ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το κάστρο της Μύρινας στη Λήμνο

Το κάστρο της Μύρινας, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, καλωσορίζει τους επισκέπτες που φτάνουν με το καράβι. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση οχυρό του Αιγαίου!

 

Φτιάχτηκε το 1207, όταν ο Ενετός Ναβιγκαγιόζο, μεγάλος δούκας της Λήμνου, οχυρώνει την Μύρινα. Από τότε έχει περάσει διάφορα και έχει υποστεί αρκετές ζημιές. 
Χτισμένο πάνω σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο ύψους 120 μέτρων, δεσπόζει πάνω από την πόλη και το λιμάνι. Καλύπτει έκταση 144 στρεμμάτων.
 
Έχει τριπλό τείχος με 14 πύργους ύψους έως 8 μέτρα. Στο ψηλότερο σημείο του λόφου, υπάρχει ένα μισοκατεστραμμένο οχυρό με πολλούς εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει ένα τούρκικο τέμενος, υπόγειος θολωτός χώρος και δεξαμενές. 


 
Πάνω στο λόφο, ανάμεσα στα χαλάσματα, ζουν αρκετά αγριοκάτσικα καθώς και πολλά ελάφια, τα γνωστά πλατώνια που μεταφέρθηκαν πριν χρόνια από τη Ρόδο και έγιναν οι νέοι κάτοικοι του κάστρου!
Η ανάβαση είναι λίγο ζόρικη αλλά αξίζει τον κόπο! Η θέα από το πιο ψηλό σημείο είναι πραγματικά μοναδική. Υπάρχουν ταμπέλες από το κέντρο της Μύρινας που δείχνουν τον δρόμο για το κάστρο. 
Η θέα προς το κάστρο είναι εκπληκτική μέρα και νύχτα, καθώς είναι όμορφα φωτισμένο.  Αν κάποιος το δει από μακρυά, μοιάζει σαν να αιωρείται γιατί μόνο το πάνω του κομμάτι φωτίζεται! 

Το κάστρο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και η είσοδος είναι ελεύθερη. Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video