ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Με το μήνυμα πως ο πολιτισμός αντιστέκεται στην κρίση ανοίγει τις πύλες της η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης (περίπτερα 13 και 15). Η τετραήμερη «γιορτή» του πολιτισμού έχει να επιδείξει φέτος βελτιωμένα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη. Φιλοξενεί περί τους 400 εκθέτες και 21 χώρες, δίνει βήμα σε περισσότερους από 300 Έλληνες και ξένους συγγραφείς, ενώ περιλαμβάνει 280 εκδηλώσεις. 
Όπως έγινε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το φετινό πρόγραμμα συνίσταται σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες-αφιερώματα: το αφιέρωμα στην ιβηροαμερικανική λογοτεχνία με τίτλο «Μακρινές Φωνές», το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, η ενότητα «Βιβλίο και Τέχνες» και η «Παιδική και Εφηβική Γωνιά», διανθισμένες με δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις.
Την 12η ΔΕΒΘ διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τους Έλληνες εκδότες, ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρωτεύουσα τεχνών και γραμμάτων χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν σταυροδρόμι πολιτισμών και συνεχίζει να παράγει κουλτούρα μέχρι και σήμερα. «Το βιβλίο είναι ο σημαντικότερος φορέας πολιτισμού» σημείωσε, μεταφέροντας τη στήριξη της κυβέρνησης στην έκθεση. Τα βελτιωμένα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως ακριβώς αυτά αποδεικνύουν πως η έκθεση πρέπει να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά και να είναι μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού για τη Θεσσαλονίκη. «Η πόλη στηρίζει την έκθεση και το στοίχημα είναι τώρα η περαιτέρω διεθνοποίηση της» τόνισε. «Το μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα από την 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι το ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αρχαιότητα και Βυζάντιο, αλλά έχει και σήμερα πολιτισμό, στον σύγχρονο κόσμο», σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη. Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εγγράψει για την επόμενη διοργάνωση κονδύλι στον προϋπολογισμό του. Τη σημασία της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης ως έκφραση πολιτισμού και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης. «Ο πολιτισμός είναι η αντίστασή μας στην κρίση. Αυτό είναι το όπλο μας. Στεκόμαστε όρθιοι και έχουμε πίστη στο μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπογραμμίζοντας τη διεθνή απήχηση της έκθεσης, έκανε γνωστό ότι η Ρωσία, που συμμετέχει για πρώτη φορά με εθνική συμμετοχή, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να είναι η τιμώμενη χώρα σε επόμενη διοργάνωση. Τη φανατική στήριξη του ελληνικού εκδοτικού χώρου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης μετέφερε ως εκπρόσωπος των Ελλήνων εκδοτών ο κ. Νίκος Καρατζάς, ο οποίος τόνισε πάντως πως η κρίση που πλήττει την αγορά έχει επηρεάσει και την αγορά βιβλίων, εκτιμώντας πως ο ρυθμός έκδοσης νέων τίτλων για το 2015 θα είναι σημαντικά μειωμένος. «Η νεολαία πρέπει να ερωτευθεί την έκθεση», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογραμμίζοντας πως η διοργάνωση δεν έχει εισιτήριο, ώστε όλοι να μπορούν να γνωρίσουν το βιβλίο. Τα εγκαίνια της 12ης ΔΕΒΘ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 19:30 στο Περίπτερο 15.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video