ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Santa Marinella- Η μεσογειακή Ρώμη

Υπάρχουν αναμφίβολα τόσα πολλά να δει κανείς στη Ρώμη, μια πόλη γεμάτη αξιοθέατα, ιστορία και μέρη παγκόσμιας κληρονομιάς. Τι κάνει όμως ένας τουρίστας όταν πιάνει αφόρητη ζέστη στη Ρώμη; Μπορεί να δροσιστεί στη θάλασσα!
Η Ρώμη δεν είναι παραθαλάσσια....όμως μετά από σύντομη διαδρομή μπορείτε να βρεθείτε στην Μεσόγειο! Απλά μπαίνετε σε ένα τρένο και επισκέπτεστε την πόλη Santa Marinella για μια ημερήσια εκδρομή για μπάνιο και καταπληκτικό φαγητό με θαλασσινά! 

 
Η πόλη Santa Marinella έχει 15.000 κατοίκους περίπου, γνωστή με το όνομα "Το μαργαριτάρι  της Τυρρηνικής θάλασσας". Το κλίμα της περιοχής είναι εντυπωσιακό καθώς είναι ήπιο χωρίς πολύ κρύο ή ζέστη, μάλλον εξαιτίας των βουνών που κόβουν τον κρύο βορινό αέρα. 
 
Κατά μήκος της ακτογραμμής υπάρχουν αμμώδεις παραλίες, παραλίες με πέτρες και βραχώδεις αλλά και ιδανικές για σέρφερ - που μάλιστα συγκεντρώνουν λάτρεις του θαλάσσιου σπορ από όλη την Ευρώπη. 
Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά, το τοπίο περιλαμβάνει πολλές σπηλιές και πλούσια θαλάσσια ζωή. υπάρχει δυνατότητα κατάδυσης και εξερεύνησης του βυθού, καθώς και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ. 
Το τρένο ξεκινά από τους σταθμούς Termini, Trastevere και San Pietro, με τουλάχιστον ένα δρομολόγιο ανά ώρα.  Το εισιτήριο στοιχίζει  €7 με επιστροφή. Μετά από 30-40 λεπτά το τρένο φτάνει στην παραθαλάσσια πόλη. Από εκεί περπατώντας 5 λεπτά θα βρεθείτε στην παραλία!
Για φαγητό καθίστε σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο. Δοκιμάστε κρύο λευκό κρασί, πιατέλα ορεκτικών και πολλές άλλες σπεσιαλιτέ της Σαρδηνίας, όπως  crudi verdure (ψητά λαχανικά), alici (αντζούγιες), sarde (σαρδέλες), polpette (κεφτεδάκια) και μακαρονάδες με θαλασσινά ή αχνιστά μύδια.  Επίσης, δοκιμάστε το seadas – μοιάζει με τηγανόψωμο γεμιστό με τυρί και πασπαλισμένο με μέλι. (το βλέπετε στη φωτογραφία)
Η παραλία είναι αρκετά γεμάτη την περίοδο της έντονης ζέστης και τον μήνα των ιταλικών διακοπών. Πάντως θα βρείτε να νοικιάσετε μια ομπρέλα (2-3 ευρώ) για να κολυμπήσετε ή μέρος για να απολαύσετε νόστιμο φαγητό ή παγωτό. 
Το μόνο αξιοθέατο της περιοχής είναι το μεσαιωνικό κάστρο Castello di Santa Severa, που όμως θα μοιάζει λίγο μπροστά στα υπέροχα και μοναδικά αξιοθέατα της Ρώμης. Ωστόσο είναι καλοδιατηρημένο και εντυπωσιακό. 
tips
* Ακόμα κι αν δεν θέλετε να κολυμπήσετε, αφού στην Ελλάδα έχουμε σαφώς ωραιότερες θάλασσες, η περιοχή αξίζει για βόλτα, ειδικά αν έχετε κάποια έχτρα μέρα στη Ρώμη ή αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό! 
* Δοκιμάστε τοπικές γεύσεις και υπέροχο κρασί!
* Η Ρώμη έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία, πρέπει να δείτε και να διαβάσετε κριτικές για να είστε σίγουροι για το δωμάτιο που θα έχετε τελικά. Πατώντας εδώ θα δείτε όλα τα ξενοδοχεία με σχόλια και βαθμολογία από πραγματικούς επισκέπτες.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video