ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πλήρης επιβεβαίωσή μας, από 1η Νοεμβρίου οι αλλαγές στις τουριστικές μισθώσεις......ενώ στο μεταξύ θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του τουριστικού κλάδου

- Επειδή μόνο εδώ διαβάζετε τις πραγματικές ειδήσεις
- Δικαιωθήκαμε που δεν βγήκαμε με κραυγές να παραστήσουμε τους Ηρακλείς του στέμματος
- Δείτε εδώ την ψηφισθείσα διάταξη

Θα μπορούσαμε απλά να αντιγράψουμε τη χθεσινή ανάρτηση, καθώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, όταν κάποιοι για πολλοστή φορά, ...έφερναν την καταστροφή.
Τελικά μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, "πέρασε" από τους θεσμούς   η παράταση της απελευθέρωσης των τουριστικών μισθώσεων για την 1η Νοεμβρίου.
Στο αρχικό κείμενο η απελευθέρωση των τουριστικών μισθώσεων, είχε άμεση ισχύ.
Στην τελική ρύθμιση που ψηφίστηκε ( Άρθρο 1, παράγραφος 4) αναφέρεται η κατάργηση του ορίου των 30 ημερών, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Νοεμβρίου.
Το σημαντικό είναι, δεδομένου ότι η απελευθέρωση ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου όμως δεν υπάρχουν τόσο έντονα θέματα φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας, ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιήσει το διάστημα αυτό για να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή, ρυθμίσεων που θα διαχωρίζουν ξεκάθαρα την άσκηση τουριστικής δραστηριότητας (σήμα λειτουργίας, έναρξη επιτηδεύματος, καταβολή ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών, κλπ), από τις απλές αστικές μισθώσεις, που υπόκεινται μόνο σε φόρο εισοδήματος. 
Και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους επέμειναν στην διαπραγμάτευση, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι είναι δυνατός νομοτεχνικά ο διαχωρισμός, ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στη νόμιμη τουριστική δραστηριότητα.
Στο ίδιο πλαίσιο, και όπως σας έχουμε αποκαλύψει πριν μερικούς μήνες, εντάσσεται και η λειτουργία διυπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, Τουρισμού και Δημόσιας Τάξης για το θέμα των μισθώσεων της  airbnb, και η οποία θα λειτουργήσει εντατικά από τα τέλη Αυγούστου.
Είναι πιθανό τα δύο αυτά θέματα να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα.
Ο ΣΕΤΕ σε χθεσινή επιστολή του ζητούσε την τροποποίηση του ορίου από 30 σε 20 ημέρες, ώστε "να αποφευχθούν δυσμενείς συνέπειες για τον ελληνικό Τουρισμό".
Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού και των συναρμοδίων υπουργείων, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού, θα βρουν τον τρόπο, ώστε να προστατευθεί ο ελληνικός τουρισμός και να καταπολεμηθούν η φοροδιαφυγή, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η μαύρη εργασία.Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video