ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αύξηση ρεκόρ στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ), οι προκρατήσεις εφέτος άρχισαν νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και είναι αυξημένες κατά 4-5 φορές.

Ούριος είναι ο άνεμος που πνέει από την Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι προκρατήσεις που γίνονται για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ.

 Όπως αναφέρει η Ένωση Τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη την εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγάλα ρωσικά τουριστικά γραφεία, οι προκρατήσεις εφέτος άρχισαν νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και είναι αυξημένες κατά 4-5 φορές! Με δεδομένη μάλιστα την εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης που παρατηρείται στην ρωσική τουριστική αγορά, οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες προειδοποιούν, τους Ρώσους που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές εφέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως είναι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να βρουν εφέτος μια θέση κάτω από την ήλιο της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Το τουριστικό γραφείο "Mouzenidis Travel", αναφέρει ότι οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 400%. Μάλιστα το εν λόγω πρακτορείο δηλώνει «υπεύθυνα» στην ιστοσελίδα της ΑΤΟΡ ότι «έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τουριστών, με βάσει τα ταξίδια που προτείνουμε για την θερινή περίοδο 2017 κατά τέσσερις φορές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο». Αποδίδει δε την αύξηση αυτή στις πολλές σχετικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην ρωσική τουριστική αγορά, με θέμα την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα, στις οποίες όμως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία των προκρατήσεων. Στην ουσία, το συγκεκριμένο πρακτορείο έκανε μια καμπάνια για τις προκρατήσεις στην ρωσική αγορά, εξηγώντας τα αμοιβαία οφέλη που δημιουργούν οι προκρατήσεις για τους τουρίστες, τους τουριστικά πρακτορεία, τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες και γενικά για όσους εμπλέκονται στην τουριστική αγορά.

Την ίδια επισήμανση έκαναν και οι εκπρόσωποι του ICS Travel Group. Όπως δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ του πρακτορείου Βαλέρια Ρομανένκοβα, οι προκρατήσεις άρχισαν ενεργά από τα τέλη Ιανουαρίου και αυξήθηκαν κατά 5 φορές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, επισημαίνοντας ότι στην αύξηση αυτή συνέβαλλαν και οι ειδικές προσφορές που έγιναν από μέρους των Ελλήνων ξενοδόχων, αναφέροντας ως παράδειγμα αυτή του Grecotel που έφθανε την έκπτωση της τάξεως του 15% αν οι προκρατήσεις γίνονταν έως τις 31 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι οι εκπτώσεις αυτού του είδους στην Κύπρο άγγιξαν και το 30%.
 Στην γκάμα των προσφορών που έκαναν οι Έλληνες ξενοδόχοι και γραφεία για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο αριθμό προκρατήσεων, αναφέρεται και το πρακτορείο ΚΜP-Group, το οποίο επισημαίνει ότι κάποια ξενοδοχεία πρότειναν δωρεάν γεύματα ως δώρο, ενώ υπήρξαν πολλές προτάσεις όσον αφορά την δωρεάν διαμονή παιδιών και τις μετακινήσεις.

 Ωστόσο οι ειδικές προσφορές δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας που πυροδότησε την αύξηση αυτή στις προκρατήσεις. Η υπεύθυνη του γραφείου "Russkii Express" Σβετλάνα Νταβιντιούκ, εκτιμά ότι στην αύξηση αυτή των προκρατήσεων συνέβαλε ενδεχομένως και η πτώση του ευρώ, όπως και το ότι τον προηγούμενο χρόνο πολλοί ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την Ελλάδα και την Κύπρο, αποφάσισαν αργά κλείσουν θέσεις σε ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν θέσεις σ' αυτά, γι αυτό και άρχισαν να κλείνουν από νωρίς θέσεις στα αγαπημένα τους ξενοδοχεία.. Από την πλευρά του το γραφείο Mouzenidis Travel, επισημαίνοντας ότι «η ζήτηση για την Ελλάδα και την Κύπρο, για δεύτερη κατά σειρά περίοδο υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες μας να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν όσον αφορά την διαμονή τουριστών» εκτιμά ότι αυτήν την τάση την καθορίζουν τόσο εσωτερικοί όσο και εξωτερικοί παράγοντες και τονίζει ότι παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχθούμε και να πούμε ότι είναι γεγονός πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι δεν θα βρουν φέτος μια θέση κάτω από την ήλιο της Ελλάδας και της Κύπρου».

