ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η τελευταία "καλοκαιρινή" συνάντηση του ΣΔΞΡ


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελευταία καλοκαιρινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στις 29.10 στο Ξενοδοχείο Atrium Platinum. 
Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Κώστας Κωνσταντινίδης, o Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Κακλιός, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Δωδεκανήσου Αγαπητός Ξάνθης, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ρόδου Κος.Παναγιώτης Κουντούρης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Κος.Αλέκος Κυρμπάσης και ο Γραμματέας του Σωματείου Ξεναγών Κος.Νίκος Ξυλουράς. 
Αρχικά ο Πρόεδρος του ΣΔΞΡ Γιώργος Ματσίγκος, έκανε ένα σύντομο απολογισμό αναφορικά με τις συναντήσεις και την θεματολογία του καλοκαιριού που μας πέρασε και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων φορέων.
Τονίστηκε η ανάγκη για ειλικρινή συνεργασία των φορέων - επιχειρήσεων και αρχών με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την βελτίωση των υποδομών του νησιού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. 
Η προβολή του προορισμού τέθηκε επίσης επί τάπητος. Αντίστοιχα χαιρετίσθηκε θετικά η απόφαση αναδιοργάνωσης του ΠΡΟΤΟΥΡ και ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΔΞΡ στις συναντήσεις του. 
Εν όψει της προετοιμασίας για την νέα τουριστική περίοδο μετά το κλείσιμο της φετινής, τα θέματα που μονοπώλησαν τον ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν η εμφάνιση του νησιού, ο κανονισμός λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης και η γενική προετοιμασία για την έναρξη της νέας σαιζόν του 2016 που προβλέπεται να ξεκινήσει στις 20.03 με τις πρώτες πτήσεις. 
Συζητήθηκε επίσης το θέμα του χειμερινού προγράμματος και πως θα πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ολες τις παραγωγικές τάξεις ώστε να στεφθεί το εν λόγω εγχείρημα με επιτυχία. 
Ο ΣΔΞΡ πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη των φορέων του νησιού στα μέσα Νοέμβρη για να αποφασισθούν κοινές δράσεις και για να δρομολογηθεί η υλοποίηση των προτάσεων δίχως ευχολόγια αλλά με έργα. 
Επιτακτική είναι η ανάγκη ορισμού υπεύθυνου υλοποίησης. 
Κατά την διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο επιμορφωτικά σεμινάρια υπό την αιγίδα και με την πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ. 
Η ημερίδα ποιότητος του ΣΔΞΡ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 
Η ανάγκη της εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης στον τομέα του τουρισμού είναι απαραίτητη όπως και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας και ειδικά στην Ρόδο. 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, όπου κατά γενική ομολογία όλοι συμφώνησαν πως η σαιζόν κινήθηκε με μικρή μείωση αλλά και οι εισπράξεις ήταν αντίστοιχα μειωμένες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ειδικά με την αύξηση του ΦΠΑ. 
Η πρόβλεψη για την νέα σαιζόν είναι για αύξηση στον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι να γεμίσουν τα αεροπλάνα. 
Εν κατακλείδι όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση, βελτίωση της ποιότητας και των υποδομών του προορισμού, με στοχευμένη προβολή του προορισμού καθώς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα μας δώσουν κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video