ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αξίζει να δείτε πώς θα είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων στο μέλλον.


Έτσι θα είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων στο μέλλον

Δύο καινοτόμα κόνσεπτ που κέρδισαν σε διαγωνισμό του Ecole hôteliere de Lausanne, παρουσιάζουν, μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο, το δωμάτιο του ξενοδοχείου του μέλλοντος.
Εάν τα 2 κόνσεπτ επικρατήσουν, το δωμάτιο του μέλλοντος που συμβαδίζει με αυτά, θα είναι μια πραγματικότητα μέχρι το 2033, όταν θα κάνουμε τσεκ ιν στο δωμάτιο και στη συνέχεια θα μπορούμε να επιλέξουμε μέσω της Εικονικής Πραγματικότητας τον προορισμό.
Παρότι τα σημερινά ξενοδοχειακά δωμάτια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, στο μέλλον θα αποτελέσουν πηγή στρατηγικών ικανοτήτων, εξοπλισμένα με υψηλή τεχνολογία και καθορίζοντας τον τρόπο που ο επισκέπτης απολαμβάνει τη διαμονή του.
Σύμφωνα με τον καθηγητή της Σχολής, Achim Schmitt, οι ξενοδόχοι υπό το βάρος του κόστους και της ανάγκης για διαφοροποίηση εξερευνούν πώς η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει να προσφέρουν ένα πιο προσωποποιημένο και εξατομικευμένο, βασισμένη στην εμπειρία, περιβάλλον. 
Όπως επισημαίνει η επίκουρη καθηγήτρια της σχολής, Cindy Heo, η τεχνολογία αποτελεί βασικό στοιχείο στην προσέλκυση επισκεπτών και στην ενίσχυση του σταθερού πελατολογίου. Συγκεκριμένες διευκολύνσεις στο δωμάτιο, ιδιαίτερα εκείνες που ξεχωρίζουν, επηρεάζουν την επιλογή διαμονής των επισκεπτών, εκτιμά. Μερικά παραδείγματα είναι οι διαδραστικοί τοίχοι, το internet of things και η εικονική πραγματικότητα.
Ωστόσο, οι ξενοδόχοι πρέπει να υπολογίσουν την αποδοτικότητα των επενδύσεών τους σε νέες τεχνολογίες, τονίζει, και κατά πόσο αυτές αναβαθμίζουν την εμπειρία πελάτη και τη λειτουργική επάρκεια.
Η εικονική πραγματικότητα, υποστηρίζει η κ. Heo, μπορεί να μην έχει μεγάλες προοπτικές στα δωμάτια – γιατί οι τουρίστες ήδη βρίσκονται σε ένα νέο μέρος της επιλογής τους- αλλά να ενδείκνυται στα σπα με περιορισμένη θέα ή στη δημιουργία χαλαρωτικής ατμόσφαιρας.
Η τεχνολογία πρέπει να συμβαδίζει με τη γενική στρατηγική θέση του ξενοδοχείου στην αγορά προκειμένου τα δωμάτια να προσφέρουν φιλικές και πελατοκεντρικές λύσεις, τονίζει ο κ. Schmitt, ενισχύοντας με τη σειρά τους τις συνολικές επιδόσεις του ξενοδοχείου στην αγορά.
Με την άνθιση των εναλλακτικών μορφών διαμονής, τα παραδοσιακά δωμάτια ξενοδοχείων θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αγορά όμως το μερίδιό τους θα περιορισθεί, επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής της σχολής, Prashant Das. Ο ίδιος διακρίνει στα δωμάτια του μέλλοντος το στοιχείο του φανταστικού, καθώς και το ρόλο τους ως μια φορητή συσκευή παρά σαν ένα στατικό ακίνητο, η οποία θα προσφέρει σε πολυάσχολους επισκέπτες και άτομα με αναπηρία αισθητήριες εμπειρίες συγκρίσιμες με οποιαδήποτε απομακρυσμένη περιοχή.
«Εάν ένας χειρουργός μπορεί να κάνει εγχείρηση απομακρυσμένα, γιατί να μη μπορούν και οι επαγγελματίες να πραγματοποιούν συμφωνίες απομακρυσμένα» με τη βοήθεια της τεχνολογίας (εικονική μυρωδιά, γεύση και αφή), αναρωτιέται.
Δείτε εικόνες από το μέλλον σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο βίντεο....


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video