ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 20 πιο όμορφες περιοχές στη Γαλλία (Δεύτερο μέρος)


Τις 10 πρώτες περιοχές στη λίστα θα τις βρείτε εδώ

11. Millau Viaduct
Η γέφυρα χαρακτηρίζεται συχνά ως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της μηχανικής όλων των εποχών. Έχει το ψηλότερο κατάστρωμα γέφυρας στην Ευρώπη, 270 μέτρα πάνω από το έδαφος.
Το συνολικό μήκος της είναι 2.460 μέτρα και αποτελεί μέρος του οδικού άξονα που συνδέει το Παρίσι με το Μοντπελιέ. 

12. Etretat
 
Κύριο αξιοθέατο της μικρής πόλης Etretat, στην ακτή Abalaster της Νορμανδίας, είναι οι φυσικές αψίδες που βγαίνουν μέσα από τη θάλασσα. 

13. Lyon- Λυόν
Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και θεωρείται ως η πιο cool! Πολύ πιο οικονομική από το Παρίσι, με εκπληκτικό φαγητό και το εντυπωσιακό χειμερινό φεστιβάλ του φωτός. 

14. Carcassonne- Καρκασσόν
 
Ολόκληρη η μεσαιωνική πόλη και τα τείχη της, μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων, αποτελεί αξιοθέατο αλλά και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο . Έχει αναπαλαιωθεί εκπληκτικά και ο επισκέπτης μπορεί να αισθανθεί το κλίμα της μεσαιωνικής πόλης, καθώς μάλιστα ακόμη και σήμερα διαθέτει περίπου 60 μόνιμους κατοίκους.

15. Montlucon- Μουσείο Mupop

Η πόλη Montlucon στο κέντρο της χώρας, εγκαινίασε πρόσφατα ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, αφιερωμένο στην εγχώρια και παγκόσμια ποπ μουσική. 

16. Αμπελώνες
 
Η Γαλλία παραμένει χώρα παραγωγής καλού κρασιού με τεράστιες εκτάσεις γεμάτα αμπέλια. Υπάρχουν μάλιστα οργανωμένες εκδρομές σε περιοχές με αμπελώνες που ξεχωρίζουν με τις καταπράσινες εκτάσεις.

17. Bordeaux - Μπορντό

Όμορφη πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκαρόν, είναι η γαλλική πρωτεύουσα του κρασιού, τόπος παραγωγής των πασίγνωστων κρασιών μπορντό. 

18. Provence- Προβηγκία

Η εντυπωσιακή παράκτια περιοχή από το Μαντόν έως το Μπαντόλ είναι γνωστή ως Κυανή Ακτή, ενώ το τμήμα κοντά στην Ιταλία αναφέρεται ως Ριβιέρα. Το καλοκαίρι γεμίζει παραθεριστές από όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό. Ιδιαίτερα όμορφα είναι τα λιβάδια με μωβ λεβάντες, ενώ κάθε πόλη και χωριό της περιοχής είναι εντελώς διαφορετικά αλλά εξίσου όμορφα. 

19. Biarritz
Ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με πανέμορφες και τεράστιες αμμώδεις παραλίες. Βρίσκεται στα σύνορα με τη βόρεια Ισπανία, στον βισκαικό κόλπο. Το καλοκαίρι γεμίζει παραθεριστές κυρίως από Γαλλία και Ισπανία αλλά και διασημότητες που έχουν εξωχικές κατοικίες στην περιοχή. 

20. Le Chateau de Chambord
Είναι το μεγαλύτερο από τα κάστρα που υπάρχουν στην κοιλάδα Loire. Έχει 440 δωμάτια και είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό κάστρο από την εποχή της Αναγέννησης. 




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video