ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

 Η Ρόδος και τα  πασχαλινά έθιμα



Τις ημέρες του Πάσχα η Ρόδος μπολιάζει τον κοσμικό της χαρακτήρα με τις απαραίτητες δόσεις κατάνυξης. Ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη ανάβει ο Καλαφουνός, μια μεγάλη φωτιά που πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Ανάσταση για να καεί το ομοίωμα του Ιούδα. Τα στενά της Μεσαιωνικής Πόλης παραμένουν κατάλληλα διακοσμημένα καθόλη την Μεγάλη Εβδομάδα και αγγίζουν την πιο μυστηριακή τους στιγμή κατά τη διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου του Αγίου Φανουρίου. Παραδοσιακά πάντως ο μεγαλύτερος επιτάφιος, που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο, είναι αυτός που στολίζεται στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ρόδου, ενώ πολύ μεγαλοπρεπής είναι και ο επιτάφιος της Παναγιάς Καθολικής στο χωριό Κρεμαστή. Ιδιαίτερη στιγμή όταν κατά την πρώτη Ανάσταση το πρωί του Σαββάτου οι πιστοί αναπαριστούν τον ήχο της κατάρρευσης του Άδη χτυπώντας δυνατά τα θρονιά της εκκλησίας.
Δεν είναι τυχαία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις –μνημείο της UNESCO–, δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ενδιαφέρουσα ενδοχώρα και, βέβαια, πολύ αναπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή κι έντονη ζωή κάνουν τη Ρόδο ιδανικό νησί γι’ αποδράσεις διαφορετικού στιλ. Την απολαμβάνουν εξίσου οι λάτρεις των πολυτελών resorts και των οικογενειακών διακοπών, όπως και όσοι θέλουν να συνδυάσουν τη χαλάρωση στις παραλίες είτε με μνημεία διαφορετικών ιστορικών περιόδων ( από την αρχαιότητα μέχρι την Ιταλοκρατία ) είτε με έντονο nightlife και κοσμικότητα. Η μεσαιωνική πόλη θα μονοπωλήσει τις βόλτες σας τόσο με τα αξιοθέατα όσο και με τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μπαρ, ενώ το ομορφότερο σημείο της νέας πόλης είναι η παραλιακή περαντζάδα με το καζίνο στο ιστορικό «Ξενοδοχείο των Ρόδων» και τα υπόλοιπα κτίρια της Ιταλοκρατίας ( Εθνικό Θέατρο, Διοικητήριο, Ταχυδρομείο κ.λπ. ) αλλά και την πολυφωτογραφημένη παραλία. Τουλάχιστον μία ημέρα αξίζει να την περάσετε στη δεύτερη τη τάξει πόλη του νησιού, τη Λίνδο, με την ακρόπολη και τα μοναδικά καπετανόσπιτα. Οι πιο δημοφιλείς βάσεις διαμονής είναι τα κοντινά στην πόλη παραθαλάσσια θέρετρα ( Ιξιά, Ιαλυσός, Καλλιθέα, Φαληράκι ), ενώ στα νότια υπάρχουν ακόμη λιγότερο πολυσύχναστες αμμουδιές και «κρυμμένα» χωριά. Είναι ιδανικό νησί για όσους αγαπούν τις εκδρομές με αυτοκίνητο και το sightseeing: από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τα Λουτρά της Καλλιθέας μέχρι το λόφο της Φιλερήμου και την Αρχαία Κάμιρο, οι αφορμές για βόλτα είναι πολλές και διαφορετικές. Την προσοχή σας, βέβαια, αξίζει και η πιο άγνωστη στους πολλούς ενδοχώρα με τις πολλές φυσικές ομορφιές και τα μνημεία της Ιταλοκρατίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα χωριά Κολύμπια ( 25 χλμ. από την πόλη ) και Αρχάγγελος ( 28 χλμ. από την πόλη ): το πρώτο για το πράσινο και τη βοτσαλωτή παραλία του και το δεύτερο για την πίστη των κατοίκων στις παραδόσεις και στο γλωσσικό τους ιδίωμα ( θυμίζει έντονα Κύπρο ). Η Ρόδος μπορεί να συνδυαστεί, τέλος, με μονοήμερες εκδρομές στα γύρω νησιά-δορυφόροι, όπως είναι η Χάλκη και η Σύμη.
Δείτε τον τιμοκατάλογο για το Πάσχα 2016


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video