ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στο Alcazar στη Σεβίλλη- Reales Alcázares de Sevilla

Είναι το κυριότερο αξιοθέατο της ισπανικής πόλης Σεβίλλη που βρίσκεται στην Ανδαλουσία. Πρόκειται για βασιλικό ανάκτορο και είναι το παλαιότερο παλάτι που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα στην Ευρώπη.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς διατηρείται άψογα. Οι επισκέπτες μεταφέρονται σε άλλη εποχή και εντυπωσιάζονται από την εκπληκτική αρχιτεκτονική του, γεμάτο διαδρόμους εξωτερικούς, αίθουσες και κήπους.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 934 ως φρούριο και έχει επεκταθεί και αλλάξει πάρα πολλές φορές με το πέρασμα των χρόνων. Η καρδιά του συγκροτήματος είναι το παλάτι του βασιλιά Pedro I, που φτιάχτηκε το 1364 ως βασιλική κατοικία.   
Η κύρια είσοδος ονομάζεται Puerta del Leon, δηλαδή η πύλη του λιονταριού.  
Patio de las Doncellas, η κύρια εσωτερική αυλή του παλατιού που στα χρόνια του Pedro I ήταν χώρος συγκέντρωσης των γυναικών. Από εκεί φτάνετε σε διάφορες αίθουσες, εντυπωσιακά διακοσμημένες.
Σε διαφορετικό αρχιτεκτονικό στυλ είναι είναι τα δωμάτια του Carlos V, Salones de Xarlos V, με γοτθικά στοιχεία και ταπετσαρίες. 
Οι βασιλικοί κήποι είναι γεμάτοι λουλούδια, δέντρα και λίμνες. Ο πρώτος κήπος που θα συναντήσετε ονομάζεται Jardin del Estanque, που σημαίνει ο κήπος με τη λίμνη. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει ένα συντριβάνι με το άγαλμα του αγγελιοφόρου Ερμή. 
 
 
  
To παλάτι είναι πολύ εντυπωσιακό εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, με χρωματιστά ταβάνια, ιδιαίτερες ταπετσαρίες και έπιπλα εποχής. 
  
 
Στο παλάτι γυρίστηκε η ταινία "Λόρενς της Αραβίας" καθώς και πολλές σκηνές από τον 5ο κύκλο του Game of thrones. 

Ώρες λειτουργίας
Οκτώβριος- Μάρτιος καθημερινά 9:30- 5:00
Απρίλιος- Σεπτέμβριος, καθημερινά 9:30- 7:00
tips
* Το παλάτι δέχεται πολλούς επισκέπτες καθημερινά και ειδικά κατά τη θερινή περίοδο οι ουρές εισόδου μπορεί να είναι τεράστιες! Μπορείτε να προπληρώσετε τα εισιτήρια σας και να μπείτε χωρίς να περιμένετε. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
* Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε 2-3 ώρες για να δείτε το παλάτι. 
* Μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf χάρτη του παλατιού από εδώ
* Η είσοδος είναι δωρεάν κάθε Δευτέρα μετά τις 4 η ώρα το χειμώνα και μετά τις 6 η ώρα το καλοκαίρι. 
* Hop on Hop off λεωφορείο στη Σεβίλλη.  


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video