ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Bock Casemates: Το υπόγειο οχυρό του Λουξεμβούργου

Γυρίστε πίσω στο χρόνο και περπατήστε  μέσα από ένα δίκτυο πολλών επιπέδων στο υπόγειο οχυρό στο κέντρο του Λουξεμβούργου. Γνωστό ως Casemates Bock, αυτό το υπόγειο καταφύγιο είναι πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. 
Οι πρώτες υπόγειες σήραγγες χτίστηκαν το 1644, στην εποχή της ισπανικής κυριαρχίας. Πρόκειται για υπόγειες στοές μήκους 23 χλμ σε διάφορα επίπεδα. Το πιο υπόγειο πέρασμα βρίσκεται 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεις της γης. Εντυπωσιακό αμυντικό σύστημα, που κάνει το Λουξεμβούργο να αποκαλείται "Το Γιβραλτάρ του Βορρά". 
http://www.booking.com/city/lu/luxembourg.html?aid=370440

 
 
Μέρος του φρουρίου έχουν καταστραφεί αλλά παραμένουν 17 χλμ και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση. Από το 1933 είναι ανοιχτό για το κοινό. Το 1994 η Unesco το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Εμείς που επισκεφτήκαμε  το υπόγειο οχυρό, εντυπωσιαστήκαμε από το μήκος του και το προτείνουμε και σε σας γιατί είναι κάτι ιδιαίτερο που πραγματικά σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Θυμίζει λίγο λαβύρινθο αλλά μην φοβάστε, δεν θα χαθείτε! 
 
Υπάρχουν παντού ταμπέλες και βέλη που δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση και την έξοδο. Στα ξέφωτα του φρουρίου - σαν μικρά μπαλκόνια- οι επισκέπτες έχουν όμορφη θέα προς τα τείχη και τις γέφυρες της πόλης. 
Το κάθε σημείο του οχυρού αποτελούσε και ένα διαφορετικό δωμάτιο για συγκεκριμένο σκοπό. Δηλαδή υπήρχαν δωμάτια που έμεναν στρατιώτες με τα άλογα τους, κουζίνα, φούρνος, εργαστήρια κ.λ.π. Κατά τους παγκόσμιους πολέμους λειτούργησαν ως καταφύγιο για περίπου 35.000 άτομα. Στην αρχαιολογική κρύπτη θα δείτε μια παρουσίαση σε βίντεο που περιγράφει την ιστορία των τειχών. 
Ωράριο (διαφέρει ανάλογα την εποχή. Νοέμβριο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου είναι κλειστό)
1/3-31/3  και 1/10 - 3/11 10:00-5:30
1/4 - 30/9 10:00 - 8:30
Εισιτήριο 
7 ευρώ και 3,50 ευρώ για παιδιά 4-12 ετών. 
Δωρεάν με την τουριστική κάρτα της πόλης Luxembourg Card
  
tips
* Άνετα ρούχα και παπούτσια που δεν γλιστρούν είναι απαραίτητα.
* Πολλά σημεία είναι στενά και αρκετά σκοτεινά και έχει αυξημένη υγρασία. Έχει αρκετά ανοίγματα όμως που κάνουν την περιήγηση πιο εύκολη. 
Ταξίδι στο Λουξεμβούργο- αξιοθέατα, διαμονή, μετακινήσεις, φαγητό, δείτε τα όλα εδώ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video