ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιτέλους έρχονται οι νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε – Δείτε πόσο θα σας κοστίσουν

Νέες ταυτότητες:

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας, έπειτα από δύο χρόνια σεναριολογίας για τον ακριβή χρόνο έκδοσής τους, αλλά και για τα στοιχεία που θα αναγράφονται σε αυτά.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί από το καλοκαίρι του 2016 τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.
Ωστόσο, «πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση το θέμα της έκδοσης, καθώς το κόστος τους θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο.
Όπως όλα δείχνουν, το κράτος είναι εκείνο που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους κατασκευής τους, ώστε η επιβάρυνση που αφορά στους πολίτες, ως προς τα επίπεδα των παραβόλων να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνουν οι νέες ταυτότητες

Κατά τα λοιπά, τα νέα δελτία ταυτότητας θα περιλαμβάνουν τα εξής πεδία:
• Ονοματεπώνυμο
• Πατρώνυμο
• Μητρώνυμο
• Φύλο
• Ιθαγένεια
• Τόπος Γέννησης
• Ομάδα αίματος
• Αριθμός Ταυτότητας
• Ημερομηνία Λήξης
• Υπογραφή Κατόχου
• Ημερομηνία έκδοσης δελτίου
• Φωτογραφία
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η, ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, ενώ ήδη φαίνεται πως και η ΗΠΑ έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την έκδοσή τους και έτσι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τη διαδικασία έκδοσης βίζα.

Το κόστος της αλλαγής για τους πολίτες εκτιμάται ότι θα είναι 10 ευρώ για την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου.

Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στις ταυτότητες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τις σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ και ύστερα από έκθεση του State Department για την τρομοκρατία στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.
Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τις νέες ταυτότητες



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video