ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε άνθηση η κρουαζιέρα στην Ευρώπη

Σε άνθηση η κρουαζιέρα στην ΕυρώπηO πρόεδρος της CLIA Ευρώπης και διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises κος Κυριάκος Αναστασιάδης.
Σταθερά αυξητική πορεία παρουσιάζει την τελευταία 10ετία η κρουαζιέρα στην Ευρώπη, αγγίζοντας τα 6,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2016, 3,4% περισσότερους από το 2015. Το στοιχείο αυτό αναδεικνύεται στην ετήσια έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), που παρουσίασε στην έκθεση Seatrade Cruise Global 2017 ο πρόεδρος της CLIA Ευρώπης και διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises κος Κυριάκος Αναστασιάδης.
Η τάση αυτή είναι ανοδική σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως στη Γερμανία, που παρατηρείται την τελευταία 5ετία ιλιγγιώδης ανάπτυξη 11,3% σημειώνοντας ρεκόρ με περισσότερους από 2 εκατ. επιβάτες. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία παρουσίασαν άνοδο 5,6% με σχεδόν 1,9 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ η Ισπανία συνεχίζει την ανάκαμψη, έπειτα από την οικονομική ύφεση του 2014, με την αγορά κρουαζιέρας να αυξάνεται κατά 4,2%.
Αντίστοιχα με τις προηγούμενες χρονιές, 4 στους 5 Ευρωπαίους επιλέγουν τις κρουαζιέρες στην Ευρώπη, με τους μισούς να επιλέγουν τα νησιά της Μεσογείου και του Ατλαντικού, ενώ το 21% προτιμά τη Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική.
Ο κ.Αναστασιάδης δήλωσε: «Η πρόβλεψη μας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας επιβεβαιώθηκε το 2016, παρά της κοινωνικό-πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στη Ευρώπη και παρά την προσωρινά μειωμένη ικανότητα  για περιφερειακή ανάπτυξη. Το 2017 φαίνεται να είναι, επίσης, αισιόδοξο με την άφιξη 26 νέων πλοίων και ανυπομονούμε για αυτή την πολύ θετική προοπτική.»
Η Ελλάδα παρουσίασε μια σημαντική αύξηση 52%, το 2016, στους επιβάτες κρουαζιέρας, σηματοδοτώντας την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς με 24.000 επιβάτες, οι οποίοι προέρχονται από την πετυχημένη δραστηριοποίηση της Celestyal Cruises. 
Βασικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την CLIA Ευρώπης:
  • 6.674.000 Ευρωπαίοι επέλεξαν μια κρουαζιέρα το 2016, με μέσο όρο διάρκειας τις 8 βραδιές
  • Η Γερμανία επικρατεί ως αγορά προέλευσης επιβατών κρουαζιέρας στην Ευρώπη με 2.018.000 επιβάτες, με εξαιρετική αύξηση 11,8% μέσα σε ένα χρόνο 
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο, με αύξηση επιβατών 5,6% σημείωσε ρεκόρ με 1.9 εκατομμύρια επιβάτες περίπου 
  • Η αγορά της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 4,2%, επιβεβαιώνοντας τη διετή ανάκαμψη της από την οικονομική ύφεση του 2014.
  • Η ελληνική κρουαζιέρα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από δρομολόγια στη Μεσόγειο, τα οποία καλύπτουν το 91% της αγοράς.  
  • 4 στους 5 Ευρωπαίους επιλέγουν την κρουαζιέρα στην Ευρώπη. Η Μεσόγειος παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αλλά και η Βόρεια Ευρώπη γίνεται σταδιακά δημοφιλής, σημειώνοντας το 2016 ανάπτυξη κατά 2,1%.
  • Στην Μεσόγειο, το 2016, τα κρουαζιερόπλοια αυξήθηκαν κατά 18,3% και στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά 11,1%.
  • 39 εταιρείες κρουαζιέρας δραστηριοποιήθηκαν στην Ευρώπη, με 123 πλοία συνολικά
Το 2015, Ο Ευρωπαϊκός Απολογισμός Οικονομικής Συνεισφοράς  αποδεικνύει ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ευρώπη συνέβαλε στη δημιουργία 360.571 θέσεων εργασίας, με συνολική συνεισφορά 41 δισ. ευρώ και πάνω από 11 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις των εργαζομένων.
Σχετικά με CLIA
 Η Cruise Lines International Association (CLIA) είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική ένωση για τον κλάδο της κρουαζιέρας,  προσφέροντας μια ενιαία φωνή και μια ηγετική αρχή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρα. Η ένωση διατηρεί 15 γραφεία παγκοσμίως και εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.  Η CLIA υποστηρίζει τις πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια για περισσότερους από 23 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, καθώς και να προωθήσει την αξία και την οικονομική προσιτότητα της εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας.
Μέλη της CLIA αποτελούν οι πιο αναγνωρισμένες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως στον ωκεανό, στο ποτάμι και σε εξειδικευμένες κρουαζιέρες, μια κοινότητα άρτια εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς και  προμηθευτές και συνεργάτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών υπηρεσιών που είναι προσηλωμένες στην διαρκή επιτυχία του κλάδου της κρουαζιέρας στα λιμάνια, στους προορισμούς και στην κατασκευή των πλοίων. Αποστολή του οργανισμού είναι να αποτελέσει έναν ενιαίο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να πετύχουν με την υποστηρίζοντας τα, εκπαιδεύοντας τα και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την CLIA, τον κλάδο της κρουαζιέρας, και τις εταιρείες κρουαζιέρας  καθώς και τα μέλη της CLIA, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.cruising.org ή ακολουθήστε την CLIA στις σελίδες της στο Facebook και στο Twitter.
TORNOS NEWS SOURCE 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video