ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 100 καινοτόμες εφαρμογές στον τουρισμό Οι 100 καινοτόμες εφαρμογές στον τουρισμό

Οι 100 καινοτόμες τάσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες στην τουριστική βιομηχανία, με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, παρουσιάστηκαν στην "ITB Innovators: Platform for the tourism trends of tomorrow",  στο πλαίσιο ενός multimedia show, που έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ρίξουν μια ματιά και να ψηφίσουν τα καλύτερα.  Δείτε και τις 100 καινοτόμες εφαρμογές ανοίγοντας και τα αρχεία στο τέλος.
1. Μονοπάτια από υπεριώδη μικροσωματίδια αντί βραδινού φωτισμού


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κέιμπριτζ κάλυψε ένα μονοπάτι της πόλης με υπεριώδη μικροσωματίδια, τα οποία γίνονται μπλε όταν δύει ο ήλιος. Υπάρχουν προσδοκίες πως η τεχνολογία αυτή κάποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον φωτισμό των δρόμων ως οικονομικότερη και ενεργειακά πιο αποδοτική. Τα φωτεινά σωματίδια διασκορπίστηκαν σε όλη την επιφάνεια του μονοπατιού και στη συνέχεια ψεκάστηκαν με προστατευτικό στρώμα ώστε να διατηρήσουν τη λάμψη τους. Το προϊόν είναι αποδοτικό, γρήγορο στην εφαρμογή του, διαθέτει αντιολισθητική επιφάνεια ενώ είναι και φιλικό προς το περιβάλλον και αισθητικά όμορφο.

2. Πόρτες προς νέες πόλεις


Η γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF έχει συνδέσει τους Παριζιάνους με ζωντανή εικόνα από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, με σκοπό να αναδείξει τα προτερήματα των τρένων μεγάλων ταχυτήτων. Οι χρωματιστές πόρτες, που είναι εγκατεστημένες σε όλο το Παρίσι, φέρουν το όνομα της πόλης που αναδεικνύουν. Οι περαστικοί, οι οποίοι ανοίγουν τις πόρτες αυτές, έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανό βίντεο από την αντίστοιχη πόλη. Έτσι, οι Παριζιάνοι έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με έναν καλλιτέχνη-μίμο στο Μιλάνο και να ζητούν από έναν ζωγράφο που βρίσκεται στις Βρυξέλλες να κάνει το πορτρέτο τους!

3. Εφαρμογή για κινητά με χάρτες για άτομα με ειδικές ανάγκες

To πρότζεκτ «Handimap» στοχεύει στη χαρτογράφηση πόλεων της Γαλλίας για τον εύκολο εντοπισμό περιοχών με υποδομές κατάλληλες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Με την εφαρμογή για κινητά που τους συνοδεύει, οι χάρτες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εντοπίσουν με ακρίβεια τα σημεία της πόλης που προσφέρονται για παρκάρισμα, να χαλαρώνουν σε ανοιχτούς χώρους όπως πάρκα και να επισκέπτονται μουσεία και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος με πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι πλατφόρμες εντοπίζουν επίσης πεζοδρόμια που είναι προσβάσιμα σε άτομα που μετακινούνται με καροτσάκι. Μέχρι στιγμής, οι Handimaps, είναι διαθέσιμοι για τις περιοχές Rennes και Montpellier ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

4. Έξυπνη κλειδαριά που ειδοποιεί για τις κλοπές με ηχητική ειδοποίηση στο κινητό 


H λονδρέζικη start-up Lock8 έχει αναπτύξει μια έξυπνη κλειδαριά ποδηλάτου που όταν εντοπίζει απόπειρες κλοπής, ενεργοποιεί τη σχετική εφαρμογή για κινητό που τη συνοδεύει. Η κλειδαριά τοποθετείται μπροστά από τον μπροστινό τροχό και συνδέεται με την εφαρμογή. Οι έξι αισθητήρες που διαθέτει καταγράφουν τις διαφορές θερμοκρασίας, δονήσεων και κινήσεων ώστε να εντοπίζονται οι προσπάθειες κλοπής. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ενεργοποιείται ειδοποιητικός ήχος 120 ντεσιμπέλ και την ίδια ώρα αποστέλλεται ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, το οποίο ξεκλειδώνει την κλειδαριά.

