ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

1,5 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες θα πλημμυρίσουν φέτος την Ελλάδα - Επειγόντως μαθήματα Ρωσικών !


Τι λένε οι Ρώσοι, τι λέει ο ΕΟΤ Μόσχας ;


Μπορεί το 2016 να ήταν το Έτος Ελλάδος-Ρωσίας, αλλά από ότι φαίνεται το 2017 θα είναι το έτος εκείνο που οι Ρώσοι επισκέπτες θα σπάσουν κάθε ρεκόρ τουριστικής κίνησης στην χώρας μας ! Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, τον ελληνικής καταγωγής σύμβουλο του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, πρέπει να περιμένουμε μεγάλο κύμα τουρισμού το 2017 γιατί έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα έκδοσης της βίζας. "Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι, όσοι το επιθυμούσαν, έχουν πάρει βίζα για πολλά έτη, χάρις τη δουλειά που έχουν κάνει το προξενείο και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο από τον Μάιο, να επισκεφτούν την Ελλάδα".

Στην ίδια άποψη συγκλίνει και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Μόσχας, Πολύκαρπος Ευσταθίου, ο οποίος σε εφ'όλης της ύλης συνέντευξή του στην Πέγκυ Ντόκου, ο οποίος τονίζει ότι το 2017 από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι θα είναι έτος σταθμός για τον τουρισμό της Ελλάδας από Ρωσία.

Αν και η ρωσική αγορά δεν λειτουργεί όπως η γερμανική ή  η αγγλική - είναι περισσότερο απρόβλεπτη -, αλλά με την ενίσχυση του εθνικού νομίσματος της χώρας, που είναι το ρούβλι, σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι, πάρα πολλοί Ρώσοι κάνουν τις κρατήσεις τους για την Ελλάδα από τώρα. Αυτό δείχνει μια τάση αύξησης συν τα στοιχεία των αεροπορικών εταιρειών που δείχνουν άνοδο και αύξηση στην ζήτηση των αεροπορικών θέσεων (slots) προς ελληνικούς προορισμούς.


Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κύριε Ευσταθίου πως εξελίσσονται τα πράγματα με την ρωσική τουριστική αγορά μετά το κλείσιμο του 2016;
Γνωρίζετε ότι το 2016 έκλεισε με πολύ θετικό πρόσημο για την ρωσική τουριστική αγορά. Είχαμε μια πολύ σημαντική αύξηση στην Ελλάδα αλλά και στην Ρόδο ειδικότερα καθώς τα στοιχεία έδειξαν καλούς αριθμούς. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η αύξηση που σημειώθηκε ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς. Η ρωσική αγορά είναι μια απρόβλεπτη αγορά. Δεν γνωρίζουμε κάθε χρόνο  ποια στρατηγική θα χαράξουμε από νωρίς καθώς μεταβάλλεται συνεχώς. Θυμάστε τις πτωχεύσεις των Τουρ Οπερέιτορ το 2013 και 2014. Ακολούθησε το πρόβλημα με την Ουκρανία και το εμπάργκο στα τρόφιμα και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες με την Ρωσία, ο ευρωσκεπτικισμός που υπάρχει έντονος στους Ρώσους και φυσικά όλα αυτά δεν δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν πέρσι πολύ εκτός της ρωσικής ομοσπονδίας. Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα κατέγραψε θετικό πρόσημο. Βοήθησε και το «Έτος Ρωσίας – Ελλάδας» κατά την διάρκεια του οποίου έγιναν πολλές δράσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δίνοντας μια επιπλέον ώθηση στην αγορά.

• Η περίοδος που ταξιδεύουν οι Ρώσοι είναι κυρίως η άνοιξη και το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου. Θα είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την ζήτηση αυτή από κάθε άποψη; Και φυσικά μιλάμε και για τις βίζες.
Κοιτάξτε, έχουμε ξεφύγει πλέον από αυτό το γνωστό μοντέλο. Αποτελεί νέα στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για τουρισμό όλο τον χρόνο από την Ρωσία προς την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ένα προϊόν εκτός από τον ήλιο και την θάλασσα. Μπορεί να καλύψει παρά πολλές απαιτήσεις των Ρώσων τουριστών. Γι’ αυτό στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε φέτος από τον Μάρτιο και να φτάσουμε μέχρι το Νοέμβριο. Χωρίς να μιλήσουμε για άλλους μήνες, όπως ο Δεκέμβριος, που πήγε καλά πέρσι. Είχαμε αρκετές αφίξεις αυτό το μήνα στην Ελλάδα. Δεν ήταν τυχαίο που τα αεροπλάνα της Αεροφλοτ ήταν γεμάτα! Αυτή την στιγμή το πρόβλημα που μας ανησυχεί είναι αν θα υπάρχουν τόσες πολλές ξενοδοχειακές κλίνες για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες από την ρωσική αγορά παράλληλα με τις άλλες αγορές που εμφανίζουν αύξηση και φέτος για την Ελλάδα.
Όσον αφορά το θέμα της έκδοσης βίζας είναι όλα έτοιμα για να αντιμετωπίσουμε την ζήτηση. Το Ελληνικό Προξενείο στην Μόσχα έχει νέο λογισμικό και από όσο γνωρίζω θα στελεχωθεί με νέο προσωπικό από τον Μάρτιο για να καλύψει την περίοδο ζήτησης των θερινών διακοπών των Ρώσων.

