ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χριστούγεννα στην Βιέννη - τι να δείτε, που να πάτε και τι να κάνετε

Η Βιέννη είναι αγαπημένος προορισμός για χριστουγεννιάτικες διακοπές και ο λόγος είναι ότι όλη η πόλη είναι στολισμένη με αμέτρητα φωτάκια, έχει πολλές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, πολλές συναυλίες και κονσέρτα. 
Ολόκληρη η πόλη στολίζεται χριστουγεννιάτικη, με χιλιάδες λαμπιόνια,  στολισμένα δέντρα σε κάθε γωνιά, ενώ οι μυρωδιές από ζεστό κρασί και ψητά κάστανα πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα.






  
 
Η Βιέννη λοιπόν αποτελεί πολύ καλή επιλογή για όσους σκέφτονται να περάσουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε μία από τις πολλές υπαίθριες αγορές. Ξεχωρίζουν οι: 
H πιο παραδοσιακή και γνωστή αγορά γίνεται στο Rathausplatz, μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο. 
 
Το σκηνικό θυμίζει παραμύθι, με 150 μπάγκους με χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά και ποτά, όλα τα δέντρα στολισμένα με αμέτρητα φωτάκια και πολλές δραστηριότητες για παιδιά.
Η παλιά αγορά της Βιέννης γίνεται στο Freyung, στο κέντρο της πόλης και είναι η πιο παραδοσιακή από όλες, αφού ξεκίνησε από το 1772 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 
Εκεί θα βρείτε πάγκους με χειροποίητα αντικείμενα, γυάλινα στολίδια, φάτνες και κεραμικά. Στις 4 το απόγευμα κάθε μέρα θα ακούσετε χριστουγεννιάτικη μουσική. 
Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε ακόμα μια αγορά Am Hof Advent Market,  με εκπληκτικά χειροποίητα αντικείμενα. 
Μπροστά από το παλάτι Schönbrunn διοργανώνεται  μια εντυπωσιακή πρωτοχρονιάτικη αγορά, αμέσως δηλαδή μετα τα χριστούγεννα. Σίγουρα θα επισκεφτείτε το παλάτι, οπότε θα κάνετε και μια βόλτα στην αγορά. Διοργανώνονται χριστουγεννιάτικα κονσέρτα και εργαστήρια για τα παιδιά. 
Στο παλάτι Belvedere, με φόντο το υπέροχο αυτό μπαρόκ κτίριο, θα βρείτε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό και θα κάνετε ρομαντική βόλτα στους εντυπωσιακούς κήπους του παλατιού. 
Αν ταξιδεύετε στη Βιέννη με παιδιά, τότε πρέπει να επισκεφτείτε την αγορά στην πλατεία  Karlsplatz όπου διοργανώνονται πολλά παιδικά προγράμματα. 
Μια ακόμα αγορά υπάρχει στην περιοχή του ναού του Αγ.Στεφάνου, που σίγουρα θα επισκεφτείτε. Εκεί θα βρείτε πάγκους με προϊόντα αποκλειστικά από την Αυστρία. 
Παρακολουθείστε ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα κονσέρτα και μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών. Βρείτε εδώ όλα τα κονσέρτα για την εορταστική περίοδο, με δυνατότητα κράτησης. Φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα τα εισιτήρια σας! 
Για μια πιο μοντέρνα άποψη των χριστουγέννων, επισκεφτείτε το τετράγωνο των μουσείων- Museumsquartier, με τα φωτισμένα περίπτερα από πάγο, μοντέρνα βιεννέζικη μουσική και αγώνες τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Από νωρίς το απόγευμα όλη η αυλή των μουσείων γεμίζει με εντυπωσιακά φώτα, μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου. 
Περάστε μια αξέχαστη παραμονή χριστουγέννων στο κάστρο Weikersdorf  στα βιεννέζικα δάση στο Baden. Το κάστρο είναι ένα ξενοδοχείο 4* με υπέροχη θέα στην πόλη και στο δάσος. Θα γευτείτε παραδοσιακό βιεννλεζικο φαγητό 4 πιάτων, θα πάρετε ένα μικρό δώρο και μετά θα πάτε στην τοπική εκκλησία St. Christopher όπου θα παρακολουθήσετε τη λειτουργία. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις δείτε εδώ
Αν είστε στη Βιέννη την παραμονή πρωτοχρονιάς θα περάσετε επίσης πολύ ωραία, καθώς όλη τη νύχτα η πόλη χορεύει και διασκεδάζει! Με την έλευση του νέου έτους πέφτουν άπειρα βεγγαλικά στην πλατεία του Δημαρχείου και στο Prater, στον τροχό. 
Από τις 2 τα ξημερώματα πρωτοχρονιάς ξεκινά το πάρτι με πολλά διαφορετικά κονσέρτα και είδη μουσικής, άφθονο ζεστό κρασί, μπύρα και σαμπάνια. Και μετά το ξενύχτι ακολουθεί η μετάδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της φιλαρμονικής της Βιέννης σε γιγαντοοθόνη μπροστά στο Δημαρχείο. 
Στολισμένος εμπορικός δρόμος
Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα συναντήσετε σε κάθε γωνιά της πόλης
Η περιοχή γύρω από το ναό του Αγ. Στεφάνου
Το παλάτι Schönbrunn
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Maria Theresien Platz

tips
*Εδώ θα βρείτε όλες τις αγορές με αναλυτικό πρόγραμμα και ώρες λειτουργίας. 
* Βόλτα στην ωραιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης
* Ζεστή σοκολάτα και γλυκά στο Cafe Central, ένα από τα ωραιότερα καφέ του κόσμου
Περιήγηση γύρω από το Stephansdom στο κέντρο της Βιέννης
*Επίσκεψη στο σπίτι του Μότσαρτ
Ξενάγηση στα παλάτια της Βιέννης
Tiergarten Schönbrunn- o παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου
Η εκκλησία Karlskirche στη Βιέννη
Η διάσημη ρόδα της Βιέννης
Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds τώρα και στη Βιέννη
* Επισκεφτείτε οπωσδήποτε κάποια χριστουγεννιάτικη αγορά! Δοκιμάστε ζεστό αρωματικό κρασί και τοπικές γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. 
* Τα ζεστά ρούχα, γάντια, σκουφί, κασκόλ είναι απαραίτητα καθώς η θερμοκρασία συνήθως δεν ξεπερνά τους 5-6 βαθμούς την ημέρα.
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ

* Ξεναγήσεις και εκδρομές
 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video