ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στην Avila - την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Ισπανίας

Μόλις 100 χλμ μακρυά από την Μαδρίτη υπάρχει μια πόλη που φαίνεται σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι. Ονομάζεται Avila (Άβιλα), είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.113 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει περίπου 60.000 κατοίκους.  
Είναι μια πόλη γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη που φτάνουν τα 2.500 μέτρα μήκος, αλλά  και για μια από τις μεγαλύτερες αναλογίες εκκλησιών σε σχέση με τον πληθυσμό σε όλη τη χώρα.  


Από το 1985 η παλαιά πόλη με τις εκκλησίες της έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ 
 
 
Η πρώτη αναφορά για τα τείχη είναι από τα τέλη του 11ου αιώνα, όταν ο βασιλιάς Alfonso VI της Καστίλης πρόσταξε την οχύρωση της πόλης και ολοκληρώθηκε σε εννιά χρόνια.
Το βράδυ τα τείχη φωτίζονται και το τοπίο γίνεται ακόμα πιο μαγικό. 
Τα τείχη περιλαμβάνουν 87 πυργίσκους και 9 πύλες. Ξεχωρίζουν οι πύλες Alcázar και San Vicente. 
         
Ο καθεδρικός ναός που βρίσκεται μέσα στα τείχη είναι πολύ εντυπωσιακός. Η ανοικοδόμηση του ξεκίνησε το 1905.  

      
Είναι ουσιαστικά ένας καθεδρικός-κάστρο με γοτθικά στοιχεία. Η είσοδος στοιχίζει €3. 
Είναι τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη στον κόσμο. Οι επισκέπτες κυριολεκτικά μαγεύονται και η εμπειρία εν συντομία περιγράφεται ως  επιστροφή στο παρελθόν!
Για να γυρίσετε ολόκληρα τα τείχη περιμετρικά απέξω θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 3 χλμ.Το εσωτερικό των τειχών έχει έκταση περίπου 1700 μέτρα και είναι ανοιχτό για το κοινό.  
Κάθε χρόνο περίπου 200.000 άτομα επισκέπτονται την οχυρωμένη πολιτεία, προερχόμενοι κυρίως από την Ισπανία. 
 
tips
*Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφτεί κανείς την πόλη Avila από την Μαδρίτη είναι το τρένο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και στοιχίζει 10 ευρώ. Άλλος τρόπος είναι με λεωφορείο, το ταξίδι διαρκεί περίπου ίδια ώρα και κοστίζει 8 ευρώ. 
* Η στάση του λεωφορείου στην Avila είναι 5 λεπτά με τα πόδια από τα τείχη, ενώ του τρένου 10 λεπτά.
* Για τους επισκέπτες της Μαδρίτης αξίζει να αφιερώσουν μια μέρα για να θαυμάσουν από κοντά την οχυρωμένη μεσαιωνική πολιτεία.
* Δοκιμάστε το παραδοσιακό πιάτο με μοσχάρι της περιοχής. 
*Διαμονή: Επιλέξτε το ξενοδοχείο στην περιοχή που θέλετε στην καλύτερη τιμή, δείτε τα εδώ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video