ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βόλτα στην προκυμαία της Κοπεγχάγης

Η Κοπεγχάγη είναι μια παραθαλάσσια πόλη. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αφού η Ελλάδα είναι περικυκλωμένη από νερό και πολλές ελληνικές πόλεις είναι παραθαλάσσιες. Ωστόσο, μια διαφορά της Κοπεγχάγης είναι ότι η "παραλία" δεν βρίσκεται στο τέρμα της πόλης αλλά στη μέση της. Και αυτό γιατί ένα τμήμα της Κοπεγχάγης δεν βρίσκεται στο νησί της Ζηλανδίας αλλά σε ένα πολύ μικρότερο νησί στα ανατολικά της Ζηλανδίας, το νησί Amager.
Μεταξύ των δύο νησιών υπάρχει  μια λωρίδα νερού, η οποία είναι ιδιαίτερα στενή στο κέντρο της πόλης. Αρκετοί τουρίστες μπερδεύουν τη θαλάσσια λωρίδα με ποτάμι, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ποτάμια στη Δανία.


 
Πολλά από τα ομορφότερα κτίρια της Κοπεγχάγης βρίσκονται στις ακτές, τόσο ιστορικά κτίρια όσο και τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικά θαύματα.
  
Τα "παράλια" της Κοπεγχάγης επεκτείνονται και μέσα στην πόλη λόγω των καναλιών Holmen - στο νησί της Ζηλανδίας - και Christianshavn - στο νησί του Amager. Στο τμήμα για το λιμάνι και την ακτή της Κοπεγχάγης μπορείτε να διαβάσετε για το που μπορείτε να κάνετε περίπατο ή πώς να κάνετε ένα ταξίδι με πλοίο.
Κατά τη διάρκεια της όχι-τρομακτικά-κρύας περιόδου του χρόνου (Απρίλιος - Οκτώβριος) μπορεί κανείς να δει τα παραθαλάσσια αξιοθέατα από την θάλασσα. Δύο εταιρείες ("Netto-Bådene" & "DFDS Canal Tours") προσφέρουν ωριαίες ξεναγήσεις με ειδικό πλοίο στα αγγλικά αλλά και σε άλλες γλώσσες ανάλογα με τη ζήτηση. Η βόλτα στα κανάλια με το πλοίο είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να δείτε ένα μεγάλο μέρος της πόλης σε μικρό χρόνο και από μια διαφορετική οπτική γωνία αλλά και να αποκτήσετε πληροφορίες για τα διάφορα αξιοθέατα.
 
Η λέξη Nyhavn σημαίνει "καινούριο λιμάνι" και αναφέρεται σε ένα κανάλι μήκους μόλις 400-500 μέτρων που οδηγεί από τη στεριά στην ανοιχτή θάλασσα. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί ένα δημοφιλές μέρος με καφετέριες, εστιατόρια και διάφορα μπαρ, όχι όλα με τόσο καλή φήμη όμως. Στις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες πλήθος κόσμου επισκέπτεται αυτό το σημείο της πόλης και κάθονται στα ηλιόλουστα καταστήματα φαγητού και καφέ.

Αν νομίζετε ότι μοιάζει λίγο όπως το παλαιό Amsterdam, ο βασιλιάς θα ήταν πολύ ευχαριστημένος, καθώς το Nyhavn χτίστηκε μετά από παραγγελία του βασιλιά από Ολλανδούς αρχιτέκτονες. 
Το κανάλι είναι μία από τις στάσεις των πλοίων που κάνουν τις θαλάσσιες ξεναγήσεις, και στο μέρος του Nyhavn που βλέπει προς την πόλη γίνονται συχνά συναυλίες, κυρίως κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης. Στο Nyhavn θα βρείτε επίσης το μουσείο κεχριμπαριού.
Η όπερα
 Το Nyhavn βρίσκεται δίπλα στη πλατεία Kgs. Nytorv, στο τέρμα του πεζόδρομου "Strøget" και δίπλα στο σταθμό του μετρό Kgs. Nytorv.
 
Οι δρόμοι Kalvebod Brygge και Christians Brygge είναι δρόμοι με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων και οδηγούν στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο μια πολύ ωραία εμπειρία είναι μια βόλτα κατά μήκος τους, δίπλα στα κανάλια της Κοπεγχάγης. Αρχίζοντας από το εμπορικό κέντρο Fisketorvet (κοντά στο σταθμό του τρένου Dybbølsbro) μπορεί κανείς να περπατήσει δίπλα στο νερό και να δει τα μοντέρνα, παραθαλάσσια αρχιτεκτονικά επιτεύγματα των διαφόρων πλούσιων οργανώσεων. Το τμήμα που ανήκει στο νησί της Ζηλανδίας στεγάζει αρκετά μοντέρνα γραφεία εταιρειών, αλλά τον τελευταίο καιρό η ... οικοδομική δραστηριότητα έχει επεκταθεί και στο νησί Amager, που χωρίζεται από τη Ζηλανδία με μια στενή λωρίδα θάλασσας.
Το εμπορικό κέντρο
Περπατώντας προς τα βόρεια θα συναντήσετε αρκετά μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά κτίρια που στεγάζουν γραφεία και πολυεθνικά ξενοδοχεία. Μετά θα συναντήσετε το περίφημο " Μαύρο Διαμάντι", την μοντέρνα και παραθαλάσσια επέκταση της Βασιλικής Βιβλιοθήκης. Αν βρίσκεστε από τη μεριά του δρόμου μακριά από το νερό, μπορείτε να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς τους κήπους της βιβλιοθήκης και από εκεί προς τη Βουλή.
Το μαύρο διαμάντι
Αν σας αρέσουν οι βόλτες στη θάλασσα, το θαλάσσιο λεωφορείο ξεκινάει έξω από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη και σας πάει σχεδόν μέχρι το άγαλμα της μικρής γοργόνας.
 
tips
*Αν πάτε κρουαζιέρα, ακόμα κι αν πρόκειται για μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού με άπνοια, θα σας προτείναμε να φέρετε μαζί σας ζεστά ρούχα - το πλοίο βγαίνει σε ανοιχτά νερά όπου ο αέρας είναι πιο δυνατός και πιο κρύος απ' ό,τι στην ξηρά.
* Η περιοχή της προκυμαίας αξίζει για βόλτα και με το φως της ημέρας αλλά και το βραδάκι. 
 * Να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, ιδιαίτερα όταν χαζεύετε τους διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου κοντά στο λιμάνι. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video