Επαύλεις και διαμερίσματα: η νέα τάση στην ρωσική τουριστική αγορά

 Η τεράστια ζήτηση που παρατηρείται στην ρωσική τουριστική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα έχει πυροδοτήσει και τη ζήτηση στην μακροχρόνια διαμονή στην Ελλάδα, για περισσότερο από τρεις εβδομάδες σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες. Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΑΤΟΡ το τουριστικό γραφείο Mouzenidis Travel, «όλο και περισσότερες οικογένειες νοικιάζουν σπίτια κοντά στην θάλασσα για μια μεγάλη χρονική περίοδο, καθώς όπως λέει είναι και στη μόδα και είναι και πιο φτηνά. Το πρακτορείο ICS Travel Group, δηλώνει ότι υπάρχει ζήτηση για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας των 21 ημερών, ενώ υπάρχει ζήτηση σε επαύλεις και διαμερίσματα προς ενοικίαση για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Η εκπρόσωπος του ΚΜP-Group, επισημαίνει ότι εφέτος αυξήθηκε η ζήτηση σε επαύλεις προς ενοικίαση, όπως και η ζήτηση για την Πελοπόννησο, παρότι στην πρώτη θέση ως προς την ζήτηση βρίσκεται η Κρήτη.

Στην Ελλάδα με ελληνικές αεροπορικές εταιρείες και τη ρωσική Αεροφλότ

 Η Aegean, Ellinair και Aeroflot είναι οι τρεις αεροπορικές εταιρείες που θα μεταφέρουν τους Ρώσους τουρίστες από διάφορες πόλεις της Ρωσίας στην Ελλάδα. Η αεροπορική εταιρεία Ellinair που ανήκει στην εταιρεία Mouzenidis Travel, θα είναι η εταιρεία που θα μεταφέρει από διάφορες πόλεις της Ρωσίας τους Ρώσους τουρίστες, σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα (Κρήτη, Κέρκυρα κτλ), ενώ θα συνεργάζεται παράλληλα με την Aegean και την ρωσική Aeroflot, χωρίς να αποκλείεται η συνεργασία με άλλες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.


Η Τουρκία δεν θα επηρεάσει την ζήτηση

 Οι ποιοτικές πλαζ της Ελλάδας και της Κύπρου, οι δυνατότητες που υπάρχουν για πολλές τουριστικές περιηγήσεις, το ελληνικό φαγητό αλλά και η ασφάλεια που παρέχουν στους ξένους τουρίστες, είναι παράγοντες, που κάνουν τους περισσότερους Ρώσους τουρίστες να επιλέγουν τις δύο αυτές χώρες για τις θερινές τους διακοπές, και όχι την Τουρκία. Αυτή είναι όπως φαίνεται η εκτίμηση των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι θεωρούν πως το ότι η Τουρκία, άνοιξε και πάλι τα θέρετρα της για τους Ρώσους τουρίστες μετά την αποκατάσταση των σχέσεων της με την Ρωσία, είναι ένας παράγοντας που δεν πρόκειται να επηρεάσει την ζήτηση που υπάρχει για την Ελλάδα και την Κύπρο, παρότι η Τουρκία ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες.

 Όπως λέει η Σβετλάνα Νταβιντιούκ από το ρωσικό πρακτορείο «Russkii Express», υπάρχουν πολλοί τουρίστες που ξαναεπισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο, στις οποίες βρίσκουν ποιοτικές παραλίες, ποικίλα προγράμματα ξεναγήσεων και εκδρομών, και φυσικά ένα εξαιρετικό φαγητό. Την ίδια άποψη έχει και Ελένα Λασέγιεβα από το πρακτορείο ΚΜP-Group, η οποία ωστόσο επισημαίνει, ότι στα ταξίδια της τελευταίας στιγμής (last minute) η Τουρκία προηγείται καθώς δεν απαιτούνται τυπικές διαδικασίες για την έκδοση βίζας. Με δεδομένη πάντως αυτή την πραγματικότητα που επικρατεί στην τουρκική αγορά, οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι ακόμη και αν παρατηρηθεί μια στροφή Ρώσων τουριστών προς την Τουρκία, αυτή θα είναι ανεπαίσθητη.

 Ένας βέβαια εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που κάνει τους Ρώσους να επιλέγουν την Ελλάδα και την Κύπρο είναι η ασφάλεια που παρέχουν στους ξένους τουρίστες.

 «Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι πιο ασφαλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες και αυτό έχει την αξία του» τονίζει το πρακτορείο Mouzenidis Travel, επισημαίνοντας ότι «οι αριθμοί δεν ψεύδονται, και εφόσον και φέτος τέσσερις φορές περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες, σε σχέση με πέρυσι, έδειξαν την προτίμηση τους για τις δύο αυτές χώρες αυτό σημαίνει ότι η τάση αυτή θα συνεχισθεί καθ' όλη την διάρκεια του 2017».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video