ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διακοπές στη Νέα Υόρκη με budget φοιτητή…! Ζήσε το αμερικανικό όνειρο ξοδεύοντας ελάχιστα! (photos&tips)

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου(kfotopoulou@dousiscom.gr)
ΒΟΛΤΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Η ΤΟ ΜΕΤΡΟ
Το περπάτηµα αποτελεί µια από τις καλύτερες επιλογές για να γνωρίσετε το κέντρο του Manhattan, ενώ µια εξίσου ενδιαφέρουσα εναλλακτική είναι το ποδήλατο. Θα βρείτε προς ενοικίαση (€9/24 ώρες) σε πολλά σηµεία και θα ανακαλύψετε όµορφες διαδροµές, ειδικά στις όχθες των ποταµών Hudson και East (www.citibikenyc.com).
Για τις µακρινές αποστάσεις αποφύγετε τα ταξί, καθώς είναι ακριβά·
προτιµήστε το µετρό, που λειτουργεί 24/7. Αν µάλιστα πρόκειται να µείνετε αρκετές ηµέρες προµηθευτείτε τη MetroCard (http://ift.tt/2rcE3Rn), το κόστος της οποίας ποικίλλει (από €5) και θα την προσαρµόσετε αναλόγως των αναγκών σας, για παράδειγµα πληρώνοντας ανά διαδροµή ή µε 7ήµερη διάρκεια.
Διασχίστε είτε πεζοί είτε µε ποδήλατο τη γέφυρα του Brooklyn, που ενώνει τον οµώνυµο δήµο µε το Manhattan πάνω από τον ποταµό East.Βγάλετε µοναδικές φωτογραφίες, η θέα θα σας εντυπωσιάσει.
Κάντε like στη σελίδα του ICONS TRAVELLERS στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα.
Περπατήστε στο Central Park, χαλαρώστε στο πανέµορφο φυσικό τοπίο, επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο και τώρα που δεν έχει τόση παγωνιά απολαύστε ένα αυτοσχέδιο πικνίκ!Στο επίσηµο site (http://ift.tt/MTIFCy) ενηµερωθείτε για όλα τα events που διοργανώνονται. Αν τώρα νοµίζετε ότι τα πάρκα είναι µόνο… επίγεια, τότε µια βόλτα στο High Line στο δυτικό Manhattan (www.thehighline.org) θα σας πείσει για το αντίθετο, αφού πρόκειται για µια µικρή… εναέρια όαση, σε µια παλιά υπερυψωµένη σιδηροδροµική γραµµή.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ «ΤΖΑΜΠΕ»…!
Αν σας φαίνεται… πολυέξοδο να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα του Μεγάλου Μήλου ή να βρείτε το δρόµο σας µέσα στη χαοτική καθηµερινότητα των Νεοϋορκέζων, θα αποδειχθούν πολύ χρήσιµες οι οργανωµένες ξεναγήσεις που διοργανώνονται από διάφορα γραφεία (http://ift.tt/1piZMF0, http://ift.tt/1J8zXtl, http://ift.tt/QM8yWE), και µάλιστα δωρεάν, αφήνοντας στη διακριτική σας ευχέρεια το φιλοδώρηµα στον οδηγό (ενδείκνυται €10-€15).
Εθελοντές επαγγελµατίες ξεναγοί αλλά και κάτοικοι αναλαµβάνουν τη γνωριµία σας µε την πόλη µε διάφορα tours όλη την ηµέρα! Τα tours περιλαµβάνουν τις διασηµότερες περιοχές, όπως το Manhattan, το Brooklyn, το Harlem, το SoHo, τη Little Italy και την Chinatown, αλλά υπάρχουν και πιο… εξειδικευµένα, όπως µε ποδήλατο ή γαστρονοµικά.
«Ταξιδέψτε» στην ιστορία του περίφηµου σιδηροδροµικού σταθµού Grand Central Terminal, που λειτουργεί από το 1871, έχει 44 πλατφόρµες και είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους του κόσµου. Στεγάζει 68 εµπορικά καταστήµατα, 35 εστιατόρια και προσφέρει µια µεγάλη ατζέντα εκδηλώσεων για να… εµπλουτίσετε την επίσκεψή σας. Μπείτε στο site του (http://ift.tt/Ip2JHd), κατεβάστε και τυπώστε το «βιβλίο» µε κουπόνια προσφορών και εκπτώσεων για να εξοικονοµήσετε χρήµατα.
Περάστε µια βόλτα από το εµβληµατικό κτίριο Stephen A. Schwarzman της Δηµόσιας Βιβλιοθήκης (4η µεγαλύτερη στον κόσµο) στην 5η Λεωφόρο.
