ολοκληρώστε τη μέρα σας απολαμβάνοντας ένα λαχταριστό δείπνο σε κάποιο από τα εκλεκτά γαλλικά εστιατόρια του νησιού και, κατόπιν, ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τ' αστέρια.

10. Fernando de Noronha, Βραζιλία
Το αρχιπέλαγος Fernando de Noronha είναι ένα Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO με ευαίσθητο οικοσύστημα. Υπάρχουν περιορισμοί για τον αριθμό των επισκεπτών. Οι λίγοι τυχεροί, ωστόσο, που θα έρθουν εδώ θα ανταμειφθούν με μοναδικές παραλίες και ζεστά νερά, γεμάτα δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες, που καθιστούν το Νορόνια έναν από τους κορυφαίους προορισμούς κατάδυσης στον κόσμο. 
Στη στεριά, διασχίστε τα οικολογικά μονοπάτια πεζοπορίας του Jardim Elizabeth, της ακτής Εσμεράλντα ή του κόλπου Sanchi, όπου η διαδρομή ολοκληρώνεται με την ανάβαση των απότομων σκαλοπατιών ενός γκρεμού. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video