ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πέντε ακόμη προορισμούς από την Αθήνα προσθέτει η Ryanair


-  Ξεκινούν τέλη Μαρτίου, «γκρίνια» για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Πέντε ακόμη νέους προορισμούς από το «Ελ. Βενιζέλος» προσθέτει για τη θερινή περίοδο η Ryanair, η οποία παράλληλα θα αυξήσει τις συχνότητές της προς τις πτήσεις εσωτερικού. 
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη από την Αθήνα ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair κ. Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, από τα τέλη Μαρτίου ξεκινούν πτήσεις από την πρωτεύουσα προς Μύκονο (πέντε ανά εβδομάδα), Κέρκυρα (τρεις ανά εβδομάδα), Μάλτα (τρεις ανά εβδομάδα), Βουκουρέστι (μία καθημερινά) και Μπολόνια (τέσσερις ανά εβδομάδα), οι οποίες προστίθενται στις ήδη δύο νέες ανακοινωμένες συχνότητες προς Βερολίνο (μία καθημερινά) και Δουβλίνο (τρεις ανά εβδομάδα). 
Όπως τόνισε, η εταιρεία θα επιχειρεί με πέντε αεροσκάφη με βάση την Αθήνα, θα εκτελεί 19 δρομολόγια συνολικά από το «Ελ. Βενιζέλος», ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση των συχνοτήτων προς Θεσσαλονίκη (από έξι σε επτά ανά ημέρα), Ρόδο (από μία σε δύο ανά ημέρα) και Σαντορίνη (από δύο σε τρεις καθημερινά).
Το 2016, τόνισε, η εταιρεία θα μεταφέρει στην Ελλάδα περίπου 6 εκατ. επιβάτες, μέσα από τέσσερις βάσεις και 103 δρομολόγια. Στόχος της εταιρείας, τόνισε ο κ. Ο' Μπράιεν, είναι να φτάσει σταδιακά στην Ελλάδα τα 10 εκατ. επιβάτες, ενώ, όπως παρατήρησε, το 2024 η Ryanair θα έχει στόλο 520 αεροπλάνων και θα μετακινεί 180 εκατ. επιβάτες από 105 εκατ. σήμερα. 
Ο κ. Ο' Μπράιεν σημείωσε ότι υπάρχει έλλειψη χρονοθυρίδων στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ πρόσθεσε ότι η πρόταση της εταιρείας προς την κυβέρνηση για ενίσχυση των πτήσεων προς τη χώρα με αντάλλαγμα φτηνότερες χρεώσεις παραμένει ακόμη στο τραπέζι «και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα». 
Παραλληλα, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξέφρασε το παράπονό του ότι ενώ η αεροπορική επιθυμεί να βάλει και άλλες πτήσεις, εν τούτοις σε περιφερειακά αεροδρόμια, όπως αυτό της Κέρκυρας, η ΥΠΑ δεν της δίνει επιπλέον χωρητικότητα. 
 Σύμφωνα με τον κ. Ο' Μπράιεν, η χώρα θα μπορούσε με μικρές παρεμβάσεις να εξυπηρετεί περισσότερες πτήσεις και ταξιδιώτες. Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλυψε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 πρότεινε στο υπουργείο Υποδομών να χρηματοδοτηθεί από τη Ryanair ένα νέο ραντάρ για το αεροδρόμιο των Χανίων, προκειμένου αυτό να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερες κινήσεις αεροσκαφών με αντάλλαγμα την ατέλεια φόρων για ένα έτος, όμως δεν υπήρξε απάντηση. «Εμείς πιστεύουμε ότι η πώληση των αεροδρομίων είναι σαν να βαράς έναν κόμπο με σφυρί» είπε ο κ. Ο' Μπράιεν, αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων, και επανέλαβε ότι η άποψη της Ryanair είναι ότι τα αεροδρόμια θα έπρεπε να περάσουν στον πλειοδότη που θα εγγυόταν μεγαλύτερη επιβατική κίνηση και όχι περισσότερα χρήματα. 
Μάλιστα, τόνισε ξεκάθαρα ότι εάν η Fraport προχωρήσει σε αυξήσεις των χρεώσεων, η Ryanair θα προσθέσει πτήσεις τη θερινή περίοδο, όμως θα επανεξετάσει τις συχνότητες πριν και μετά το καλοκαίρι. 
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» να οδηγήσουν σε μία συμφωνία που θα εγγυάται την αύξηση της επιβατικής κίνησης. 
Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων δρομολογίων, η εταιρεία προσφέρει έως την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου εισιτήρια από 9,99 ευρώ για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη. 
ΠΗΓΗ: www.vima.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video