ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ταξίδι στο Ελσίνκι- Αξιοθέατα, διαμονή, φαγητό, αγορές

Το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη με πολλά νεοκλασικά και αρ νουβό κτίρια, γραφικό λιμάνι, εντυπωσιακές πλατείες και πολύ πράσινο!  Έχει περίπου 700.000 κατοίκους και περισσότερα από 300 νησάκια!
Τι να δείτε

Senate Square
Η πλατεία Senate με τον επιβλητικό λευκό καθεδρικό ναό, καθώς και τα εντυπωσιακά κτίρια που την περιβάλουν (το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, η εθνική βιβλιοθήκη και το κτίριο της κυβέρνησης), είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο.

Suomenlinna
Ένα θαλάσσιο οχυρό, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ήταν το πιο κομβικό σημείο άμυνας ενάντια στους εχθρούς. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλοιάριο από το λιμάνι. Ο χώρος περιλαμβάνει τα τείχη, μικρά μουσεία, εστιατόρια και καφέ και προσφέρει όμορφη θέα προς την πόλη αλλά και τη θάλασσα. Αναλυτική παρουσίαση εδώ.

Πλατεία Market
Είναι η μεγαλύτερη αγορά της πόλης. Εκεί θα βρείτε πάγκους με παραδοσιακά προιόντα, χειροποίητα αντικείμενα και σουβενίρ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκκλησία Temppeliaukio
Είναι χτισμένη ή καλύτερα πιο σωστά, σκαλισμένη πάνω σε βράχο. Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με τον μεγάλο θόλο της και την μοναδική ακουστική του χώρου. Για αυτό τον λόγο συχνά διοργανώνονται κονσέρτα. Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ.

Το μνημείο του Sibelius
Βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο και είναι αφιερωμένο στον διάσημο Φινλανδό συνθέτη Jean Sibelius. Αποτελείται από 600 σωλήνες που αναπαριστούν το εκκλησιαστικό όργανο.

Κρουαζιέρα στο αρχιπέλαγος

Κάντε οπωσδήποτε μια μίνι κρουαζιέρα για να θαυμάσετε τα παραθαλάσσια εξοχικά των Φινλανδών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Loyly
Το συγκρότημα διαθέτει δημόσια παραδοσιακή σάουνα, δύο θερμαινόμενες σάουνες και εστιατόριο. Οι Φινλανδοί λατρεύουν τη σάουνα, αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε, αυτό είναι το καάλληλα μέρος.

Πάρκο Esplanade
Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί σημείο συνάντησης και χαλάρωσης των ντόπιων. Θα βρείτε πολλά εστιατόρια και καφέ. Στην σκηνή που υπάρχει εκεί φιλοξενούνται δρώμενα,  με σημαντικότερο το κονσέρτο τζαζ μουσικής που γίνεται κάθε Ιούλιο.

Νησί Seurasaari
Είναι ένα ανοιχτό υπαίθριο δηλαδή μουσείο που παρουσιάζει την παραδοσιακή ζωή των Φινλανδών.

Ζωολογικός κήπος
Είναι φτιαγμένος σε ένα νησάκι, η απόσταση από τον ένα χώρο στον άλλο είναι αρκετά μεγάλη γιατί τα ζώα ζουν άνετα σαν σε φυσικό περιβάλλον. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Linnanmaki θεματικό πάρκο
Δημιουργήθηκε το 1950 και είναι ένα ενδιαφέρον λούνα παρκ με πολλές δραστηριότητες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μουσεία
Ξεχωρίζει το Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας, που παρουσιάζει την ιστορία της χώρας, από το την προιστορική εποχή μέχρι τον 19ο αιώνα.
Για τους λάτρεις των τεχνών, υπάρχει το μουσείο σύγχρονης τέχνης Kiasma και το Ateneum με πίνακες διάσημων ζωγράφων όπως ο Van Gogh.

Ολυμπιακό στάδιο
Βρίσκεται 2 χλμ έξω από την πόλη, στην περιοχή Toolo. Εκεί έγιναν οι ολυμπιακοί αγώνες του 1952 και σήμερα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας.

Πως θα πάτε
Πτήσεις εκτελούνται όλο το χρόνο με την Aegean. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και τσάρτερ πτήσεις. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 3,5 ώρες. To αεροδρόμιο απέχει περίπου μισή ώρα από το κέντρο της πόλης. Μπορείτε να πάτε με τρένο (κόστος 5,5 ευρώ) με λεωφορείο (κόστος 6,60 ευρώ) ή ταξί (κόστος 40-45 ευρώ).

Μετακινήσεις στην πόλη
Η πόλη διαθέτει μετρό, τραμ και λεωφορεία. Το πιο εύκολο μέσο είναι το τραμ για μικρές αποστάσεις. Μπορείτε να πάρετε το τραμ 2 και 3 για να δείτε όλο το κέντρο της πόλης. Το εισιτήριο μιας διαδρομής στοιχίζει 2,50 ευρώ.

Πότε να πάτε
Καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι και ιδιαίτερα από μέσα Ιουνίου μέχρι και τον Ιούλιο, που έχει θερμοκρασία γύρω στους 17-25 βαθμούς και δεν νυχτώνει σχεδόν ποτέ, αλλά παραμένει το φως της δύσης του ηλίου. Από τον Αύγουστο ξεκινά η ψύχρα αλλά μπορείτε άνετα να πάτε, αρκεί να έχετε πάρει πιο ζεστά ρούχα.

Διαμονή
Η πόλη διαθέτει πολλά ξενοδοχεία που μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Επιλέξτε ένα κεντρικό ξενοδοχείο για να είναι πιο άνετες οι βόλτες σας.

Αγορές
Stockmann, το μεγάλο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης.
Galeria Esplanad, εμπορικό κέντρο με καταστήματα από γνωστές διεθνείς αλυσίδες.
Kamppi, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης με 6 ορόφους, γεμάτο καταστήματα  και εστιατόρια
 
Φαγητό
Υπάρχουν εστιατόρια για όλα τα γούστα και πορτοφόλια! Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε σχεδόν όσα χρήματα χρειάζεστε για να φάτε σε ένα φυσιολογικό εστιατόριο στην Ελλάδα. Στα μενού θα βρείτε πολλές σούπες, διεθνή πιάτα όπως πίτσες και μακαρονάδες. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρέας ταράνδου, που τρώγεται πολύ στην Φινλανδία. Εννοείται πως υπάρχουν πολλά πιάτα με σολομό!

tips
* Κάντε μια μικρή εκδρομή (περίπου 30 χλμ μακρυά) και δείτε το σπίτι του Σιμπέλιους, πραγματικά εντυπωσιακό και το τοπίο υπέροχο. Δείτε αναλυτικά εδώ.
* Ξενάγηση στο κέντρο του Ελσίνκι
* *  Προσοχή όταν περπατάτε να μην βρίσκεστε στο δρόμο για τα ποδήλατα....! Πλάι από το πεζοδρόμιο είναι η ειδική λωρίδα για τους ποδηλάτες, οι οποίοι είναι πολλοί και οδηγούν γρήγορα, αφού χρησιμοποιούν το ποδήλατο για μεταφορικό μέσο. 
* Χριστούγεννα στην πόλη του χιονιού...το Ελσίνκι!


Booking.com




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video