5. Δωρεάν εισιτήρια στο μετρό της Μόσχας στους αθλητικούς τύπους


Προκειμένου να προωθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων της Ρωσίας συνεργάστηκε με το υπόγειο συγκοινωνιακό δίκτυο της Μόσχας και εγκατέστησε ένα μηχάνημα που επιβραβεύει τους φίλους της γυμναστικής, δίνοντάς τους δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους με το μετρό. Ένα δωρεάν εισιτήριο αξίας 30 ρουβλίων, μπορεί να κερδηθεί με 30 «καθίσματα». Η καμπάνια αυτή διήρκεσε έναν ολόκληρο μήνα και στόχευε στην ανάδειξη της σημασίας της καλής φυσικής κατάστασης.

6. Τοπική πληροφόρηση εισάγει η Google σε σταθμούς μετρό και λεωφορείων


Προκειμένου να παρέχει πληροφόρηση σε τοπικό επίπεδο, η Google δημιούργησε την υπηρεσία «Google Now», η οποία προβάλλει το περιεχόμενό της σε οθόνες με μεγάλη ανάλυση σε 160 σταθμούς του μετρό και των λεωφορείων στο Λονδίνο. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην περιοχή τους με αναφορές στην ώρα και τον καιρό. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι μπορεί να προτείνεται η επίσκεψη σε ένα κοντινό πάρκο και να δίνονται οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να φτάσει ως εκεί. Το χειμώνα, μπορεί να προβάλλονται προτάσεις για σινεμά και εστιατόρια της περιοχής, ώστε να μεγιστοποιείται η εμπειρία πόλης στον κάτοικο και τον επισκέπτη.
 
7. Πληροφορίες δωματίου μέσα από το… χαλί


H ολλανδική Philips δουλεύει, σε συνεργασία με την Desso που δραστηριοποιείται στη δημιουργία χαλιών, ώστε να βάλουν τέλος στα σήματα στις πόρτες των ξενοδοχείων και να τα αντικαταστήσουν με εναλλακτικά ψηφιακά. Η συνεργασία προβλέπει και την ανάπτυξη ειδικών σημάτων δαπέδου τεχνολογίας LED που λάμπουν μέσα από τα χαλιά και δίνουν πληροφορίες σε όσους επιδιώκουν να μπουν στο δωμάτιο, όπως «Μην ενοχλείτε».

8. Αγορά εισιτηρίων λεωφορείου και τρένου εν κινήσει


Η επίσημη εταιρία μεταφορών TriMet στο Πόρτλαντ προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά την οποία, αφού την αγοράσει κανείς, μπορεί να κάνει χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων για λεωφορεία και τρένα χωρίς να διαθέτει σύνδεση στο Ίντερνετ. Τα εισιτήρια που αγοράζονται μέσω της εφαρμογής διατίθεται σε κινούμενη μορφή και η αυθεντικότητά τους μπορεί να ελεγχθεί με αλληλεπίδραση και ειδικό κωδικό. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ο χρήσης έχει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα και τις λεπτομέρειες της πιστωτικής του κάρτας. Στη συνέχεια, μπορεί να αγοράσει τα εισιτήρια που χρειάζεται, τα οποία ενεργοποιούνται ταυτόχρονα για περισσότερους από έναν χρήστες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη μιας οικογένειας και σε άλλους να ταξιδεύουν αναπαυτικά με τη δημόσια συγκοινωνία.

9. Τρέξιμο με προφορική αφήγηση ιστοριών 


Ο πάροχος εφαρμογών fitness της Αυστρίας, runtastic, πρόσθεσε στην εφαρμογή του για το τρέξιμο την υπηρεσία «Ιστορίες Τρεξίματος», προκειμένου να δίνει τη δυνατότητα σε όσους κάνουν τζόκινγκ να ακούν δυνατά βιβλία με ελαφριά μουσική υπόκρουση, ενώ τρέχουν. Τα ηχητικά βιβλία ανήκουν στις κατηγορίες περιπέτειας, φαντασίας και διαρκούν για 40 λεπτά, εντός των οποίων ολοκληρώνεται συνήθως η άσκηση των περισσότερων χρηστών της εφαρμογής αυτής. Οι ιστορίες αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με σεναριογράφους και μουσικούς, και δίνουν κίνητρο στον ασκούμενο να συνεχίσει το τρέξιμο.

10. Γραμματόσημα με βιντεοσκοπημένα μηνύματα


Η Australia Post λάνσαρε μια υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επισυνάπτουν «βίντεο γραμματόσημα» στα χριστουγεννιάτικα πακέτα δώρων. Οι χρήστες μπορούν να κολλήσουν ένα τέτοιο γραμματόσημο στο δέμα τους, το οποίο θα περιέχει έναν κωδικό που θα αντιστοιχεί στο μήνυμά τους σε μορφή βίντεο. Το μόνο που έχει να κάνει ο αποστολέας είναι να κατεβάσει μια εφαρμογή για κινητό και να καταγράψει το μήνυμά του σε βίντεο εντός 12 ωρών. Όταν τα δέμα φτάνει στον προορισμό του, ο παραλήπτης σκανάροντας τον ειδικό κωδικό που φέρει το βίντεο θα μπορεί να το παρακολουθήσει.

