ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βόλτα στην Raekoja plats, στο ιστορικό κέντρο του Ταλίν

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες πλατείες στην Ευρώπη και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας.
Μια πλατεία με έντονη την μεσαιωνική εποχή, με εντυπωσιακά κτίρια και γεμάτα τουρίστες (το καλοκαίρι) εστιατόρια και καφέ.
http://ift.tt/1B3dZes

Από τα κτίρια σίγουρα ξεχωρίζει το γοτθικό δημαρχείο, που χτίστηκε το 1402. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ανοίγει για το κοινό σαν μουσείο. 
 
To Δημαρχείο το βράδυ
 
Το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό με χρωματιστά δωμάτια, ξύλινα σκαλιστά και μικρά έργα τέχνης, όπως το σκαλιστό παγκάκι του Τριστάνου και της Ιζόλδης. 
 
Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ανέβουν (με σκαλιά και μάλιστα πολύ κουραστικά και απότομα) στον πύργο με ύψος 64 μέτρα  ή να κατέβουν στα κελάρια.
Ακόμα ένα εντυπωσιακό κτίριο είναι αυτό του παλαιότερου φαρμακείου της Ευρώπης. Λειτουργεί από το 1422 μέχρι και σήμερα. 10 γενιές της ίδια οικογένειας ( Burcharts) το είχαν από το 1581 μέχρι το 1911. 
 
Ήταν τόσο διάσημο που μέχρι και ο Ρώσος τσάρος παρήγγειλε φάρμακα από εκεί.
Ιστορικά η πλατεία λειτουργούσε ως τόπος συνάντησης και αγοράς. Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει μια στρογγυλή πέτρα με πυξίδα. Από εκεί, αν τεντωθείτε αρκετά, μπορείτε να δείτε τους 5 πύργους της παλιάς πόλης.  

 
Σήμερα η πλατεία είναι η κοινωνική καρδιά της πόλης, με πολλά κονσέρτα, συναυλίες, εκθέσεις χειροποίητων αντικειμένων και αγορά μεσαιωνικών αντικειμένων. 
 
Κάθε Χριστούγεννα , από το 1441, φιλοξενεί το μεγάλο δέντρο της πόλης και μια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Την άνοιξη φιλοξενεί το φεστιβάλ της παλιάς πόλης, μια μοντέρνα εκδοχή του μεσαιωνικού καρναβαλιού, όπου παραδόσεις από τον μεσαίωνα ζωντανεύουν.
 
Γύρω γύρω θα βρείτε εστιατόρια και καφετέριες με καλές τιμές (σε σχέση με την Ελλάδα), κι ας είναι στο πιο τουριστικό μέρος της πόλης.

Από την πλατεία θα ξεκινήσει η όμορφη περιήγηση σας στο μεγάλο μεσαιωνικό κέντρο του Ταλίν με τους πύργους, τα κάστρα, τις εκκλησίες, τα όμορφα κτίρια και μαγαζιά. Δείτε περισσότερα εδώ
 
 Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video