ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Είδηση σοκ για τον τουρισμό

Διαρκή εναλλαγή συναισθημάτων έχει δημιουργηθεί από την δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τις επιδόσεις του τουριστικού κλάδου στην χώρα μας, ειδικά για την φετινή χρονιά. Από σκοπιάς αριθμού τουριστών είναι σαφές ότι υπάρχει μία ραγδαία άνοδος και άπαντες συμφωνούν ότι η χρονιά θα κλείσει στα 27,5 εκατ. επισκέπτες...


Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ζήτημα έχει προκύψει με τα στατιστικά του τουρισμού τόσο για τα έσοδα, όσο και για τις αφίξεις. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που ανακοίνωσαν ο ΣΕΤΕ και η ΤτΕ.

Η ΤτΕ σημείωσε 17,195 εκατ. αφίξεις στο οκτάμηνο (Ιαν.-Αυγ.'16), ενώ τα στοιχεία που επεξεργάζεται ο ΣΕΤΕ (σ.σ. δεν πρόκειται για πρωτογενή στοιχεία του Συνδέσμου) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους Μεθοριακούς Σταθμούς για τις οδικές αφίξεις εμφανίζουν 20,665 εκατ. αφίξεις.

Το ζήτημα όμως δεν σταματάει στις αφίξεις, καθώς η μεγάλη απόκλιση δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα έσοδα. Όταν η Μέση Κατά Κεφαλή Δαπάνη βρίσκεται στα 595 ευρώ τον Αύγουστο ανά ταξιδιώτη, τότε μία απόκλιση 3,5 εκατ. τουριστών μπορεί να δημιουργήσει μία "τρύπα" στα έσοδα περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ !

Η τεράστια απόκλιση στις αφίξεις - και κατ'επέκταση και στα έσοδα - σημειώνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και έχει προκαλέσει ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που δημοσιεύουν οι δύο φορείς
loutrakiblog.gr 

.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video