11. H Amstel προσφέρει μπύρα σε όσους ...δεν κάνουν τίποτα


H ολλανδική φίρμα μπύρας Amstel πρόσφατα εγκατέστησε αυτόματους πωλητές στη Σόφια προς διευκόλυνση των πολυάσχολων ανθρώπων. Επάνω στον αυτόματο πωλητή βρίσκεται ένα κουμπί «παύσης» με μια εξήγηση ότι το μηχάνημα επιβραβεύει το να μην κάνεις τίποτα. Οι περίεργοι περαστικοί οι οποίοι πάτησαν το κουμπί, παρατήρησαν έναν δείκτη να κινείται από αριστερά προς τα δεξιά για 180 δευτερόλεπτα, αγκάζοντάς τον να περιμένει περίπου για τρία λεπτά. Ύστερα, πάντως, ανταμείβονταν με μια κρύα μπύρα επειδή… δεν έκαναν τίποτα.

12. Σύνδεση Wi-Fi από την ώρα της απογείωσης μέχρι την προσγείωση


Η Southwest Airlines προσφέρει στους επιβάτες της σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο ίντερνετ (Wi-Fi) καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης από τη στιγμή της απογείωσης έως την προσγείωση. Ο αερομεταφορέας χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο δορυφόρο με συστήματα Wi-Fi μέσω του οποίου οι επιβάτες του συνδέονται στο ίντερνετ, έναντι 8 δολαρίων ανά πτήση. Καθώς οι προσφορές για την περιήγηση στο διαδίκτυο από τη Netflix και την HBO Go είναι περιορισμένες, η συμφωνία περιλαμβάνει μόνο την πρόσβαση σε ταινίες από το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήση. Πριν την πραγματοποίηση της πτήσης, οι επιβάτες μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρίας ώστε να διαπιστώσουν αν η σύνδεσή τους τους παρέχει αυτή την υπηρεσία.

13. Αυτοκίνητο μετατρέπεται σε δωμάτιο ξενοδοχείου


Η Skoda σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρία Proximity Russia προωθεί τη μεγάλη χωρητικότητα της νέας οικογένειας αυτοκινήτων της σειράς Fabia. Η καμπάνια μετατρέπει ένα Skoda Fabia σε ένα πραγματικό ξενοδοχείο το οποίο τοποθετήθηκε στο Izmaylovsky Park της Μόσχας. Το Skoda Hostel, όπως ονομάστηκε, διαθέτει διπλή κρεβατοκάμαρα, Wi-Fi και τουαλέτα σε εξωτερικό χώρο. Διαφημίστηκε σε πολλές πλατφόρμες ξενοδοχειακών κρατήσεων μέσω των οποίων δεχόταν κρατήσεις. Το ξενοδοχείο μισθωνόταν συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας και οι επισκέπτες του μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

14. Ανακαλύπτοντας μικροσκοπικές προσφορές για τα τρένα


H γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF έχει εγκαταστήσει έναν ζωολογικό κήπο μέσα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού ώστε να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν περίεργα έντομα και ειδικές προσφορές. Δια γυμνού οφθαλμού ή με μια ευέλικτη κάμερα με ισχυρό ζουμ, οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου μπορούν να δουν έναν μικρόκοσμο με περισσότερα από 500 έντομα και μικροσκοπικές ταμπέλες με προσφορές εκπτώσεων στα τρένα της TGV.

15. Το κοινό συναυλίας της Coca-Cola «φόρτιζε» τα όργανα


H Coca-Cola οργάνωσε μια ζωντανή συναυλία στη Βραζιλία στην οποία τα όργανα και τα μικρόφωνα τροφοδοτούνταν με ενέργεια από τον ενθουσιασμό του κοινού! Μια ειδική γεννήτρια στο χώρο του κοινού έκανε δυνατή τη μετατροπή κινητικής ενέργειας που δεχόταν από τις δονήσεις του εδάφους, που προξενούνταν από τους οπαδούς τους συγκροτήματος, σε ηλεκτρική. Επιπλέον, όταν το κοινό κατάφερε να επαναφορτίσει τις μπαταρίες στα μηχανήματα της Coca-Cola, ανταμείφθηκε με δωρεάν αναψυκτικά.

