ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Βερολίνου

H πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη για τουρισμό, καθώς έχει πολλά αξιοθέατα και πράγματα για να κάνει κάποιος εκεί. Εδώ παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα τουρισμού του Βερολίνου. 
http://ift.tt/1MEzhzg

1. Reichstag
Το κτίριο της γερμανικής βουλής - ναι εκεί που συχνάζει η μαντάμ Μέρκελ και ο αχώνευτος Σόιμπλε- έχει γίνει το νέο σύμβολο της πόλης.

 
 Οι επισκέπτες από τον γυάλινο θόλο μπορούν να βλέπουν την κίνηση στην πόλη. 
 
2. Η πύλη του Βραδεμβούργου
Σήμα κατατεθέν του Βερολίνου, η πύλη με τα άλογα στην κορυφή, χτισμένη το 1791. Η πλατεία  Pariser Platz ακριβώς μπροστά από την πύλη είναι περιτρυγυρισμένη από σημαντικά κτίρια, όπως το ξενοδοχείο  Αdlon και η ακαδημία τεχνών Akademie der Künste.

3. Ο Πύργος της τηλεόρασης (Fernsehturm)
Φαίνεται σχεδόν από όλη την πόλη, αφού έχει ύψος 368 μέτρα. Μπορείτε να ανεβείτε για να δείτε πανοραμικά όλη την πόλη σε ακτίνα 360 μοιρών. 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

4. Gendarmenmarkt
Η πιο εντυπωσιακή πλατεία της πόλης, κοντά στην οδό με τα καταστήματα, Friedrichstraße. Εκεί βρίσκονται τρία από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα αρχιτεκτονικής: το Concert House, o γερμανικός καθεδρικός ναός Deutscher Dom και ο γαλλικός καθεδρικός ναός Französischer Dom. 

5. O Καθεδρικός ναός Berliner Dom 
Τέλειο δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Κοντά επίσης βρίσκεται το Ιστορικό μουσείο καθώς και το νησί των μουσείων.  

6. Kurfürstendamm
Η πιο ακριβή οδός της γερμανικής πρωτεύουσας με το πιο μεγάλο πολυκατάστημα της Ευρώπης, το  KaDeWe.  Αν είστε εκεί με παιδιά, κάντε μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, με μασκότ τις πολικές αρκούδες.

7. Παλάτι Charlottenburg

Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης είναι το όμορφο παλάτι με συλλογές από πίνακες και κινέζικες πορσελάνες. Ο κήπος είναι  όμορφος χώρος για περίπατο και χαλάρωση. 

8. Το νησί των μουσείων
Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο και περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά μουσεία της Γερμανίας:  Altes Museum, Neues Museum, Bode Museum, Pergamon Museum και Alte Nationalgalerie. 
 
9. Το μνημείο του τείχους του Βερολίνου και το  Documentation Centre
Δείτε τα εναπομείναντα τείχη και επισκεφτείτε το κέντρο παρουσίασης της εποχής που Γερμανία ήταν χωρισμένη στα δύο.

10. Potsdamer Platz

Μια πλατεία με μεγάλη ιστορία! Ήταν η καρδιά της πόλης μέχρι πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, μετά ερήμωσε μέχρι την πτώση του τείχους και τώρα πια περιβάλλεται από αμέτρητα καταστήματα και ουρανοξύστες. Εκεί φιλοξενούνται φεστιβάλ και εκδηλώσεις και είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε κάποιον διάσημο, ειδικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταινιών.  

tips
* Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε το Βερολίνο, κλείστε εισιτήρια νωρίς, για να βρείτε καλή τιμή! 
* Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα και έντονη νυχτερινή ζωή. Θα χρειαστείτε ταξιδιωτικό οδηγό με χάρτη. 
* Κάντε μια εκδρομή σε κοντινές πόλεις 
* Αν είστε στο Βερολίνο με παιδιά, σίγουρα θα τους αρέσουν:
 
 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video