• Πάντως πέρσι διαμορφώθηκε ένα περίεργο κλίμα με την Τουρκία να είναι κλειστή και την αστάθεια στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Φέτος θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα κατά την άποψή σας και με την Τουρκία ανοιχτή;
Κοιτάξτε και το 2013 η Τουρκία ήταν ανοιχτή και ο αριθμός των Ρώσων τουριστών είχε φτάσει το 1,5 εκατομμύριο ενώ το 2014 είχαν φτάσει το 1,2 εκατομμύρια και με το ρούβλι να βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τώρα. Η Ρωσία τώρα ξεπερνάει την κρίση και εισέρχεται σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Γι’ αυτό πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οι Ρώσοι θα αρχίσουν πάλι να αποκτούν εμπιστοσύνη και να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Να σημειώσουμε εδώ ότι το 2016 είχαμε μια εσωτερική μείωση της τάξης του 5% στα ταξίδια προς το εξωτερικό συν ακόμη ένα ποσοστό της τάξης του 23% που ήταν το 2015. Όλοι αυτοί στράφηκαν σε εσωτερικούς προορισμούς, όπως η Κριμαία και το Σοτσι.

• Γι’ αυτόν τον εσωτερικό τουρισμό υπήρξε και χρηματοδότηση από την ρωσική κυβέρνηση;
Ναι, και συνεχίζεται αυτό για να μην φεύγει ο κόσμος εκτός ρωσικής ομοσπονδίας. Αυτά όλα όμως δημιούργησαν ένα κλίμα που απέτρεψαν τους Ρώσους τουρίστες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

• Κύριε Ευσταθίου ποια είναι τα σχέδια του ΕΟΤ για την προβολή και διαφήμιση της χώρας μας;
Ειδικά για την ρωσική αγορά υπάρχει διπλασιασμός των κονδυλίων για προβολή και διαφήμιση προκειμένου να ενισχύσουμε την διάχυση του τουριστικού προϊόντος όλο τον χρόνο. Επίσης προγραμματίζουμε νέα τουριστικά προϊόντα όπως ο προσκυνηματικός τουρισμός, ο ιατρικός, ό,τι έχει σχέση με κατασκηνώσεις, με σπα, ακόμη και ανταλλαγές φοιτητών ανάμεσα στις δύο χώρες. Ακόμη ετοιμάζουμε με το υπουργείο μια πολύ σημαντική δράση εναλλακτικού τουρισμού που αφορά την προώθηση των διακοπών στην Ελλάδα από περιοχές της βόρειας Ρωσίας που είναι απομακρυσμένες, υπάρχουν εργοστάσια και δεν έχουν καθόλου καλοκαίρι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν βλέπουν ποτέ ήλιο καθ όλη την διάρκεια του έτους. Καταλαβαίνετε πως έχουν ανάγκη να κάνουν διακοπές σε ζεστά μέρη. Εμείς ετοιμάζουμε ειδικά πακέτα που θα τους δίνουν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές και μέσα από τα συνδικάτα τους. Αυτό απαιτεί βέβαια  διακρατική συμφωνία και απομένει να υπογραφεί.

• Έχετε στα σχέδιά σας και άλλες αγορές ρωσόφωνες;
Βεβαίως. Έχουμε ανοίξει αγορές, όπως η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Λευκορωσία και άλλες χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης. Φέτος μετά την έκθεση της Μόσχας θα πάμε και στο Κίεβο μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ουκρανία και η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει ένα κομμάτι από εκεί που είναι σημαντικό.

• Πάντως έχει ενισχυθεί και η αεροπορική συγκοινωνία.
Βεβαίως. Υπάρχουν πτήσεις απ’ ευθείας απο Μόσχα και Αγία Πετρούπολη αλλά και από άλλες περιοχές προς Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Αθήνα, η Ρόδος, η Κως κλπ. Φέτος θα έχουμε και πτήσεις προς Καβάλα. Οι Ρώσοι γνωρίζουν καλά την Ελλάδα και ξέρουν γιατί θέλουν να την επισκεφτούν. Όπως είπα, το υπουργείο Τουρισμού ενδιαφέρεται έντονα για την ρωσική αγορά και φέτος θα γίνουν πολλά βήματα για την ενίσχυσή της.

ΠΗΓΉ :Gefirapress.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video