ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χειροτερεύει ραγδαία το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα


Μολονότι, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, η Ελλάδα βίωνε εντυπωσιακές αυξήσεις στο κλίμα εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων, φαίνεται ότι οι δραστηριότητες της νεοεκλεγείσας, στις 25 Ιανουαρίου, ελληνικής κυβέρνησης έχουν επηρεάσει αρνητικά την ανοδική πορεία του Ελληνικού  Business Monitor, το οποίο περιλαμβάνεται στην πανευρωπαϊκή έρευνα Business Monitor Econcast, που διενεργεί το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Econcast) με έδρα στη Ζυρίχη της Ελβετίας.
Το Φεβρουάριο, το Ελληνικό Business Monitor αυξήθηκε κατά 0,1 βαθμούς φτάνοντας στους 5,6. Το Μάρτιο, μειώθηκε κατά 0,7 βαθμούς πέφτοντας στους 4,9 και ξανά τον Απρίλιο, κατά 1,0 βαθμό μέχρι τους 3,9.
Γενικά, σε ένα πλαίσιο οικονομικού αναβρασμού στην Ελλάδα, το επιχειρηματικό κλίμα εμφανίζεται εντυπωσιακά θετικό. Πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη η σχετικά χαμηλή βάση από την οποία η Ελλάδα εκφράζει αυτή την αισιοδοξία. 
Η οικονομική της ύφεση, διάρκειας έξι ετών, επιτέλους τελείωσε το 2014 με μία μικρή ανάπτυξη εκτιμώμενη σε 0,6 τοις εκατό. Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε σε μείωση της ελληνικής οικονομικής παραγωγής κατά 25 τοις εκατό, σε σχέση με το αποκορύφωμα του 2008 πριν από την κρίση. 
Κατ' επέκταση, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ταραχώδης, οι ηγετικοί επιχειρηματίες φαίνεται να πιστεύουν ότι η κρίση έφτασε στο κατώτερο σημείο της και ότι η χώρα θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται. 
Παρ' όλα αυτά, από τότε που εκλέχτηκε η νέα κυβέρνηση, το επίπεδο αισιοδοξίας φαίνεται να αυξάνεται με συγκρατημένο τρόπο. 
Ελληνική αρνητική προοπτική, σε σύγκριση με τη θετική προοπτική της κεντρικής Ευρώπης 
Ενώ στην κεντρική Ευρώπη οι συγκεντρωτικές επιχειρηματικές προσδοκίες είναι, στους -1,5 βαθμούς, άνω του Business Situation Monitor (-5,6 βαθμοί), η κατάσταση στην Ελλάδα - αν και σε υψηλότερο επίπεδο σε απόλυτες τιμές (προέρχονται από μία πολύ αδύναμη βάση) - είναι η αντίθετη. Ειδικότερα, οι προσδοκίες των ελληνικών επιχειρήσεων είναι στους 2,1, ενώ η κατάσταση γίνεται αντιληπτή ως θετικότερη στους 5,7 βαθμούς. Αυτό το δεδομένο θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό ως ανησυχητικό. 
Υπενθυμίζεται ότι η Business Monitor Econcast είναι μία έρευνα που συνοψίζει τις προσδοκίες επιχειρηματιών και μελών διοικητικών συμβουλίων σχετικά με τις τρέχουσες και μελλοντικές επιδόσεις των επιχειρήσεών τους καθώς και σχετικά με το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η έρευνα διεξάγεται σε περισσότερες από 50 αγορές. Μόνο στην Ελλάδα, διεξάγονται κάθε μήνα περισσότερες από 200 συνεντεύξεις. Σε άλλες αγορές διεξάχθηκαν από 60 μέχρι 500 συνεντεύξεις μηνιαίως. Η έρευνα Econcast είναι μοναδική γιατί απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγετικούς επιχειρηματίες. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι επίσης η ταχύτητα με την οποία γίνονται διαθέσιμα τα αποτελέσματα στους συμμετέχοντες και η εκτεταμένη γεωγραφική έκταση που καλύπτει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video