ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Temppeliaukion kirkko - Μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στον κόσμο

Βρίσκεται στη Φινλανδία και συγκεκριμένα στην όμορφη πρωτεύουσα, το Ελσίνκι. Είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης και σίγουρα μια από τις ωραιότερες εκκλησίες στον κόσμο.
http://ift.tt/1u9dupS


Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη εκκλησία είναι χτισμένη μέσα σε βράχο! Για αυτό είναι και γνωστή ως η εκκλησία του βράχου. 
 
Ουσιαστικά είναι σμιλευμένη πάνω στο βράχο και έχει φυσικό φως από τον φεγγίτη στον θόλο. Έχει εκπληκτική ακουστική και συχνά διοργανώνονται κονσέρτα.
Τα σχέδια για την δημιουργία της ξεκίνησαν το 1930 αλλά τελικά και λόγω του πολέμου ολοκληρώθηκε το 1969. Δέχεται περισσότερο από μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο! 
 
Στο εσωτερικό δεσπόζει το εκκλησιαστικό όργανο. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες, αλλά ηχογραφημένη καμπάνα ακούγεται από τα ηχεία στον εξωτερικό τοίχο.
Οι ώρες που είναι ανοιχτή διαφέρουν, για αυτό είναι καλύτερο να ακούσετε το σχετικό ηχογραφημένο μήνυμα στο τηλέφωνο +358 (0)9 2340 6320. Τιμή εισόδου 3 ευρώ. 
Εξωτερικά μοιάζει μάλλον σαν να προσγειώθηκε ένα ούφο!!
Η εκκλησία είναι λουθηρανική και κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί γίνεται λειτουργία. Έχει χωρητικότητα 750 ατόμων και φυσικά είναι αγαπημένη εκκλησία για γάμους! Βρίσκεται στην οδό Lutherinkatu 3 στο κέντρο της πόλης και μπορείτε να πάτε με το τραμ 2 (στάση Sammonkatu). 

Δείτε τα άρθρα μας για το Ελσίνκι εδώ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video