ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Murano και Burano, τα νησιά της Βενετίας

Για να δείτε όλη την ομορφιά της Βενετίας, αφού φυσικά θαυμάσετε το μεγάλο κανάλι και την Piazza San Marco πρέπει να επισκεφτείτε τα νησιά της. Υπάρχουν περίπου 40 νησάκια, μερικά από τα οποία κατοικούνται Αναμφίβολα τα πιο όμορφα και με ιστορικό ενδιαφέρον είναι τα νησιά Murano και Burano.  
Το Murano είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το φυσητό γυαλί. Ακόμα και σήμερα, η αρχαία παράδοση διατηρείται και είναι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων του νησιού. 
Το νησί αποτελείται από εφτά νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με εντυπωσιακές γέφυρες, ενώ συνεχώς περνούν βάρκες στα κανάλια.
 Κεντρικά σημεία του νησιού στολισμένα με γλυπτά από γυαλί
Μπορείτε να επισκεφτείτε εργαστήρια φυσητού γυαλιού, να δείτε πως φτιάχνεται και φυσικά να αγοράσετε όμορφα γυάλινα αντικείμενα.  
 
Στα περισσότερα εργαστήρια θα δείτε τους τεχνίτες εν δράσει!  
Το Burano είναι γνωστό για τα χρωματιστά σπίτια του αλλά και για την παράδοση της χειροποίητης δαντέλας. Μόλις κετεβείτε από το καραβάκι, θα σας συναρπασουν τα έντονα χρώματα στπυς τοίχους των σπιτιών, που κάνουν το νησί μοναδικό. 
Κάθε σπίτι είναι μοναδικό και δείχνει διαφορετικό ανάλογα με την απόσταση που το βλέπει κάποιος. Εξαιτίας αυτού του τοπίου, το νησί είναι αγαπημένος προορισμός πολλών ζωγράφων και φωτογράφων.
  
Η χειροτεχνία της δαντέλας ξεκίνησε γύρω στο 1500. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό, στο αντίστοιχο μουσείο του νησιού.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τα νησιά με τα βαπορέτα που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από διάφορα σημεία της Βενετίας. Η διαδρομή διαρκεί 10-20 λεπτά. 


Επίσης υπάρχει οργανωμένη εκδρομη-κρουαζιέρα που περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στα νησιά Murano, Burano και Torcello. Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και κρατήσεις, θα βρείτε εδώ.
tips
* Επισκεφτείτε οπωσδήποτε αυτά τα δύο νησιά!  
* Αν θέλετε να αγοράσετε γυάλινα αντικείμενα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην μεταφορά τους. Σίγουρα πάντως δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα κοσμήματα από φυσικό γυαλί - είναι και ευκολότερα στην μεταφορά!!
* Τα ξενοδοχεία της Βενετίας είναι ακριβά και σχετικά παλιά. Εδώ να βρείτε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης με βαθμολογία και σχόλια, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video