ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη στην Galleria degli Uffizi στην Φλωρεντία

Είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στον κόσμο και στεγάζεται σε ένα ανάκτορο. Τα έργα που εκτίθενται είναι από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα και αποτελούν μια από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.
Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, στην πλατεία  Piazzale degli Uffizi.
Ξεχωρίζει η Tribuna του Uffizi, που είναι ένα δωμάτιο με σχήμα οκτάγωνο, σχεδιασμένο το 1580. Θεωρείται, σαν ο πρώτος χώρος στην ιστορία που πληρούσε τα πρότυπα μουσείου με αποτέλεσμα να λειτουργήσει σαν οδηγός για τα σύγχρονα κέντρα τέχνης. Ο περίπλοκος διάκοσμος της οκταγωνικής αίθουσας αντικατοπτρίζει μια αλληγορία του σύμπαντος, εκθέτοντας σε καίριες θέσεις τα τέσσερα στοιχεία: αέρας, γη, νερό, φωτιά.

 
 
Στην πινακοθήκη φιλοξενούνται έργα διάσημων ζωγράφων όπως οι Ελ Γκρέκο, Μποττιτσέλλι, Ποζιτάνο, Λίππι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Καραβάτζο, Ρούμπενς, Ρέμπραντ.

Ωράριο
Τρίτη- Κυριακή (τις Δευτέρες είναι κλειστά) 8:15 το πρωί με 6:50 το απόγευμα
Εισιτήριο
Από 1/3 έως 31/10 το εισιτήριο στοιχίζει 20 ευρώ
Από 1/11 έως 28/2 το εισιτήριο στοιχίζει 12 ευρώ
Μπορείτε να γλιτώσετε την ουρά στα εκδοτήρια αν προαγοράσετε τα εισιτήρια σας εδώ.
Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση γιατί διαφορετικά απαιτείται μεγάλος χρόνος αναμονής στα εκδοτήρια, αφού οι επισκέπτες μπαίνουν σταδιακά ανά γκρουπ στο μουσείο.
Μπορείτε επίσης να κάνετε ξενάγηση με ξεναγό, δείτε περισσότερα εδώ.
 
Χρειάζεστε περίπου 3-4 ώρες για να δείτε τα εκθέματα. Μόλις κουραστείτε, ανεβείτε στην ταράτσα για να απολαύσετε ένα ρόφημα! 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video