Δηλώστε, επίσης, συµµετοχή σε κάποια από τα δωρεάν tours που διεξάγονται στους χώρους της και στις εκθέσεις µε τις µόνιµες συλλογές για να γνωρίσετε την ιστορία της (www.nypl.org).
ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ;
Πάρτε το ιστορικό Staten Island Ferry (www.siferry.com) από το νότιο τµήµα του Μανχάταν για το οµώνυµο νησί, που αποτελεί τον πέµπτο δήµο της Νέας Υόρκης. Θα απολαύσετε µοναδικές εικόνες από την εντυπωσιακή ακτή µε τους ουρανοξύστες, το Ellis Island και το Άγαλµα της Ελευθερίας.Η διαδροµή διαρκεί συνολικά 50΄, είναι εντελώς δωρεάν και πρόκειται σίγουρα για µια εµπειρία που αξίζει να ζήσετε, τόσο την ηµέρα όσο και το βράδυ, όταν τα φώτα της πόλης κάνουν το θέαµα ακόµα πιο φαντασµαγορικό. Μια πολύ ωραία βόλτα είναι και εκείνη µε το Ikea Ferry (http://ift.tt/2rd08iQ), από την προβλήτα 11 της Wall Street µέχρι το διάσηµο σουηδικό κατάστηµα στο Red Hook στο Brooklyn.
Tα Σαββατοκύριακα είναι δωρεάν, και ακόμα και αν δεν ψωνίσετε τίποτα γιατί να χάσετε μια πρωινή βαρκάδα…;
ΤΟ ΠΑΣΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ
Προµηθευτείτε ένα πάσο που θα σας εξασφαλίσει δωρεάν είσοδο αλλά και εκπτώσεις σε πολλά αξιοθέατα.Για παράδειγµα, το CityPASS (http://ift.tt/1aJGFvx) είναι ένα «βιβλιάριο» µε 6 κουπόνια, τα οποία θα χρησιµοποιήσετε, µεταξύ άλλων, στο παρατηρητήριο στην κορυφή του Empire State Building, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim και το µουσείο στο Μνηµείο 9/11.
Επίσης, το New York Pass (www.newyorkpass.com) ξεκινάει από €80, ποικίλλει σε διάρκεια (για 1, 2, 3, 5, 7 ή 10 ηµέρες) και εξασφαλίζει είσοδο σε περισσότερα από 80 σηµεία, ενώ µε το Go Select New York Pass (http://ift.tt/ZqiUP9) µπορείτε να φτιάξετε ένα εντελώς customized πάσο µε τα συγκεκριµένα µέρη που θέλετε να δείτε, ξεκινώντας από 2 µίνιµουµ.
Οι τιµές ποικίλλουν ανάλογα µε το πώς θα το διαµορφώσετε, ενώ όσο αυξάνεται ο αριθµός των επιλογών σας αυξάνονται αναλογικά και τα χρήµατα που εξοικονοµείτε.
STREET FOOD ANTΑΞΙΟ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΜΕ…
Το γεύµα σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης µπορεί να αποδειχθεί αρκετά ασύµφορο για την τσέπη σας, ειδικά αν υπολογίσει κανείς και το υποχρεωτικό tip της τάξεως του 15%-20%. Για να απολαύσετε µια αυθεντική αµερικανική γευστική εµπειρία αξίζουν τα burgers (από €7) του Waverly (http://ift.tt/2qsh33I) στο Greenwich Village και οι λιχουδιές του Blue Collar στο Williamsburg.
Κάντε επίσης µια βόλτα µέχρι την υπαίθρια αγορά τροφίµων Smorgasburg στο Brooklyn (www.smorgasburg.com), όπου θα ανακαλύψετε µια τεράστια ποικιλία νόστιµων πολυεθνικών επιλογών στους δεκάδες πάγκους fast food.
Άλλωστε, το… πρόχειρο φαγητό είναι χαρακτηριστικό της πόλης. Από ένα γευστικό πρωινό µε αυγά και µπέικον (€5) και ευφάνταστα σάντουιτς (€4-€6) στα τοπικά ντελικατέσεν (ξεχωρίζει το Katz’s, http://ift.tt/19RwKjZ), µέχρι πίτσα µε το κοµµάτι (€2,20) και φαλάφελ (€4,40), οι επιλογές είναι ατελείωτες…
Δες τις πιο οικονομικές προτάσεις διαμονής και shopping που σου βρήκαμε και διαβάστε εδώ το πιο πολυσυζητημένο νέο της Νέας Υόρκης!
Πηγή:  Icons Traveller
s


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video