ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μικρές αλλαγές στα πρόστιμα του Φ.Π.Α.


Μικρές αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται αναφορικά με παραβάσεις σχετικές με την επιβολή ΦΠΑ φέρνουν διατάξεις οι οποίες ενσωματώθηκαν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων. 
Με βάση τα ισχύοντα μέχρι την ενεργοποίηση των διατάξεων της ΠΝΠ (από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 24 Δεκεμβρίου) οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών επέβαλαν πρόστιμο ίσο με το 50% του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε στις περιπτώσεις: 
1. μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου ή έκδοσης ή λήψης ανακριβούς στοιχείου σε πράξη που επιβαρύνεται με ΦΠΑ. 
2. υποβολής ανακριβών δηλώσεων ή μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ. 
3. άσκησης οικονομικής δραστηριότητας χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση έναρξης εργασιών, παρά τη σχετική υποχρέωση. 
4. έκδοσης φορολογικών στοιχείων με ΦΠΑ χωρίς να υπάρχει τέτοια υποχρέωση.
Μετά τις αλλαγές όπου επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις των περιπτώσεων 1,3 ή 4 για τις οποίες συντρέχει και παράβαση περί μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, τα πρόστιμα αυτά αφαιρούνται από το πρόστιμο της περίπτωσης 2. 
Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται το ύψος των τελικών προστίμων. 
Με άλλη διάταξη, η οποία επίσης ενσωματώθηκε στην ΠΝΠ προβλέπεται η δυνατότητα επιβολής μέτρων για τη διασφάλιση του Δημοσίου (π.χ. δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών) έως και τις 31 Ιανουαρίου 2016 (αρχικά προβλεπόταν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015) και για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται με την έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, νόθευσης στοιχείων, έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων καθώς και αποδοχής αυτών. 
ΠΗΓΗ: Κέρδος online


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video