ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη στο ενυδρείο της Κρήτης CRETAquarium

Tο CRETΑquarium είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας. Αποτελείται από 60 ενυδρεία διάφορων μεγεθών όπου ζουν περισσότερα από 2000 θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα της Μεσογείου. 

Οι δεξαμενές χωρίζονται ανά ενότητα και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακές για μικρούς και μεγάλους!
 
 
Στην πρώτη ενότητα της διαδρομής επικρατούν χαμηλές συνθήκες φωτισμού και μεταξύ άλλων θα δείτε ροφούς, κόκκινα κοράλλια, καραβίδες, σαλάχια, ροφούς, σκορπίνες και άλλα πολλά!
  
Ακολουθούν τα ενυδρεία με ψάρια, χελώνες καρέτα καρέτα, χταπόδια και εντυπωσιακούς καρχαρίες, της ανοιχτής θάλασσας της Μεσογείου. 
Ακολουθεί το τμήμα των βιότοπων των παράκτιων περιοχών και παρουσίαση των πιο παραγωγικών οικοσυστημάτων στον κόσμο. 
  
 
Εντυπωσιάζουν οι θαλάσσιες ανεμώνες που ενώ μοιάζουν με φυτά, συγκαταλέγονται στα ζώα! 
Στις ανοιχτές ρηχές δεξαμενές, θα παρατηρήσετε μέδουσες, γύλους, ενώ παράλληλα θα μάθετε τα μυστικά κατασκευής και λειτουργίας των δεξαμενών. 
 
 
Η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη στα τροπικά είδη, με τα ψάρια κλόουν όπως ο διάσημος Νέμο, να κλέβουν την παράσταση! 
Το Cretaquarium επίσης πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με έντονο βιωματικό χαρακτήρα, που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το περιεχόμενο να προσαρμόζεται στο επίπεδο της βαθμίδας των μαθητών. 
Εικονική πραγματικότητα
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ενυδρείου! Φορώντας τα ειδικά γυαλιά, μεταφέρεσαι στον κόσμο και τη μαγεία του βυθού, όπου συναντάς αμέτρητα ψάρια, φάλαινα, τα μεγάλα σαλάχια manta ray, ένα τεράστιο κοπάδι από φωσφορίζουσες μέδουσες σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο! 
Πως θα πάτε
Σε κοντινή απόσταση από το CRETAquarium, βρίσκεται στάση των ΚΤΕΛ η οποία εξυπηρετεί δρομολόγια από Ηράκλειο καθώς και από την ευρύτερη περιοχή των Μαλίων-Χερσονήσου. 
Ωράριο
Το ενυδρείο είναι ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου, ακόμα και στις γιορτές και αργίες! 
1/11 - 31/3 9:30 - 4:00
1/4 - 31/10 9:30 - 7:00
 
 
Εισιτήριο
Γενική είσοδος  10 ευρώ για τη θερινή περίοδο και 6 ευρώ για τη χειμερινή.
Παιδιά έως 4 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ 5-17 ετών στα 6 ευρώ. Η ίδια τιμή ισχύει για τους άνω 65 ετών, για πολύτεκνους, ανέργους και φοιτητές. 
Στον χώρο λειτουργεί το καφέ-εστιατόριο Thalassea, με ωραία βεράντα με θέα τη θάλασσα. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video