ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρέμβαση Τσίπρα ζητεί το Ξ.Ε.Ε.!!!


- Όχι και του ΣΕΕΝ στην αύξηση του ΦΠΑ στην Ακτοπλοϊα

Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με επιστολή του που απέστειλε την 8η Μαΐου 2015, προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων, επαχθών φορολογικών επιβαρύνσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενδεχόμενο, που όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία. 
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, τα οποία επικαλείται στην επιστολή του το Επιμελητήριο, τόσο μια ενδεχόμενη επιβολή φόρου στις παρεχόμενες ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες στα νησιά, όσο και η συζητούμενη οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ, υπονομεύουν ευθέως, όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.
Συγκεκριμένα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος υπογραμμίζει ότι, καθώς η τιμή διάθεσης του τουριστικού προϊόντος είναι απόλυτα ανελαστική στο διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον, οποιαδήποτε αύξηση στην τελική τιμή του επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την τουριστική ζήτηση της χώρας μας. Επιπλέον, οι επαπειλούμενες περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, οδηγώντας ένα σημαντικό ποσοστό αυτών σε πλήρη οικονομική κατάρρευση. 
Με την ιδιότητά του, δε, ως θεσμικού συμβούλου της πολιτείας για θέματα τουρισμού, το Επιμελητήριο προτείνει σχετικά τη λήψη άμεσης μέριμνας για την άρση των πάσης φύσεως γραφειοκρατικών και άλλων αγκυλώσεων που εμποδίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της φιλοξενίας, τον εξορθολογισμό των πολυάριθμων τελών (πνευματικά δικαιώματα, τέλη χρήσης αιγιαλού κ.α.) που επιβαρύνουν τα ελληνικά καταλύματα, όπως και την άμεση αποκατάσταση του πλαισίου του υγιούς ανταγωνισμού, το οποίο έχει καίρια πληγεί τα τελευταία χρόνια από την ασύδοτη γιγάντωση μιας παράλληλης, «σκιώδους» οικονομίας παράνομων μισθώσεων, η οποία -μεταξύ άλλων- αποστερεί σε ετήσια βάση έσοδα άνω των 2 δις ευρώ από την εθνική οικονομία και πόρους ύψους πλέον των 500 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία. 

Όχι και του ΣΕΕΝ
Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του Συνδέσμου στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στην Ακτοπλοϊα, η οποία θα πλήξει βαρύτατα την τουριστική κίνηση.
O κ. Σακέλλης αναφέρει με έμφαση τις συσσωρευμένες ζημιές 1,2 δισ ευρώ που έχει ο κλάδος και ζητά την μετάταξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video