16. Κάνοντας προσφορές για εξοχικές κατοικίες


H start-up της Νέας Υόρκης, Tansler, αντιστρέφει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κρατήσεις για εξοχικές κατοικίες, επιτρέποντας στους πιθανούς φιλοξενούμενούς τους να κάνουν προσφορές για τις διαθέσιμες μονάδες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Tansler, οι ταξιδιώτες πρώτα επιλέγουν τουλάχιστον δύο από τα ακίνητα που βρίσκονται σε προσφορά και δηλώνουν το χρηματικό ποσό το οποίο προτίθενται να καταβάλλουν ώστε να μισθώσουν το ένα εξ αυτών. Στη συνέχεια, οι ενοικιαστές έχουν 24 ώρες για να κάνουν δεκτές τις προσφορές πριν αυτές διαγραφούν. Το site προτείνει επίσης παρόμοιες περιπτώσεις εξοχικών κατοικιών σε χρήστες από την ίδια περιοχή και γι’ αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολο γι’ αυτούς να βρουν ένα μέρος της αρεσκείας τους και να συγκρίνουν τιμές.

17. Ετοιμάζουν λονδρέζικη μπύρα από λυκίσκο


H λονδρέζικη ζυθοποιεία Meantime Brewing φύτεψε σε διαφορετικά σημεία της πόλης λυκίσκο προκειμένου να παράγει τοπική μπύρα. Ο λυκίσκος φυτεύτηκε σε δημόσιους χώρους και στις ταράτσες παμπ σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στην τέχνη της ζυθοποιίας. Επίσης, η εταιρία προτρέπει τους χρήστες του Facebook και του Twitter να στείλουν τις προτάσεις τους αναφορικά με την ονομασία της τοπικής μπύρας που ετοιμάζει. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος του έτους η μπύρα θα μπει στα ράφια των καταστημάτων και θα προσφέρεται στις παμπ του Λονδίνου.

18. Ενοικιαζόμενα ποδήλατα με ενσωματωμένα τάμπλετ


H Κοπεγχάγη εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων από την Cykel DK που προσφέρει ποδήλατα που φέρουν ενσωματωμένες ταμπλέτες με λογισμικό Android και ενσωματωμένο σύστημα GPS. Αυτό επιτρέπει στους ποδηλάτες να ξεκινούν και να τελειώνουν τη διαδικασία ενοικίασης, αλλά και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πλοήγησης ενώ κάνουν ποδήλατο ή είναι σταματημένοι στα φανάρια. Μπορούν επίσης, μέσα από την εφαρμογή, να εντοπίζουν τα καταστήματα της περιοχής όπου βρίσκονται κάθε φορά. Είναι επίσης δυνατή η πρόσβαση σε πληροφορίες για τις αστικές συγκοινωνίες. Επιπλέον, τα τάμπλετ έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν το σκληρό κλίμα της Κοπεγχάγης.

19. Ειδικό σύστημα μετατρέπει άδειους χώρους σε κατάστημα


Ένα πρότζεκτ με τίτλο «miLES» που ετοίμασε ένα γκρουπ καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, μετατρέπει άχρηστες βιτρίνες καταστημάτων του Lower East Side της Νέας Υόρκης σε προσωρινά δημιουργικά κέντρα της γειτονιάς.  Το πρότζεκτ εργάζεται από κοινού με τους ιδιοκτήτες των χώρων, τα κτίρια των οποίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρότζεκτ όλων των ειδών μέσω του «μετατροπέα βιτρίνων». Πρόκειται για έναν κύβο με μάκρος δύο μέτρων που μπορεί να χωριστεί σε διάφορα τμήματα ώστε να χωράει από όλες τις πόρτες και περιέχει λειτουργικά στοιχεία όπως σκηνή, αποθηκευτικούς χώρους, τραπέζια και καρέκλες.

20. Παγκάκια με οροφή, το «ξενοδοχείο» των άστεγων τα βράδια

Το καναδέζικο διαφημιστικό πρακτορείο Spring Advertising, εκ μέρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος RainCity Housing, εγκατέστησε παγκάκια με… οροφή στα πάρκα του Βανκούβερ, που αναδεικνύουν το πρόβλημα των αστέγων προσφέροντάς τους ένα μέρος να κοιμηθούν. Ο σκελετός  φτιάχτηκε έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση με μεντεσέδες. Κατά τη διάρκεια της μέρας, στο εξωτερικό του αναδιπλωμένου παγκακίου αναγράφεται το μήνυμα «Βρες καταφύγιο εδώ», και όταν κάποιος άστεγος περαστικός το συναρμολογήσει μπορεί να κοιμηθεί με μια κάποια προστασία από την υγρασία.
 ΠΗΓΗ : tornosnews.grΠηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video