ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Kyoto, η πιο φωτογενής πόλη στον κόσμο

Το Κiότο (Kyōto-shi) είναι πόλη της Ιαπωνίας με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο, και θεωρείται η πιο φωτογενής πόλη του κόσμου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εντυπωσιακοί ναοί, δάση, κήποι και 17 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί!

Kinkaku-ji- ο χρυσός ναός

Είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος και σύμβολο της πόλης. Βουδιστικός ναός ζεν, χτισμένος το 1397, μέσα σε μια τεράστια έκταση- 132.000 τ.μ- με κήπους και λίμνες. 

Gion
 
Μια πολύ δημοφιλής τουριστική περιοχή λόγω των παραδοσιακών ξύλινων machiya σπιτιών. Αν είστε τυχεροί ίσως δείτε μια γιαπωνέζα γκέισα. 

Δάσος Sagano 
Το δάσος με τα μπαμπού βρίσκεται στην πανέμορφη περιοχή Arashimaya στο δυτικό Κιότο. Ένα τεράστιο δάσος γεμάτο πανύψηλους κορμούς μπαμπού που προσελκύει αμέτρητους τουρίστες καθημερινά. Για την απόλυτη εμπειρία πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη τα σαββατοκύριακα και να προτιμάται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Sannenzaka
 
Ένας από τους πιο γοητευτικούς δρόμους της πόλης, η οδός Sannenzaka είναι πεζόδρομος που καταλήγει στον ναό Kiyomizu. Βρίσκεται στην περιοχή Higashiyama, με υπέροχη αρχιτεκτονική, διατηρημένη από τα παλιά χρόνια. 

Εστατόρια Kawadoko
 
Κάθε χρόνο από Μάιο έως Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες του χωριού Kibune (12χλμ έξω από το Κιότο), μπορούν να φάνε έξω, καθισμένοι σε χαλάκια tamami δίπλα από το ποτάμι. 

"Δάσος" Kimono  

Αμέτρητοι κίονες ντυμένοι με διάφορα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία κιμονό, αποτελούν ένα αλλιώτικο "δάσος" έξω από το σταθμό τραμ Randen, στην περιοχή  Arashimaya. 

Fushimi Inari Taisha
 
Μονοπάτια με χιλιάδες κόκκινες παραδοσιακές πύλες ξεκινούν από τον ναό του θεού του ρυζιού Inari και καταλήγουν στο βουνό.

O Πύργος του Κιότο
Έχει ύψος 131 μέτρα και προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη.

Ναός Toji
Ξεχωρίζει γιατί η παγόδα είναι η ψηλότερη σε όλη την Ιαπωνία. Έχει ύψος 55 μέτρα και έξι ορόφους, είναι ξύλινη και βρέθηκε το 794. Στις 21 κάθε μήνα γίνεται εκεί μια υπαίθρια αγορά. 

Heian shrine
 
Χτίστηκε το 1895 και ξεχωρίζει με την κόκκινη πελώρια είσοδο. Ο κήπος που το περιβάλλει είναι εντυπωσιακός με την μεγάλη λίμνη. 

Ο σταθμός του Κιότο
 
Όλοι οι επισκέπτες περνούν από αυτό το σταθμό! Άνοιξε το 1997 και συνδέει την πόλη με το Τόκιο, την Οσάκα και άλλες περιοχές. Το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου (bullet train) φτάνει σε 2 ώρες και 15 λεπτά στο Τόκιο (450 χλμ απόσταση) και σε 28 λεπτά (43 χλμ απόσταση) στην Οσάκα. 

Μουσείο σιδηροδρόμου
Άνοιξε τον Απρίλιο του 2016 και αποτελεί τη νέα ατραξιόν της πόλης. Με πολλές εκθέσεις παρουσιάζει την σιδηροδρομική ιστορία της χώρας. 

Ναός Kiyomizu-dera
Ακόμα ένα μνημείο της Ουνέσκο, αυτός ο βουδιστικός ναός βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της πόλης και είναι αφιερωμένος στη θεά του ελέους. 

Διεθνές μουσείο Manga
 
Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ανάπτυξη των γιαπωνέζικων κόμικ Manga με σπάνιες και παλιές εκδόσεις και αφίσες. Οι επισκέπτες μπορούν να κάτσουν και να διαβάσουν επιλέγοντας από περίπου 300.000 τίτλους! 

Ναός Daigo-Ji
Απαρτίζεται από τρία διαφορετικά οικοδομήματα σε διαφορετικά ύψη. Για να φτάσετε στο τρίτο πρέπει να κάνετε αναρρίχηση! 

Pontocho
Ιστορικός δρόμος στην πόλη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Είναι γεμάτος μπαρ, εστιατόρια και σπίτια τσαγιού και το καλύτερο μέρος για να δείτε κάποια γκέισα. 

Nishiki αγορά 
 
Στην αγορά του Nishiki, που γίνεται εδώ και 400 χρόνια, ο επισκέπτης μπορεί να βρει από φρέσκα ψάρια και ντόνατς μέχρι και τα διάσημα γιαπωνέζικα μαχαίρια και φυσικά αρκετά παραδοσιακά μέρη για φαγητό. 

H πρωτεύουσα της γκέισας
 
Παρόλο που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, στο Κιότο θεωρείται ότι ξεκίνησε η κολτούρα της γκέισας. Οι γκέισες είναι μορφωμένες, φορούν κιμονό, έχουν χαρακτηριστικό χτένισμα, γνωρίζουν την πατροπαράδοτη τελετουργία του τσαγιού και παραδοσιακούς χορούς. 

Ποταμός Katsura
 
Πανέμορφο τοπίο ιδιαίτερα το Φθινόπωρο με τα κόκκινο-καφέ δέντρα. Οι επισκέπτες κάνουν βαρκάδα στον ποταμό και θαυμάζουν την φύση. 

Κιότο
 
Το κέντρο της πόλης είναι σύγχρονο, γεμάτο καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία

Πηγή: cnn
Μετάφραση και παρουσίαση: traveltipsgr.blogspot.com



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video